Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrr.....

Pocenie nie daje żyć

Polecane posty

Gość wrr.....

Jestem kobietą. Od kilku lat męczę się z nadmierną potliwością... Przede wszystkim pachy! I jak tu ubrać ciuszek, który opina pachę, skoro zaraz robi się wielka mokra plama?? :( Zaczęłam używać Perspi Blocka... Ale na niego się chyba uodorniłam a co najgorsze, podraznil mi skóre. Czuje się jakbym miała uczulenie pod pachami i mimo że się już perspi blockiem nie smaruję, drapię się niemiłosiernie :( Co robić??? Zaznaczę że prócz pach pocą mi się ręce, stopy.. Jak są upały to nawet plecy czy brzuch.. Jestem bardzo szczupła osobą, wiec skad to????

Gość cmeccettttt
ziaja bloker, ale nie uzywaj non stop, jak masz dni ze jestes w domu i nie musisz wychodzic to daj sie wypocic organizmowi.

Również polecam wizytę u dermatologa. Jeśli nie masz nadwagi, dbasz o higienę, używasz antyperspirantów i nadal się pocisz, może to być związane z jakąś chorobą, albo nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy.

Gość no właśnie, też
tak mam, u mnie wykryto chorą tarczycę, ale mi też pomagał etiaxil, 2razy w tyg się używa i jest spokój, ja zawsze nosiłam ładną bluzkę i sweter zazwyczaj na zamek albo guziki, to był okropny czas, teraz jest w końcu spokój

Gość m ,ms
ziaja bloker to taki zamiennik etiaxial, kosztuje 6 zl w rossmannie a jest jeszcze skuteczniejszy

Gość skakankaicodalej
ja stosowałam andidral - bardzo mi podrażniał pachy,że drapałam sie non stop, teraz wracam do pracy- znów będzie koszmar.... nie chce tych mokrych plam:(

Gość VICHY :)
Poszperaj w kosmetykach Vichy - mi zawsze pomagają. Ale są drogie niestety :(

Gość Kilcia
Zbadaj TSH w kierunku nadczynności tarczycy:)

Gość inkkkkaaa
tarczyca,nerwica dają podobne objawy...

Gość wrr....
Dziękuje za opinie. Zainteresował mnie ten ZIaja bloker... Ciekawe. Poczytam cos w internecie na ten temat :) TSH w normie, nadwagi nie mam (niedowagę wręcz), o higiene dbam i to bardzo, żadnej nerwicy- ogólnie prowadzę spokojny tryb życia... Miałam swego czasu problemy z hormonami.. Może to też jest tego przyczyna? Ciesze sie ze nie jestem sama z tym problemem.. Jęsli ktos mial jeszcze taki problem i skutecznie sie go pozbyl bardzo proszę o rady.

Gość Kilcia
Nadmierne pocenie jest na ogół przy nadczynności tarczycy. Oprócz nadpotliwości tu jest coś takiego jak kołatanie serca, duże chudniecie przy dużym apetycie, drżenie rąk.Jeśli TSH jest w normie to i tak ja radziłabym zrobić fT3 i fT4. Ja tez mam nadpotliwość(TSH w normie), ale fT4 bardzo wysokie-norma do 1,48 a ja mam 1,98.

Gość Oddam Kotki
ETIAXIL JEST DOBRY