Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiacynta8481

Przeniesienie dziecka

Polecane posty

Gość hiacynta8481

Mam problem ... Moje dziecko chodzi z jedną grupą dzieci przez ponad 8 lat (od pierwszej klasy pods.) na poczatku 3 klasy gimnazjum t.j w tym roku dowiaduje sie ze jest przeniesione do innej klasy (równoległej) dziecko niechce zmieniać otoczenia w starej klasie bylo bardzo dobrze zaklimatyzowane .. zauważyłam ze to odbija sie na jej psychice .. czy dyrektor ma takie prawo przenieść do innej klasy ? przeciez ono jest normalnym przeciętnym uczniem jak kazde dziecko.. Pomocy .! czy jest na to jakas rada? do kogo mam sie z tym udac ? jezeli dyrektor nie zechce z powrotem cofnąc swojej decyzji

Gość hmmmm...............
A jaki powod takiej decyzji podal dyrektor?

Gość bronona
zazwyczaj się tak nie praktykuje. Czym dyrektor motywuje przeniesienie dziecka? Napisz prośbę o przywrócenie dziecka do poprzedniej klasy, albo zgłoś problem do kuratorium.

Gość raczej tak . .
phi, to jak twoje dziecko ma zamiar isc do technikum i liceum skoro przeniesienie w 3 klasie odbilo mu sie tak na psychice ?

Gość hiacynta8481
nie chodzi mi o to ze odbilo mu sie to na psychice dosłownie.. tylko poprostu mówi ze zle zniesie nowe otoczenie i bedzie ciezko o nowych rówieśników ... a powód jest taki : w jednej klasie jest 22 osoby a w jego 27 osob.. i dyrektor doszedł do wniosku ze wyrówna klasy pod wzgledem osób ..

Gość raczej tak . .
no ale nie odpowiedzialas na pytanie, co bedzie w szkole sredniej ;/ skoro biedaczek juz tak przezywa ;/

Gość hiacynta8481
mysle ze moze sobie jakoś poradzi bedzie musiał własciwie.. i bede się starała pomóc mu jak tylko bede mogła, ale wiem ze idzie do liceum razem z przyjacielem z jednej wioski z którym siedzi w jednej ławce od małego praktycznie a teraz to przezywa ze własnie chce ich dyrektor rozdzielic ... mnie samą tez to bardzo irytuje bo taka selekcje powinno sie robic na poczatku rozpoczęcianowej szkoly a nie w ostatniej klasie ..