Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda matka niewiedząca

Jaki rozmiar butów na zime dla dwulatka ?

Polecane posty

Nie wiem jak dobrac rozmiar butów na zimę dla mojego synka. Teraz ma dł. stopy 14 cm, nosi buty nr 23 dł. wkładki 14,7 cm. czy na zimę mam mu kupic nr 24 - dł. wkładki 15,5 czy nr 25 - dł wkładki 16 cm ??????????????? buty muszą starczyc do końca marca sama nie wiem :(

Gość kup 24 i najwyzej dokupisz 25
nie może mieć za dużych butów.

Gość sluchaj to nie ma sensu
takie pytanie na forum :o Przeciez jak pojdziesz z nim do sklepu, to mu pani zmierzy stope sama i ci doradzi jaki numer dla niego jest najodpowiedniejszy.

Synek nie powoli zmierzyc sobie stopy. A jakie wy kupujecie ? Będę kupowała używane z allegro, nie w sklepie.

Gość ja bym kupiła
o rozmiar większe, bo myslę że stópka aż o 2 numery tak szybko nie urośnie

Jeśli jakieś firmowe to lepiej idź zmierz jakieś inne buty w tym sklepie i będziesz wiedziała jaki rozmiar pasuje.

ja kupilam 24 a powiedz mu zeby postawil noge na kartce i szybko mu ja odrysuj, a potem zmierz poza tym uzywane buty? Naprawde? nie mozesz juz troszke wiecej kasy odlozyc skads i kupic nowych?

Gość Krysia Tochałowa
ja kuilam 23

Gość mama nie wie
a jak moje dziecko ma stópkę o dł. 22,5 cm to buty nr 22 będą dobre?

Gość mama nie wie
tzn. 12,5

nie dosć ze kupujesz uzywane buty - A NIE POWINNO SIĘ , to do tego jeszcze chcesz wielkie kajaki kupic - A NIE POWINNO SIĘ ZA DUŻYCH BUTÓW ZAKŁADAĆ DZIEcku - zeby na całą zimę starczyły ... Zafundujesz platfusa , albo inne schorzenie swojemu dziecku .

o jeju ale masz problem,jest jeszcze cieplo po co juz chcesz buty zimowe kupowac ? ja bym kupila te z 16cm wkładką,granica to 1cm luzu mój syn ma nóżkę 15,5cm i kupuje buty 16,5-17cm i jest to odpowiedni dla niego but,a zimowe kupie dopiero jak spadnie pierwszy snieg lub jak pojawi sie mroz,bo dzieci roznie rosną,mogą nagle przyspieszyc,miec jakis skok lub calkowicie stanąć ,wiec bym wywalila kase w przysłowiowe błoto ;) a jak mierzysz stopę dziecku ? na stojąco czy z nogą w powietrzu ? najlepiej jest odznaczyc na stojąco gdy stopa stoi i wiadomo jak układa się pięta i palce w tej pozycji :)

Teraz ecco są tańsze, inne firmy odpadają, przemakają, a u nas zawsze dużo śniegu jest i mokro, mieszkam na wsi, tu nie ma sklepów firmowych, a nowe za 300 zł nie stac mnie, jeszcze kombinezon i resztę muszę kupic, nie stac mnie, żeby tak wszystko na raz, na raty muszę, teraz buty, a na kombinezon muszę odłożyc zawsze mu kupuję używane i ecco zawsze mam prawie jak nowe po dzieciach z miasta, które chodzą po odśnieżanych chodnikach, u nast tak nie ma, nie odśnieżają, trzeba samemu

Gość mama 2,5 letniej
23

Gość dromila
A ja byłam u ortopedy ostatnio i dokladnie wypytałam JAK kupowac dziecku buty i: but spokojnie moze byc wiekszy nawet o 1,5 cm najlepiej jest w sklepie wyciagnac z buta wkladke (wiekszosc dzieciecych ma wlasnie wyciagane wkladki) i postawic dziecko na wkladce dociskajac stope (wtedy sie wydluza) i zobaczyc ile nam zostaje luzu i czy palce maja swobode na bokach - nic je nie bedzie sciskac.

Gość lukrecjaaaaaaaaaaa
Mozesz sie z dzieckiem pobawic i zanuzyc mu nozke w farbie . Niech porobi pare sladów na gazecie. A buty kup gora o 1,5 cm wieksze bo bedzie mu niewygodnie ma jeszcze mala stopke.

Gość kajakiiiiii
mam koleżankę, która córce kupuje buty 2numery za duże! dziecko nosi 24-25rozmiar, a teraz ją spotykam i się chwali że małej kupiła rozmiar 27,(buty letnie-adidasy) bo dłużej ponosi :O a wracając do tematu, litości, autorko ciekawe czy sama byś nosiła o 2rozmiary za duże i używane???

Może źle się wyraziłam, chodzi mi bardziej o to z jakim zapasem powinnam kupić buty na zimę ? Czyli 1,5 cm może być ? Musi byc miejsce na grubszą skarpetę i wzrost. Dł. stopy synka na dzień dzisiejszy podałam w pierwszym poście i nigdzie nie napisałam, że nosi za duże buty. Przecież nóżka do zimy jeszcze urośnie. Buty kupuję mu średnio co 3 miesiące, bo jemu dość szybko rośnie stopa. A powiedzcie wszystkie tak na poważnie - czy wy wszystkie kupujecie swoim dzieciom po kilka par kozaków ? Jedne w listopadzie, a w lutym drugie ??? I nikt mnie nie przekona, że np. takie buty jak z tej aukcji należy wyrzucic do smietnika, bo już się nie nadają do niczego: http://allegro.pl/ecco-zk-snowride-marine-groove-suede-r-23-i1804142306.html

Gość MS26
Ja córce kupuje buty jak są wyprzedaże w tych dużych sklepach. A rok temu kupiłam jej fajne kozaczki za 20 zł a wcześniej kosztowały 70 i w ten sposób można kupić później drugą parę.

Zdecydowałam, jeżeli ecco to rozmiar 25 wkładka 16 cm, ale miejsce na stópkę jest mniejsze, jak to w ecco dla niedowiarków przykład w tej aukcji : http://allegro.pl/e-c-c-o-25-snowride-uzywane-na-gwarancji-i1785699099.html żeby nie było, że kupuję za duże buty "kajaki" w zeszłym roku też miał ecco rozm. 21, a kapcie po domu nosił w tym czasie rozm. 19 wszystko zależy od modelu i fasonu buta Dziękuję wszystkim za pomoc !!! :)

a czy jak kupisz używane na allgero to masz pewność ze po jdnym dziecku i uzywane sporadycznie ? Pewinie sama opchniesz w przyszlym roku te które kupisz i suma sumarum będą po 2 dzieci . Buty dziecięce mają to do sibie ze nóżka sie w nich indywidualnie układa , i kupujac uzywane kupujesz z ułożeniem stopy poprzedniego dziecka. ja bym wolała kupic tańsze np. w boti za 50 zł , niż używane. W tamty roku kupilam córe nowe w bartku , często chorowała w zimę , wiec są faktycznie mało używane , ale kupiłam też typowe śniegowce w decatlonie za 49 zł i są super .

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.

Gość gość
i po co ta deebilna reklamowa wyliczanka w każdym możliwym temacie, żałosny tr000lu??? :o :o :o

Gość gość
Rozmiar każdy producent ma pewnie inny, warto patrzeć na dlugość wkładki w cm i myślę że nic się nie stanie jak kupisz trochę większe, grunt żeby nie wypadały. Ja zawsze zamawiam przez internet na http://e-butydladzieci.pl/ mają porządne buty z atestami

Gość Oloool
Wiem, ze temat stary ale kurna co to za teoria GosiaLiszki ze dzieci maja stopy 2 nr wieksze niz rodzice? Czyli jej dzieci beda mialy rozmiar 50? A ich dzieci 52? Kurna z takim tokiem rozumowania nastepne pokolenia dojdą do stopy długości metra :D