Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednadg28

po stracie dziecka-wiersz-można dać?

Polecane posty

Gość hahahahahahahahahaha......
:D Pogielo cie???

Gość serio się pytam
serio się pytam

Gość jakbym ja cos takiego
dstala to bym zerwala z toba wszelki kontakt. Bylabym pewna, ze sobie kpisz ze mnie...

Gość chyba ci pizło na dekel
bo inaczej już się tego wyrazić nie da

Gość kdiodissod
:O Masakra, nigdy by mi nawet przez myśl nie przeszło,żeby dać taki wiersz komuś kto stracił dziecko :(

Gość sdfrtghyujkio
Beznadziejny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Pani Kitsune
Jakbym chciała kogoś dobić, to bym ten wiersz mu wysłała :O

Gość ten wiersz
trzeba rozumieć!!! on mówi o kimś kto nosi codzień cierpienie z którym musi nauczyć się żyć. Strata maleństwa już na zawsze będzie nam towarzyszyć więc te buty będziemy już zawsze nosić, ważne tylko by pogodziś się z tym że uwierają. Autorko jeżeli to twoja dobra koleżanka a do tego taka która zrozumie sens i prawdziwe przesłanie wiersza to możesz jejgo przesłać. Metafora butów jako cierpienia jest tu trafna bo idąc przez życie uwierają nas nasze cierpienia i problemy więc to tak jakbyśmy codziennie zakładali w drogę niewygodne uwierające buty.

Gość dziekuje za metafore
jakiegos poeciny za dyche :O Wierszyk (bo nie wiersz!) beznadziejny!

Gość Nineusz881
w zyciu bym tego nie wyslala chyba oszalalas autorko po 1sze wiersz mi sie nie podoba a po 2 po co chcesz znowu rozdrapywac nie swoje rany?

Gość ten wiersz
No cóż, porównywanie butów do cierpienia może wydać się prozaiczne ale według mnnie trafne, różne są gusta, do jednych taki wiersz trafi a do innych nie bo obrażą się za samo określenie "brzydkie buty" :D. Ja sama od 10 lat zajmuję się poezją i widzę w tym wierszu coś więcej niż wypociny ale co kto woli.

Gość owszem,jak najbardziej
kurde po co autorko non stop ten sam topik wrzucasz co rusz???? to jest kpina z tym wierszem

Gość klaudette
Po pierwsze wiersz nie ma się podobać ale ma pocieszyć ! To nie jest torebka która ma się spodobać bądź nie, to jest wiersz a wiersz ma swoje przesłanie. Mnie ten wiersz się podoba bo dokadnie oddaje swój sens. Autorka nie rozdrapuje czyichś ran tylko ptóbuje pocieszyć swoją koleżankę, czasem o problemach się rozmawia a jezlei koleżanką jest osoba która nie zamyka w sobie przed innymi tego cierpienia to dlaczego udawać że jest ok. Decyzja powinna należeć do autorki .

Gość nie wysyłaj
tego

Gość mama 2,5 letniej
ale poronila czy urodzila martwe - jak poronila to tak jak to drugie to bądź przy niej :(

Koszmarne , denne , nawet do połowy nie przeczytałam , co to ma być ?? buty ?? ale powiązanie :(

Gość vviesia
Ten wiersz jest jak na moje oko autentyczny, ale ja bym sie nie wazyla go komus dac. Bo wlasnie tak jak w tym wierszu jest napisane - nie nosilas tych butow i nie wiesz, co ta osoba przezywa i czy dla niej lepiej, zeby jak najwiecej o tym myslec, czy wrecz przeciwnie. To jest bardzo trudna sytuacja dla przyjaciol. Chcieliby pomoc - ale jak tu mozna pomoc? Trzeba duzo taktu Nie wiem, co powinnas zrobic, na szczescie nie musialam nigdy zareagowac na smierc czyjegos dziecka, to w ogole jest takie straszne, ze takie rzeczy sie dzieja :( Ale tego wiersza to lepiej nie dawaj...

Gość erftgyhuj
Metafora butów jako cierpienie ????/ :O:O Nie nie nie ! Masakra.

Gość mnie sie
wydaje mega niestosowny..

Gość ale kretynstwo
napisac kobiecie po starcie dziecka, ze juz zawsze bedzie cierpiala i ze jest naznaczona pietnem :O Trzeba byc kretynem!