Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egoma828

zmiana mlleka

Polecane posty

Gość egoma828

MÓJ SYNEK MA PRAWIE 3 MIES I DO TEJ PORY PODAWAŁAM MU MLEKO NAN PRO 1. CHCIAŁABYM ZMIENIĆ NA BEBILON COMFORT ALE CZY PÓŹNIEJ W RAZIE CZEGO MOGĘ WRÓCIĆ DO POPRZEDNIEGO, CZY NIE SPOWODUJE TO U NIEGO DOLEGLIWOŚCI BRZUCHA?CZY MAM SIĘ SKONTAKTOWAĆ Z LEKARZEM?? PROSZĘ O PODPOWIEDŹ, MOŻE KTOŚ MIAŁ TAKIE DOŚWIADCZENIA.

Gość mamamam27
a po co chcesz zmieniać? i akurat na comfort? to jest drogie mleko, ma okropny smak, jest dziwnie gęste i nie chce lecieć przez smoczki najmniejsze a przez większe leje się za bardzo - i strasznie trudno dobrać smoczek - zatyka go - ja przeszłam aventa, lovi, TT, nuka i w końcu zrezygnowałam z tego mleka bo jak pisałam drogie a co gorsze kompletnie nie działa - ja zmieniałam z bebilonu na bebilon comfort bo mały miał mega zaparcia i nic to nie dało - dopiero jak zmieniłam na gerber pomogło - jak twoje dziecko dobrze toleruje nan to po co mu zmieniac to?

Gość egoma828
CHCĘ ZMIENIĆ BO PODOBNO DOBRZE DZIAŁA NA KOLKĘ ALE RÓŻNE SĄ OPINIE I W TYM TEMACIE WIĘC TRUDNO PRZEWIDZIEĆ, JEDNI POLECAJĄ A DRUDZY ODRADZAJĄ. JUŻ SAMA NIE WIEM CO ROBIĆ. TO JUŻ 3 MIES WIĘC MOŻE KOLKA SAMA PRZEJDZIE BEZ POTRZEBY ZMIANY MLEKA. DODAM ŻE NA KOLKĘ JUŻ WSZYSTKIEGO PRÓBOWAŁAM BEZ SKUTKU:(

Gość mamamam27
hmm no jedni uważają że kolka sama przejdzie ale ja jakoś jestem innego zdania - u mojego synka kolka okazała się jednym z objawów skazy białkowej - po przejściu na nutramigen i stosowaniu boboticu przeszło jak ręką odjął - myśle że możesz spokojnie spróbować z tym mlekiem może nan nie pasuje i to wzmaga kolki - i dawaj jakiś probiotyk jeszcze - dodatkowo polecam bobotic do każdego mleka 10 kropli

Gość U nas jest 9.00 i chwała Bogu
Kolka nie jest objawem skazy tylko może, ALE NIE MUSI, być objawem nietolerancji laktozy, a to są dwie różne przypadłości, których nie można mylić. Skaza objawia się egzemą. Kolki są naturalną reakcją organizmu niektórych dzieci na różne bodźce (nieraz tak trywialne jak łykanie powietrza podczas ssania) i nie muszą zwiastować żadnych przewlekłych schorzeń. Nie straszcie dziewczyny.

Gość mamamam27
ja nie strasze tylko pisze jak było u mnie - i że uważam że kolke da sie jakoś przynajmniej osłabić -a jeśli ma nietolerancje laktozy to b.comfort jest własnie z obniżoną zawartością laktozy - ale jak pisałam wyżej dodatkowo koniecznie probiotyk - ja dawałam dicoflor 30 i linex baby