Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zyciedaleko

Slub i wesele w Polsce - Dziwczyny z UK

Polecane posty

Hej dziewczyny! Czy ktoras z Was chcialaby sie moze podzielic doswiadczeniami? Pracuje w UK, planujemy slub w Polsce na poczatek 2013. Wiem ze jest jeszcze duzo czasu ale mieszkajac za granica jakos trudniej to wszystko ogarnac! :) Jak to bylo u Was? Jak czesto musialyscie jezdzic do Polski zeby wszystko zlatwiac? Ile bralyscie urlopu? A moze korzystalyscie z uslug doradcow slubnych? Pozdrawiam :)

u mnie wszystko załatwiali rodzice, nie było to duże wesele, raczej kameralne przyjęcie. urlopu miałam 2 tygodnie :)

dzieki za odpowiedz :) Tak wlasnie mysle ze wiekszosc bedzie musiala zalatwic moja mama. Wesele jest 'u mnie' a narzeczony z innego wojewodztwa. A jak to bylo z naukami przedmalzenskimi? Tutaj w UK?

tak nauki mieliśmy w uk i nie było żadnego problemu :) w kościele też nie załatwialiśmy ślubu osobiście, ale to dlatego, że z mężem pochodzimy z jednego miasta i wszystkie papiery były na miejscu. nie wiem czy w Waszym przypadku będzie podobnie, mogą się czepiać. w urzędzie podpis przedmałżeński podpisywałam tylko ja właśnie dlatego, że mąż i tak był z tej samej miejscowości. musiał tylko dostarczyć uzasadnienie dlaczego nie mógł zrobić tego 3 mies. przed slubem.

Gość my mamy slub
za niedlugo. Oboje mieszkamy w UK. Wiekszosc rzeczy zalatwialismy albo telefonicznie albo nasi rodzice. Bylismy na urlopie zeby dopiac wszystko na ostatni guzik i spisac protokol. Nauki mielismy weekendowe. Teraz tylko odliczamy dni :)

zycze zeby wszystko poszlo po Waszej mysli :) ja mysle ze w nastepnym roku bede 'oszczedzac' urlop, zeby pozniej w jakas podroz od razu pojechac. wybieracie sie gdzies? ile przed weselem lecicie do PL?

Ja nie biore ani slubu koscielnego, ani nie biore go w Polsce. Mojej kolezanki rodzina uparla sie , ze wesele ma byc w PL, wiec musiala dosc czesto jezdzic. Ciezko jej troche bylo, miala problemy z florystka, nie mogla tej sprawy zalatwic telefonicznie, wiec musiala jechac. Po slubie powiedziala mi, ze jesli mialaby robic to jeszcze raz, nie robilaby tego 'na odleglosc'. O naukach przedmalzenskich nic nie wiem.

Gość czarna zajefajna polka
ja biore slub w uk i super sie ciesze i zadnych nauk przedmalzenskich

my tez rozwazalismy slub tutaj na miejscu ale jednak wolimy w Polsce z wielu powodow. Moze jest ktos jeszcze?? :)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajaaa
mieszkamy w uk a slub mamy w polsce w przyszlym roku. ciezko bedzie pewnie z zalatwianiem ale mam nadzieje ze damy rade. dodatkowo moj chlopak jest anglikiem. zastanawialismy sie nad slubem w uk, ale jednak to nie to samo co w polsce, wiecej by wyszlo w uk, wiekszosc gosci by nie przyjechala ze wzgledu na koszty, itd

Gość jvknfkbvf bf,v
ja tak robiłam slub. byłam w sumie 2 razy w Polsce przed slubem. za pierwszym razem zarezerwowalam sale, termin w kosciele, kamerzyste, samochód i zespoł, a za drugim razem wypozyczylam sukienke, mąz kupil garnitur, zalatwilam dekoratorkę, zarezerwowałam fryzjera i kosmetyczkę. przed slubem przyjechalismy na 2 tygodnie, to zamowiłam bukiet, kupilismy alkohol, spotkalismy się z tymi wszystkimi ludzmi, których zarezerwowalismy na poczatku. wszystko robilismy sami, bez niczyjej pomocy. wszystko sie udalo, ale drugi raz nie chcialabym tego przezywac.

Gość mi minelo juz 4 latka
slub organizowalam z pomoca mamy, slub mielismy w sierpniu, rok wczesniej zarezerwowalismy najwazniejsze rzeczy, w maju bylam na tydzien dogadac szczegoly, zamowic suknie i pozniej tydzien przed slubem gdzie robilismy ostatnie zakupy, w miedzyczasie byl telefon i internet, wystarczy wiedziec czego sie chce i umiec sie zoorganizowac

dzieki dziewczyny za odpowiedzi! My chyba tez tak zrobimy, w maju do PL wszystko zaklepac a pozniej szczegoly juz przez telefon. Suknie chce wypozyczyc myslicie ze jak pojde rok przed slubem to za wczesnie (tak mi akurat pasuje ;/) najpierw idzie sie do ksiedza zaklepac termin i pozniej wszystko pod ta date czy od czegos innego zaczynalyscie? Dziekuje bardzo :)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajaaa
my mamy zarezerwowana sale, kosciol i zespol. suknie kupuje w UK, latwiej wtedy o ewentualne poprawki i wcale nie jest drozej. garnitur w UK bedziemy jeszcze mam nadzieje 2 razy w Polsce do czasu naszego wesela wiec wtedy z dobrym planem chyba wszystko da sie zalatwic.

Gość mi minelo juz 4 latka
zaczelabym od sali i fotografa, kosciol zaraz po

no to prawda ze latwiej byloby tutaj latwiej i wygodniej kupic suknie ale jednak zdecydowalam sie na wypozyczenie pieknej sukni na slub i zakup jakiejs skromniejszej krotkiej na wesele :) A Ty jaka bedziesz miala suknie? Ja sie wogole z niczym nie orientuje co gdzie i jak jakas zamotana jestem hehe ale to przez to ze czasu nie mam na nic... pewnie jak my wszyscy :D milego dnia!