Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dooooooghgjh6678

CZY JEŚLI NIE JEM MIĘSA MOGE ZASTĄPIC JE NABIALEM I JAJKAMI ??

Polecane posty

Gość dooooooghgjh6678

ile jedno jajko ma gram bialka i czy ma zelazo ?? bo ja mam jajka od babci ze wsi w sumie to chyba zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość njknkjn
jak masz jaja ze wsi, to jedz, bo sa zdrowe, szczegiolnie zoltka jaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alejgg55
jak mozna nie jesc mięsa? wyrzadzasz sobie krzywde na zdrowiu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alejgg55
bazienka i pewno bylas mega szkieletem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoijio
nie jem miesa i mam nadwage, takze jedno nie ma nic wspolneo z drugim. wegetariani sa zazwyczaj chudzi, bo ogolnie jedza malokalorycznie i chudna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alejgg55
to z czego ta nadwaga ?? jak miesnie zanikaja jak sie miesa nie je przeciez bo tylko mieso ma bialko pelnowartosciowe ktore buduje miesnie bez tego sie chudnie i miesnie zanikaja nawet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesc mieso trzeba
mieso jest zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jem tofu z pomidorem
jedz chocby ryby ale jedz. wegetarianizm jest wbrew naturze ludzkiej, spójrz, jakie zeby ma człowiek. człowiek z natury jest wszystkożerny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolejny mit miesny
a ndlaczego krowy zwierzęta roślinożerne nie jedza miesa i sa zdrowe i za to najsilniejsze od zwierząt mięsożernych czyli rosliny dostarczają pełnowartościowego białka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesc mieso trzeba
krowy jedza mieso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mieso zakwasza organizm
spożycie mmiesa rośnie to i zachorowalność na raka wzrosło Kris Carr wygrała z rakiem i tym sie odżywia warzywami Co poleca? Dietę wegańską, warzywa, owoce, orzechy i zboża. Najlepiej na surowo. Ale nie jest ortodoksyjna. Jeśli chcesz jeść mięso, to dwa, trzy razy w tygodniu, i tylko z ekologicznych gospodarstw. Przepis na zielony drink: 2 duże ogórki (jeśli nie pochodzą z ekologicznego gospodarstwa, należy je obrać) duża garść jarmużu lub sałaty rzymskiej duża garść kiełków groszku 4 5 łodyg selera 1 brokuł 1 2 gruszki lub zielone jabłka szpinak Przepuścić przez sokowirówkę. I pić na pohybel rakowi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jem tofu z pomidorem
" [zgłoś do usunięcia] kolejny mit miesny a ndlaczego krowy zwierzęta roślinożerne nie jedza miesa i sa zdrowe i za to najsilniejsze od zwierząt mięsożernych czyli rosliny dostarczają pełnowartościowego białka" bo krowy maja inny metabolizm, inny tryb zycia. jestes idiota jesli nie widzisz roznicy miedzy czlowiekiem a krową 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jem tofu z pomidorem
tak sie sklada ze zboza w diecie czlowieka wiecej szkody robia niz pozytku z nich. odkad czlowiek zaczal spozywac produkty zbozowe, odtad powstalo cos takiego jak nadwaga u ludzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość c.s.
tak, mięso da się bez problemu zastąpić nabiałem i jajkami bo to też są produkty odzwierzęce i mają wszystkie niezbędne aminokwasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jem tofu z pomidorem
przede wszystkim, piszesz ze mieso zakwasza organizm - w organizmie musi byc przede wszystkim rownowaga zasadowo-kwasowa, bo przeginmka ani w jedna ani w druga strone nie jest dobra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mieso zakwasza organizm
małpy goryle orzywiaja sie owocami mieso powoduje zakwaszenie dokładnie to białka Posłużmy się przykładem mięsa, które ewidentnie zakwasza krew. Gdy do niego dodamy warzywa mające właściwości alkalizujące, wówczas otrzymamy zrównoważone pH w granicach normy fizjologicznej i będziemy musieli maskować przyczyny kwasicy pijąc soku z cytryny. Jakie są objawy sygnalizujące zakwaszenie organizmu? Poznaj te ważne sygnały, które ludzkie ciało wysyła, by poinformować o istnieniu zagrożenia związanego z nadmiarem kwasów (kwasica). Na początku pojawiają się cienie pod oczami. Potem przychodzą następne takie jak nalot na języku, gorycz w ustach, zmęczenie, bóle głowy, niestrawność, pogorszenie stanu skóry ( ziemisty kolor, wypryski, krosty), mroczki przed oczami, opuchnięcie ciała zatrzymanie wody w organizmie, bóle mięśniowe, bóle stawów, spadek odporności, zaburzenia snu, wypadanie włosów, cukrzyca, kamica nerkowa. Przewlekłe problemy z utrzymaniem równowagi kwasowo zasadowej prowadzą do poważnych chorób wynikających najczęściej z uszkodzenia komórek i tkanek. Najgroźniejsze są zmiany w obrębie układu krążenia: niedokrwienie tkanek ( zakwaszenie zwiększa gęstość krwi) i uczucie zimna oraz osłabienie i brak koncentracji z tym związane, a także zawroty głowy, omdlenia, migreny, nadciśnienie, uszkodzenia naczyń krwionośnych, miażdżyca, podwyższony poziom cholesterolu LDL i w końcu zawał serca. Niemniej uciążliwe i niebezpieczne zmiany dotyczą także układu kostno mięśniowego. Kwasica wywołuje takie choroby jak Dna moczanowa (stany zapalne i zniekształcenia stawów), osteoporoza, choroby reumatoidalne, bóle kości, zesztywnienie kręgosłupa oraz bóle mięśniowe. Jeśli chodzi o układ pokarmowy, to i dla niego skutki zakwaszenia nie są bez znaczenia. Możemy się spodziewać: stanów zapalnych błon śluzowych żołądka i jelit, problemów z trawieniem, przewlekłych wzdęć (duży brzuch), zaparć, zaburzeń flory bakteryjnej jelit (spadek odporności, inwazje pasożytów, zaburzenia wchłaniania), kamieni żółciowych. Z czasem przychodzi również zmiana usposobienia, zmniejszenie odporności na stres, spadek wydolności organizmu, depresja i stany lękowe, spadek potencji seksualnej, uczucie ogólnego rozbicia, bezsenność, niechęć do życia, wszechogarniająca słabość i niemoc. Cierpi również uroda, ponieważ zakwaszenie organizmu wywołuje nadwagę (obfita i trudna do spalenia tkanka tłuszczowa, duży rozdęty brzuch), kwaśny zapach potu, kwaśny zapach z ust, zmiany skórne (zmarszczki, ziemista cera, cienie pod oczami, krosty i wypryski), cellulitis, wypadanie włosów, problemy z paznokciami oraz choroby przyzębia prowadzące do osłabienia i w końcu wypadania zębów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jem tofu z pomidorem
jajkami tak, ale nabiałem srednio. w ogole osoby dorosle powinny uwazac z piciem mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jem tofu z pomidorem
ej no.. :O ale nikt nie mowi ze ma sie czlowiek zywic tylko i wtlacznie miesem :O trzeba jesc warzywa, kasze, owoce, ale mieso takze, ze 2-3 razy w tygodniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszyscy szczesliwi sa
Jest taka społeczność, która pod koniec XX wieku dożywa 130- 140 lat, stulatkowie są pełni życia i energii. Nie znają chorób, żyją długo i szczęśliwie. To nie bajka, ale rzeczywistość. Hunzowie, Ich dieta jest prosta, ale zawiera to wszystko, co organizm potrzebuje. Podstawą posiłków są placki z pełnego zboża, suszone i świeże owoce, warzywa z własnych ogrodów. Mleka i mięsa prawie nie używają, jeśli już, to w czasie nielicznych uroczystości. Mit pierwszy - białko Wszystkie społeczności cywilizowane spożywają za dużo białka. Jeszcze do niedawna norma WHO wynosiła 125g na dzień. Obecnie naukowcy skłaniają się do około 50g, ale i tu opinie są podzielone. Wydaje się, że i ta norma jest zawyżona. Praktyka wykazuje, że tylko ci, co głodują, nie mają problemu z nadmiarem białka. Niedobór białka nie jest tak szkodliwy, jak nadmiar. Powoduje to liczne schorzenia, zwłaszcza nerek i innych narządów wewnętrznych. Problem białka to nie ilość, ale jakość

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszyscy szczesliwi sa
Największym mitem jest twierdzenie, że jedynie białko zwierzęce jest w pełni wartościowe. Białko, i to w pełni wartościowe, jest w każdej roślinie, w jednej więcej, w drugiej mniej, ale w każdej roślinie. Szczególnie wartościowe białko mają orzechy, strączkowe, różne zboża. 1 szklanka zawiera białka: Soja - 21g Soczewica - 15g Fasola - 15g Mleko - 8,5g Figi - 7g Migdały - 2,5g Zawartość procentowa białka: soja 40%, mięso 10-20%, ser 30%, orzechy 32%. 2 szklanki soi = 33dkg wołowiny 8 szklanek mąki = 35dkg wołowiny Soja + mąka = 1kg wołowiny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fgfgyy6666
hunzowie jedza miesa sporo akurat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszyscy szczesliwi sa
Mit trzeci - żelazo Tylko w mięsie jest pełnowartościowe żelazo. To nieprawda. Nieważny jest poziom żelaza w produkcie, ale czy jest ono przyswajalne. Z tego punktu widzenia najbardziej ważne dla nas będą owoce suszone (śliwki, morele). Jest to naprawdę najlepsze źródło dobrego żelaza. Także spożywanie pietruszki, owoców jako źródła witaminy C, która ułatwia przyswajanie żelaza, jest niezbędne Mit czwarty - witamina B12 „Naukowcy twierdzą, że tylko mięso dostarcza witaminy B12. Prawda jest taka, że flora bakteryjna w organizmie sama wytwarza potrzebne ilości tej witaminy. Jakby nie wystarczyło, to witamina ta znajduje się także w pełnych ziarnach zbóż (zarodki i otręby). A zatem kolejny atak, który nie trafił w cel.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszyscy szczesliwi sa
hunzowie jedza miesa sporo akurat Hunzowie nie są wegetarianami, ale mięsa jedzą bardzo mało. Zwierząt jest niewiele, bo nie ma pastwisk do ich wypasania. Występuje natomiast obfitość zbóż, warzyw i dorodnych owoców. Z ziarna wypieka się prosty chleb, a warzywa i owoce są zjadane na surowo pod postacią sałatek zakrapianych olejem z pestek moreli. Drzewa morelowe rosną wszędzie, a owoce są tak słodkie, że cukru nie używa się w ogóle. Mieszkańcy doliny nie są też abstynentami. Piją wino otrzymywane z miejscowych winogron i zwyczajowo wychyla się szklaneczkę dziennie. http://www.vitalmania.pl/forum/topics/co-decyduje-o-dlugowiecznosci?page=2&commentId=5435904%3AComment%3A14616&x=1#5435904Comment14616

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fgfgyy6666
hehehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×