Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

ILE SZYKUJECIE CHLEBKA WASZYM DZIECIOM DO SZKOLY?

Polecane posty

chodzi mi ile kromek? np 1 czy 2 zlozone czy ile?? ja mam 5-letnie dziecko i sie zastanawiam ile klasc mu chlebka do szkoly ...

Gość mamamądrajest
1/2 bochenka

Gość o rany julek
:O to juz setny temat o tym samym na kafe dzisiaj :O Czy wy jestescie tak pierdolniete matki ze same, bez pomocy kolezanek z netu nie potraficie dzieciakowi sniadania do szkoly przygotowac?

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
i ten chlebek... no tragedia

Gość mamamądrajest
dlaczego miałabym być nienormalna?! To, że napisałam Ci prawdę ile moje dziecko je to za to mi tak piszesz? Ja mam duże dziecko, a jego apetyt jest równie duży

Gość Mia86
O matko....Ty chyba powinnaś wiedzieć ile Twoje własne dziecko jest w stanie zjeść w ciągu tych kilku godzin w szkole, ile potrzebuje. Ale nie...Twoim zdaniem my wiemy lepiej :(

Jejku... Słuchajcie, ja wiem, ze i głupsze tematy były na kafe, ale... no ludzie, nie przesadzacie trochę? :o Rób mu tyle, ile potrzeba, dzieciaki są różne - jeden może mieć większy apetyt, inny mniejszy. A Ty co, będziesz dawała mu po 1 kanapce, bo jakaś mamuśka się tu wypowie, że ona tyle daje swojemu? Albo po 3 kanapki, chociaż Twojemu może wystarczać jedna? :o

zalezy jaki chleb, czy buleczki, jak z pelnej maki , to jest ciut mniejszy , wiec dwie podwojne, jak dlugie buleczki to jedna, do tego zawsze jakis owoc, czasami jogurt, zalezy od pory roku i od wieku dziecka , i czasu jaki dziecko predza poza domem

pytam sie bo uszykowalam dziecku tyle ile uwarzalam .. powiedzial ze mial za duzo a pani go tak dlugo trzymala przy tym jedzeniu aby wszystko zjadl...

Gość cosmi tu nie gra!!!
5 letnie do szkoły ??? a nie przedszkola?? na ile godzin idzie dziecko????

Gość bidulek 5 lat i do szkoly
:( Ale jak juz pytasz to ja bym dala 1kanapke i owoc - jezeli odbierasz go ok. 15.00 to zapisz go do stolowki na obiad

Gość o rany julek
Na drugi raz daj mu tyle chlebka :P ile uważasz a nie uwarzasz to moze bedzie w sam raz :P

wlasnie zamierzam go na obiady zapisac ale to dopiero pozniej beda miec , gdzies w pazdzierniku . no tak 5 lat i do szkoly, obowiazkowa zerowka dla 5-latkow.

Gość bidulek 5 lat i do szkoly
uważasz:)

Gość cosmi tu nie gra!!!
ale co twoje dziecko robi w szkole , ja bym oddała jednak do przedszkola zabierasz mu dziecinstwo

Gość co ty opowiadasz
no tak 5 lat i do szkoly, obowiazkowa zerowka dla 5-latkow.??? w jakim kraju? obowiazek nauki od 6 roku zycia ma być owszem w Polsce ale od 2012 roku. teraz nauki do zerowki sie chodzi jak sie ma 6 lat

Gość xdcfgh
Mój synek ma też 5 lat i dziś był pierwszy dzień w szkole, w zerówce. Do pudełka włożyłam mu 2 kromki chleba złożone w jedną kanapkę. I dorzuciłam baton zbożowy. Zjadł tylko połowę kanapki i batona ale rano przed wyjściem do szkoły zjadł 1 kromkę chleba więc głodny nie był :P

Gość ciezarna z wysokim rachunkiem
a pani miala racje, ze kazala mu zjesc caly chlebek! bo co bys z nim pozniej zrobila? moze wyrzucila? a wiesz, ze nie wyrzuca sie chlebka, bo w chlebku jest bozia? :O:O

Gość ja86sia
nie ona mu zabiera dzieciństwo tylko reforma zabrała, przecież teraz 5-latki MUSZĄ iść do zerówki, to nie jej widzimisię... Zależy ile mu zrobiłaś wcześniej, że mówił, że za dużo, ja bym dawała 2 kanapki i potem spytała synka czy jemu wystarczyło, czy było za mało. To on to zjada, więc niech decyduje ile mu potrzeba :)

Gość co ty opowiadasz
w tym momencie prawnie rodzic ma obowiazek posłac dziecko wieku 7 lat to pierwszej klasy w tym roku jest mozliwosc aby 6 latki juz tez rozpoczely naukę ale nie jest to przymus natomiast od przyszlego roku 6 latki juz obowiazkowo beda smigac do zerowki cos ty matka malo zorientowana jestes... z reszta sama pislas ze dziecko przymuszala pani do zjedzenia posilku .... przeciez w szkole dzieciak sam je na przerwie

Gość pswjz
Tak, potwierdzam ! teraz dzieci pięcioletnie, czyli z rocznika 2006 muszę odbyć tzw. obowiązek przedszkolny czyli zerówka. Jeśli w przedszkolu jest stworzona taka klasa dla pięciolatków to dziecko ma prawo do przedszkola chodzić ale jeśli nie ma takiej klasy to wtedy ta zerówka jest w szkole

Gość ja86sia
co ty opowiadasz sama nie gadaj bzdur - w 2012 to te dzieci idą DO SZKOŁY do 1 klasy, więc od tego roku OBOWIĄZKOWO do zerówki