Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralina_zielona

jakie kwiaty do mojej sukni?

Polecane posty

Gość pralina_zielona

hej Dziewczyny, nie mam pojecia jaki bukiet dopasowac do mojej sukni. dodam, że kwiaty w kosciele i w sali weselnej sa w odcieniach zieleni i fioletu, slub jest 8 pazdziernika. oto moja suknia http://slubnasuknia.pl/monCheri/10herms-moncheri_d/HERMS%20-%20BACARDI.html

Gość Sliczną sukienkę
wybrałaś, gratuluję. Nie mam pomysłu jaka wiązanka,ale napewno musi być taka strojna jak ta suknia.

Gość pralina_zielona
dziękuję bardzo:) ale chciałam skromną fryzurkę, jakieś drobne kolczyki i nie za bardzo fikuśny bukiet, żeby to wszystko nie było zbyt "bujne". w rzeczywistości te fale na dole układają się trochę szerzej. nie chcę przesadzić z dodatkami

Gość Coolerka
Byłam ostatnio na weselu i panna młoda miała bukiety z kwiatów w tonacji w takiej jak wystrój kościoła i sali oraz samochodu więc myślę że twój bukiet powinien być w tonacji tak jak pisałam zieleń + fiolet. Ja jestem po kierunku florystyka więc mogę ci jedynie doradzić bukiet ale decyzja należy do ciebie, ja do tej sukni dobrałabym bukiet okrągły z kwiatów eustomy w połączeniu np. z różami.

Gość Coolerka
Podałam ci przykładowe bukiety, moim zdaniem dół sukienki jest strojny więc bukiet pasuje jakiś skromny i niewycudowany czyli klasyczny okrągły ;) bez żadnych tam kształtów typu kropla itp.

Gość pralina_zielona
Coolerka, wielkie dzieki, ten pierwszy bialo-fioletowy świetny

Gość Coolerka
A z jakich kwiatów będzie dekoracja sali i kościoła?

Gość pralina_zielona
http://greenpoint.kielce.pl/g,5,Dekoracje_sal_weselnych.html tutaj na str 2 jest taki stroik z jablek w ten sposob ubieram sale a florystka w podobny sposob udekoruje kosciol

Gość pralina_zielona
coś nie tak z tym linkiem

Gość pralina_zielona
i to jest w ofercie dekoracje sal weselnych 2 str

Gość Coolerka
Świetna dekoracja ;) a co do bukietu jeszcze to świetnie pasowałaby eustoma w kolorze jasnego fioletu w połączeniu z zielonymi kwiatami santini tylko problem w tym że santini to chryzantema :/ ale w ostatnim czasie dość często wykorzystywana w bukietach ślubnych i wygląda jak stokrotka ;)

Gość Coolerka
Może poproś w kwiaciarni żeby ci zrobili bukiet w połączeniu z jasnozieloną różyczką i tą eustomą jasną lub ciemną we fiolecie no ale decyzja należy do Ciebie, dekoracja sala będzie bombowa i oryginalna ;)

Gość pralina_zielona
jeszcze nie wiem tylko ile taka jedna dekoracja bedzie mnie kosztować, mam nadzieję, że nie zbankrutuje:) Coolerka a powiedz mi, bo pewnie sie troche orientujesz, jaka moze byc cena takiego jednego stroiku z jablek?

Gość pralina_zielona
i do tego pokrzywa - idealnie :/

Gość młodzikowa
mi zaproponowano stroik z jabłek za 50 zł

Gość młodzikowa
nie zwróciłam uwagi że to jesień,będą pasować astry z wrzosem

Gość Jan 35
Nie przypuszczaliśmy, że tak będziemy stresować się przed ślubem. Najbardziej przerażała nas konieczność załatwienia tak wielu spraw. Na dekoracje nie starczyło nam czasu. Zdecydowaliśmy temat wystroju zlecić profesjonalistom , było warto. Magia, nie wiedziałam, że dekoracje mogą tak cudnie wyglądać, piękne kwiaty My i cała nasza rodzina polecamy http://www.dekoracje-slubne-torun.pl/dekoracje-slubne-uslugi-slubne/.