Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rt5t65

Panuje straszna znieczulica :(

Polecane posty

Gość rt5t65

Czemu dzisiaj panuje taka pierdolona znieczulica na wszystko ? Ludzie mają na wszystko wyjebane, nie obchodzi ich cierpienie innych, nie współczują, nie pomagają, nie starają się pomóc.Nawet nie wiecie ile daje normalna rozmowa tak po prostu porozmawiać.Wartościowych ludzi już praktycznie nie ma, każdy tylko myśli egoistycznie o sobie i ma w dupie to czy ktoś cierpi, ma problem itp.

Gość Sheen
Ja myśle, że ludzie boją się pokazać swoją wrażliwą stronę. Jeśli jest się z kimś blisko i jest się otwartym na innych ludzi, łatwiej zostać wykorzystanym.

To jest właśnie błędne koło...ciężko jest pomagać innym, kiedy Tobie nikt nigdy nie pomoże.

Gość Sheen
Umiejętność niesienia pomocy jest niezwykle rzadkim darem. Powinniśmy uczyć się bycia empatycznymi, rozumieć, że wszyscy czujemy tak samo.

Gość lelekon
Sheen zgadzam sie z toba :)

Gość hłę hłe hłe .,.,.,.
"To jest właśnie błędne koło...ciężko jest pomagać innym, kiedy Tobie nikt nigdy nie pomoże. " chyba się pomyliłas bo chciałaś napisać: "to jest właśnie błędne koło... nie opłaca się pomagać innym, kiedy Tobie nikt inny nie pomoże i będziesz na tym stratna" przeciwieństwem znieczulicy będzie bezinteresowna pomoc. Co prawda takiej nie ma bo zawsze chociaż czujesz się 'wartościowa" :classic_cool:

A może to brak czasu? Kiedy mogę to pomagam, ale sama się raczej pomocy nie doczekam, więc zawsze najpierw załatwić trzeba swoje sprawy.

Gość A ja powinnam jedną
Babe ujebac.Napadli mnie w czterech pod sklepem.Prosiłam kobietę ze sklepu żeby przytrzymala mi portfel bo chcą mnie okraść.Myślicie,że to głupie cipsko wzięło?Nie,zamknęła drzwi mówiąc że to nie jej sprawa.Powinnam zgłosić całą sytuację na policję,a ja oskarżyć o brak pomocy.Bo jej zasranym obowiązkiem było wtedy wezwać policję,a kompletnie nic nie zrobiła!

Gość ziemmowittkaa
Bo teraz dasz komuś palec a Ci całą rękę odgryzie. Tacy są teraz ludzie, którzy wyciągają rękę po pomoc. Szkoda gadać. Życie nie jest sprawiedliwe. Człowiek się teraz zwyczajnie boi, że ktoś go wykorzysta.