Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhgfbhr

Pierogi. Doradzi ktos?

Polecane posty

Gość uhgfbhr

Mam zamiar zrobic pierogi z kapusta i grzybami. Najpierw zaczelam od farszu. Kapuste najpierw umylam i wrzucilam do garnka. Gotuje sie juz ok pol godz i nadal kapusta jest masakrycznie kwasna. Czy ktos wie co mozna na to poradzic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uhgfbhr
kiszona. Nie raz juz robilam farsz do pierogow ale jeszcze nigdy mi sie cos takiego nie przydarzyło...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a można się dowiedzieć co
to odlej wodę, wlej świeżą i pogotuj dalsze pół godiny. Ja zwykle kwaszoną kapustę najpierw zaparzam, odlewam i dopiero gotuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kiszona się gotuje ok. 3 godzin, ja to zwykle jak jest mocno kwasna, to ze 3 razy zmieniam wodę, w której ja gotuję.. ponoć jak się wrzuci surowego ziemniaka, to on wyciągnie ten "kwas"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karem marie
kiszoną się wypłukuje przed gotowaniem moja teściowa tak robi ja nigdy nie gotuję. smażę z grzybami (pieczarkami) na patelni pod przykryciem doprawiam, solą, pieprzem i łyżką miodu + trochę ketchupu Taki farsz daje albo do pierogów albo do nalesników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierożanka
odlej częściowo tę wodę, wlej drugą przegotowaną lekko osoloną i podpraw kostką rosołową. Powinno udać się to jeszcze uratować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zmień wodę, w której gotuje się kapusta. A następnym razem, jeśli kapusta będzie bardzo kwaśna przepłucz ją przed gotowaniem. Smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emilianna
3 godz?o jaaaa:O wyplucz kapuche kila razy i postaw na nowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a można się dowiedzieć co
ziemniak to sól wyciąga (przy przesolonych potrawach) a nie kwas :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uhgfbhr
Dzięki za rady. Przed wrzuceniem do gara płukałam kapustę ale to na mało się zdało. Wypłuczę jeszcze kilka razy i mam nadzieję, że to coś pomoże. Cukier lub miód zawsze dodaję do farszu ale pod koniec gotowania :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×