Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szanowany obywatel tego kraju

gromadzenie wyprawki z drugiej reki

Polecane posty

Gość szanowany obywatel tego kraju

co sadzicie o kupowaniu wyprawki w komisach,sklepach z uzywana odzieza? nie mowi o kupowaniu staroci ale o rzeczach ladnych kupowanych w tych miejscach, mozna naprawde fajne rzeczy znalezc albo na allegro uzywane,te rzeczy sa duzo tansze,czy sa tutaj mamy kotre kupuja wszystko tylko i wylacznie nowe?

Gość tyt7y647
ja kupuje nadal chociaza mam juz dwojke przedszkolaków albo uzywane na allegro albo w lumpeksach oczywiscie noew tez kupuje ale mniej.

Gość doradzę
powiem tak ze to sparwa indywidualna ale z doswiadzcenia Ci powiem ze nowiutkich dla bobaska nie warto kupowac w tym sensie że te maluszki baaaardzo szybko wyrastaja ze śpiochów i potem się żałuje ze jakby nie było trochę kasy poszło na te ciuszki a już są bezuzyteczne nie mówie ze dziecko ma chodzić w ponaciąganych ale autorka mowi o ładnych choc uzywanych bo producenci okropnie narzucaja ceny na te ciuszki a my dajemy sie "zalapać" na to wiaodmo kupowanie nowych rzeczy cieszy , bo to pierwsze dziecko itd. chyba że planujesz przynajmniej dwójkę i kup sobie nowe a potem bedzie dla drugiego

Gość dareka
dla noworodka kupiłabym wszystko nowe

Gość dareka
mam dwuletnie dziecko i jeszcze nie kupiłam nic używanego. Ubranka kupuje głównie w Pepco lub na wyprzedażach, a tam ceny są niskie.

Gość każdy robi
każdy robi jak uważa ale jak sie wypierze to czemu nie oczywiście majteczek dla starszych dzieci bym nie kupowała ale pod śpiochami zawsze jest pielucha i te śpiochy nawet jak są sto razy przesikane to i tak w place da sie to wyprac daną rzecz trzeba widzieć i wtedy ocenić czy warto

Gość każdy robi
*pralce

Kupuje Loli używki, trochę podostaje nowych, potem to sprzedaje, kupuje większe itd. Nie zarabiam na tym ale chyba na zero wychodzę :) Szkoda mi kasy na ubrania sklepowe. Za to samo trzeba zapłacić 2 razy tyle. Dla M i K już używek tak nie kupie bo nie ma ubrań w fajnym stanie, dzieci wolniej rosną, więcej ciuchrają rzeczy. Niemowlaki, szczególnie takie leżące to ciuchów nie niszczą, a jak ktoś ma dużo to czasem się zdarz że dziecko ubranko założy raz albo wcale (coś o tym wiem :P) więc po prostu nie widzę sensu w kupowaniu nowych. Jak bym miała kasy jak lodu i nie wiedziała co z nią zrobić to na pewno bym tylko nówki kupowała i to nie byle jakie :P A tak to używki, do pralki i jest ok na 2 miesiące, po 2 miesiącach z powrotem allegro a za tą kasę następne używki i tak to się toczy :P Do szpitala na wyprawkę kupiłam kilka zestawów nowych śpiochów i kaftaników ale to głównie dlatego ze w moim ciucholandzie nie uznają śpiochów. Raz na rok sie zdarzy pajacyk a tak to albo body albo "dorosłe" ubrania nawet dla noworodków. Myślę, ze niektore rzeczy po prostu są w stanie idealnym i szkoda za nie placić dwa razy tyle np łóżeczko/ kolyska, ciuszki, zabawki, gondolka, krzeslo do karmienia. Za to na pewno nie warto kupowac uzywanej spacerowki- parasolki. To jest tak delikatne że jedno dziecko skutecznie to "dojedzie" .