Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieczkaaromatyzowana

wyjazd narzeczonego planowany na 39 tydzień...

Polecane posty

Wysyłają go na konferencję 200 km od domu, ma wrócić tydzień przed terminem. Jak to jest z tymi terminami? Raczej poród wtedy, czy temu nie ufać? Do wtedy jeszcze dużo czasu. Zapowiedział, że nie jedzie, jeśli go wyraźnie nie wyślę. I tak chciałam spytać te, co już były w ciąży - na ile mobilnym jest się tydzień przed terminem? Będę w stanie sprzątać, gotować, robić zakupy? I jakie jest prawdopodobieństwo wcześniejszego porodu?

Gość mamamam27
nie powiem ci jak to jest bo ur nieplanowo w 37 tc

Gość hytgfddfgfghnbvc
50/50% tego nigdy nie wiesz

Gość ginekolog kafeteryjny
ja urodziłam córke w 38tyg,syna w 40. Bedziesz w stanie gotowac,robic zakupy.Gorzej ze schylaniem,lepiej uwazaj na to.sprzatanie olej,a zwłaszcza odkurzanie bo schylanie sie bywa bolesne.i zadnego mycia okien czy wieszania firanek,nie podnos wysoko rąk.

Gość .;.;
ja urodziłam 2 tygodnie przed terminem (dokładnie 38 tydz i 2 dni), tego dnia byłam na ostatniej wizycie u ginekologa i stwierdził, że dziś napewno rodzić nie będę, nic nie zapowiadało że jeszcze przed północą będę po wszystkim:)

Jak teraz myślę o kociej kuwecie, to chyba jednak, żeby został. Na tydzień nie mogę jej zaniedbać, bo kotki zaczną strajkować... Kuchde. A podnoszenie rąk jest niebezpieczne? To jak ja będę na tablicy pisać?! Jestem nauczycielką!

tak naprawdę termin porodu to +/- 2tygodnie, więc pewności mieć nie możesz A kuwetę możesz sprzątać w rękawiczkach i porządnie umyć ręce

toksoplazmoza to nie problem u mnie - raczej kucania się boję...

z porodami to różnie bywa ;) U mnie pierwsza zakończyła się w 34t2d, druga w 38t, a trzecia w 37t2d także ciężko stwierdzić jak to będzie u Ciebie ;) A podnoszenie rąk do góry i długo utrzymywanie ich w tej pozycji może przyczynić się do wcześniejszego porodu, a w najgorszym przypadku do odklejenia się łożyska

No to go puszczać czy nie puszczać? ;/

Gość LKJSHxczbvx
porodu nie da sie zaplanowac(chyba ze przez cc) nie masz na to wplywu ja osobiscie bym go jednak poprosila zeby zostal zawsze bedziesz sie czula pewniej i bezpieczniej pomijam ze bedzie gnal na zlamanie karku jak zaczniesz rodzic i jeszcze cos sie wydarzy.dziwia mnie twoje rozwazania troche bo to chyba wazny czas dla przyszlych rodzicow ale to wasze zycie.

Gość magdalena z zagranicy
Ja urodzilam po terminie, ale prawda jest taka,ze ostatnie 2 tygodnie to nerwowka. A dla ciebie to jeszcze podwojna bedzie, bo sie bedziesz martwic czy zdarzysz. Ja bym chyba wolala zeby zostal.

Gość magdalena z zagranicy
znaczy czy on zdarzy nie ty;)

Gość to my mamy zdecydowac
czy twoj narzeczony moze wyjechac czy nie? :O A czy pytalas nas o zdanie jak sie z nim bzykalas i w ciaze zachodzilas?

jeśli będziesz miała kogoś, na kogo pomoc będziesz mogła liczyć to ja bym puściła. a samopoczucie to indywidualna sprawa, w którym teraz jesteś tygodniu i jak się czujesz?

10 i jest fatalnie, właściwie to on zajmuje się całym domem i mną. A pytam teraz, bo to konferencja 4-częściowa przez dwa lata i pierwsza część jest na koniec września - a wolno mu zrezygnować tylko z jednej. W razie co, mogłabym się przenieść na tydzień do teściów, tragedii nie będzie. Pytam, bo to moja pierwsza ciąża i nie mam nawet cienia wyobrażenia, co będzie na koniec.

w początkowym okresie wiele kobiet ma kiepskie samopoczucie, jednak w II trymestrze jest już dużo lepiej. mój mąż też prawdopodobnie będzie musiała wyjechać na miesięczne szkolenie w okresie kiedy będę rodziła, moja mama i teściowa mieszkają daleko, ale jakoś sobie poradzę, w ostateczności poproszę teściową, żeby przyjechała :) Twoja decyzja zależy od Twojego podejścia, jeśli bardzo Ci zależy na obecności męża i będziesz się bardzo męczyła, fizycznie i psychicznie, to może lepiej żeby został. ja zawsze byłam bardzo samodzielna, więc jeśli mój będzie musiał wyjechać, to chcąc - nie chcąc poradzę sobie :) (btw obecnie jestem w 31 tyg) :)

Jesli moze zrezygnowac tylko z jednej czesci, to lepiej niezh teraz jedzie a zostanie w domu jak ty bedziesz w 39 tc. Wtedy przyda ci sie zdecydowanie bardziej niz teraz.