Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziunia125

Co sądzicie na temat kosmetyków ze sklepu typu "wszystko po 3zł" ?

Polecane posty

Gość dziunia125

Witam! W mieście nie trudno spotkać sklep typu "wszystko po 3zl". Nieraz kupuję tam jaki drobiazg. Są tam tez kosmetyki. Zauważyłam,że jakieś dziewczyny chętnie kupują tam fluidy za 3zl,kredki za 1zl,cienie za 3zl,błyszczyk za 2,50zl itp. Sądząc po cenie,czy tego typu kosmetyki nie są gorsze jakościowo,albo nawet szkodliwe? Ja osobiście mam większe zaufanie do kosmetyków z drogerii. Tam jest duży wybór i różne ceny,w zależności od firmy. Kosmetyki firmy np. SENSIQUE albo MY SECRET są niedrogie,a na pewno dużo lepsze jakościowo od tych ze sklepów "po 4zł". A jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Gość nie kupuję tam
Niewiadomo z czego one są. Jak już kupię tanie to właśnie coś w Naturze albo innej drogerii.

Gość Abrakadabrrra
mysle, ze dobry kosmetyk nie musi byc drogi, ale tez bez przesady. nigdy bym takiego produktu nie kupila, jestem alergikiem i po prostu bym sie bala uczulenia, poza tym nie wiadomo co w nich jest.

Gość Abrakadabrrra
jedynie lakier do paznokci zdarza mi sie kupic tani na straganie czy w teho typu sklepie.

Gość gdfhdf
kiedys kupowałam tam błyszczyki i perfumy, dopoki mama mi nie zakazała tam kupować Teraz już nie wiem, jak mogłam kupować takie kosmetyki.

Gość lubie brwi
nie, nie kupuje. te kosmetyki sa po prostu złej jakosci, nie wiadomo z czego sa, gdzie i ile były przechowywane. fluidu nigdy bym tam nie kupiła. jeszcze lakier do paznokci ujdzie.

Gość ptasiek nastroszony
no to jest super okazja dla polek

co sadze? ze są warte wlasnie tez 3zl tzn jeszce kupilabym np lakier do apznokci czy cos ale na pewno nie cos typu puder - czyli cos co nakladam na twarz

Gość jak to mbank to szansa jest
szminke? szminke sie "zjada" z ust, balabym sie ze nie zatruje. czasami w takich sklepach zauwayzlam ze mozna znalezc kosmetyki polskich firm. prawdopowodbiinie sa przeterminowane

Gość bozeeeeeee
fluidu w zyciu bym w takim sklepie nie kupila

Gość noki noki
ja kupuje corce.Ona maluje nimi lalki.

Gość dziunia125.
W rzeczywistości na pewno spora część kobiet używa kosmetyków kupionych w tego typu sklepach,bo gdyby nie schodziły nie byłoby takiego asortymentu.. Raz jak kupywałam tak brokat do papieru to sprzedawczyni nachalnie zachęcała mnie do obejrzenia i kupna tych tanich kosmetyków. Delikatnie jej powiedziałam,że nie skorzystam,a ona do mnie,że gdybym ja wiedziała ile tu młodych dziewczyn i kobiet codziennie zagląda,żeby kupić te kosmetyki i podsunęła mi pod nos koszyczek z cieniami (cena-3zł). Na odczepnego obejrzałam jeden,spojrzałam z tyłu na datę ważności i aż oczy mi się powiększyły: ten cień był ponad rok przeterminowany!!! Odłożyłam go,podziękowałam i wyszłam! Patrzcie laski na datę ważności i nie radzę kupować kosmetyków w sklepach "wszystko po ...zł" .

Ja bym nie kupiła kosmetyków z takiego sklepu. Ja dla mnie to one są złe jakościowo, patrząc też na cenę. Ale czasem można dostać jakieś inne fajne rzeczy ;)

dziewczyny nie wiem czy wiecie ale wiekszosc kosmetykow jest bardzo szkodlaiwa nawet te drogie poczytajcie sklad wpiszcie w google co tam za cholerstwo siedzi wyrzucicie wszytko najlepsze kosmetyki to takie ktore mozna zjesc hehe ale sie nie da sa na rynku kosmetyki bez parabenow i innych syfow napewno nie za 3 pln

Gość Zwolenniczka
A ja, jako jedyna kobietka się wypowiem inaczej i to was zdziwi. Kupuję tam kosmetyki, od perfum po fluidy i tusze ! Wszystko po 2, 5 zł. Nie dostałam żadnych uczuleń, objawów... Skóra jak po kosmetykach, które do nie dawna kupowałam pochodzące z Chanel, Lancome i inne marki.. Naprawdę, jedna osoba postraszy i wszyscy pod tym się podpisują, nawet bez spróbowania ! Ostatnio kupiłam tusz do rzęs przypominający tusze po 30 zł typu COLOSSAL EXTRA VOLUME itp. chodziłam szukając wielkiej szczoteczki do mocnego pogrubiania rzęs nie przepłacając za kolejne tusze nawet za 100 zł, jak robiłam to wcześniej, znalazłam idealny tusz plus wielka szczoteczka za niecałe 3 złote. Zachwyciłam się, serio. Potem kupiłam róż i puder mamie, była zachwycona, chodź ona też jest straszną przeciwniczką tego "badziewia":) Oczywiście nie mówiłam jej gdzie kupiłam, bo bałam się reakcji, chodź pytała się mnie kilka razy. Kiedyś mi się wypsnęło i prawda wyszła na jaw ! Na początku zdruzgotana, potem stała bywalczyni tego sklepiku. Polecam !!! ★