Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikodia

Prawdopodobna ciąża pół roku po cc????!!!

Polecane posty

Gość nikodia

Witam was dziewczyny! Jestem ciekawa czy są tu mamy które zaszły w ciążę 6 miesięcy po cesarce. Ja obecnie jestem już 6,5 miesiąca po ostatnim rozwiązaniu ciąży i boję się że zwyczajnie wpadłam! :(. Przez cały ten okres kochałam się z mężem może ze trzy razy i za każdym razem zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Mąż zarzeka się że nic złego się nie stało że prezerwatywa była cała i sucha na zewnątrz że nie pękła . W 4 miesiącu po cc dostałam pierwszego okresu i miałam go regularnie w 29 dniu cyklu (tak jak przed ciażą) teraz jednak spóźnia się już 9 dni i nie wiem co o tym myśleć. Już od 3 miesięcy nie karmię piersią ale że nada mam pokarm więc wpadłam na pomysł żeby go może odciągać i zrobiłam to kilka razy i zastanawiam się czy to nie mogło mieć wpływu na opóźnienie okresu, wiem jednak że i wcześniej sobie od czasu do czasu odciągałam a okres poajwiał się normalnie więc tym razem nie wiem o co chodzi. Nie mam żadnych objawów ciążowych któe miałam na tym etapie w pierwszej ciąży ..no może poza pobolewaniem brzucha jakby okres miał przyjść lada dzień. Nie chcę robić jeszcze testu bo nie wyobrażam sobie by mogły ukazać się 2 kreski . Nie planowałam ciąży przez co najmniej przyszłe 2 lata. Planujemy mieć drugie dziecko ale wtedy kiedy będzie bezpiecznie je mieć a nie teraz. Nie wiem co o tym sądzić . Czy może jest ktoś kto potwierdziłby na swoim przykładzie że też tak miał i że to nie była ciaża? Nie wiem już o co pytać ale chyba przy okazji zapytam czy są tu mamy które jednak zaszły w tą ciążę tak wcześnie po cc i czy wszystko było ok? Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Gość do nikodia
skoro twj organizm wcześnej nie reagował specjalnie na odciąganie mleka to i tym razem nie powinien raczej. Może jakaś choroba, stres albo przemęczenie? A może zmiana pogody tak na ciebie wpłynęła. Możliwe że prezerwatywa nie pękła ale zrobiła się jakaś nieszczelność i co przeciekło podczas stosunku...? Ciężko powiedzieć..jeżeli nie chcesz potwierdzić czy to ciąża czy nie to wypada ci w nieswaidomości czekać do następnego okresu albo czekać aż ten się może pojawi. Zaczekaj jeszcze kilka dni a potem radziłabym ci zrobić ten test ...jednak.

Gość ljkojfdiofj
ciąża albo opóźnienie ...czas pokaże.

tylko 2 razy byl regularny, i teraz sei spoznia..moim zdaniem mozliwe jest ze sie wszystko regulujeee i jest jak jest... zrob test, co ma byc to bedzie .. wierze w jedna kreske:)

Gość ginekolog kafeteryjny
Kotek Poczekaj kilka dni i wykonaj test.