Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananaaa

jest ktoś kto sie zna na kuchni?pomocy!

Polecane posty

Gość nananaaa

mam pytanie, planuje wlasnie zrobic dzisiaj zrobic krokiety a bedzie to moje pierwsze takie danie. i nasuwa misie takie pytanie:jak ugotowac ta kapuste kiszonaaa?

Gość normalnie:P:P
zalewasz wodą, i gotujesz jakąś godzine, bo kapusta to z reguły długo się gotuje. Możesz dodac pieprz w ziarnkach, ziele i listek.

Możesz dodać też kostkę rosołową to jest wtedy lepsza

Gość jarzebinaaaaaaaaa
absolutnie nie gotuj bo będzie ciapa opłucz dobrze pod wodą wycisnij , pokrój na patelni zeszklij cebulke i rzuć kapuste przesmaż dodaj przyprawy ( i pieczarki) po godzinie gotowania kapusty to mamałyga bedzie a nie krokiety

Gość nananaaa
tojak w koncu?gotowac czy nie? bo juz wyjelam garnek i nie wiem co w koncu robic?:)

Gość dismantled
ugotowac,odcisnąc dobrze,zsiekac drobno nozem,na patelni podsmazyc cebulke na złoto dodac kapuste ja lubie dodac masła bo "pobija smak"tego wszystkiego,sól,pieprz do smaku ,dodaje tez przyprawe Prymat do bigosu jak mam,a jak nie to troche papryki czerwonej i innych przypraw ktore pasuja i ktore lubie,powodzenia... mozna wzbogacic pieczarkami albo mieskiem...albo obgotowanymi grzybami ten farsz

jakos zawsze gotuję tak kapuste i nie ma żadnej "mamałygi". Jest noormalna kapusta, tyle że miękka. I wtedy też można ją pokroic, dodac wczesniej ugotowane grzyby, czy też podsmażone pieczarki i tyle.

Gość dismantled
to nie gotuj cały dzien;) gdzie samo przesmazeni an patelni wystarczy,kapusta jest twarda..eejjj

Gość dgfdsfsfs
nie no 40 minut wystarczy później pamiętaj by odcisnąć dobrze wodę i poszatkować na bardzo drobno bo jak wsadzisz w krokiety taką nie pokrojoną to będzie się ciągnąć

Gość jarzebinaaaaaaaaa
ja nie gotuje tylko dobrze płuczę kroje i spmaże z nieewielka ilościa wody dzieki temu kapustka nie tworzy bryji tylko fajnie chrupię wszyscy chwala mije krokiety ale jak kto lubi

Gość nananaaa
ok wstawilam juz do gotowania, i chce zrobic ten farsz z miesiem mielonym , z tym sobie jakos poradze, ale jakie sa proporcje na ciasto ?

Gość nananaaa
dodam jeszcze ze chcialabym zeby jak najwiecej wyszlo tego ciasta.

0,5 kg mąki, szklanka mleka, 2 jajka, szczypta soli. Smażysz na patelni, tak jak naleśniki. Później zawijasz je z farszem, obtaczasz w jajku i bułce tartej i smażysz na na złoty kolor.