Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananaaa

jest ktoś kto sie zna na kuchni?pomocy!

Polecane posty

Gość nananaaa

mam pytanie, planuje wlasnie zrobic dzisiaj zrobic krokiety a bedzie to moje pierwsze takie danie. i nasuwa misie takie pytanie:jak ugotowac ta kapuste kiszonaaa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalnie:P:P
zalewasz wodą, i gotujesz jakąś godzine, bo kapusta to z reguły długo się gotuje. Możesz dodac pieprz w ziarnkach, ziele i listek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz dodać też kostkę rosołową to jest wtedy lepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarzebinaaaaaaaaa
absolutnie nie gotuj bo będzie ciapa opłucz dobrze pod wodą wycisnij , pokrój na patelni zeszklij cebulke i rzuć kapuste przesmaż dodaj przyprawy ( i pieczarki) po godzinie gotowania kapusty to mamałyga bedzie a nie krokiety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nananaaa
tojak w koncu?gotowac czy nie? bo juz wyjelam garnek i nie wiem co w koncu robic?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dismantled
ugotowac,odcisnąc dobrze,zsiekac drobno nozem,na patelni podsmazyc cebulke na złoto dodac kapuste ja lubie dodac masła bo "pobija smak"tego wszystkiego,sól,pieprz do smaku ,dodaje tez przyprawe Prymat do bigosu jak mam,a jak nie to troche papryki czerwonej i innych przypraw ktore pasuja i ktore lubie,powodzenia... mozna wzbogacic pieczarkami albo mieskiem...albo obgotowanymi grzybami ten farsz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalnie:P:P
jakos zawsze gotuję tak kapuste i nie ma żadnej "mamałygi". Jest noormalna kapusta, tyle że miękka. I wtedy też można ją pokroic, dodac wczesniej ugotowane grzyby, czy też podsmażone pieczarki i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dismantled
to nie gotuj cały dzien;) gdzie samo przesmazeni an patelni wystarczy,kapusta jest twarda..eejjj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgfdsfsfs
nie no 40 minut wystarczy później pamiętaj by odcisnąć dobrze wodę i poszatkować na bardzo drobno bo jak wsadzisz w krokiety taką nie pokrojoną to będzie się ciągnąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jarzebinaaaaaaaaa
ja nie gotuje tylko dobrze płuczę kroje i spmaże z nieewielka ilościa wody dzieki temu kapustka nie tworzy bryji tylko fajnie chrupię wszyscy chwala mije krokiety ale jak kto lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nananaaa
ok wstawilam juz do gotowania, i chce zrobic ten farsz z miesiem mielonym , z tym sobie jakos poradze, ale jakie sa proporcje na ciasto ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nananaaa
dodam jeszcze ze chcialabym zeby jak najwiecej wyszlo tego ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalnie:P:P
0,5 kg mąki, szklanka mleka, 2 jajka, szczypta soli. Smażysz na patelni, tak jak naleśniki. Później zawijasz je z farszem, obtaczasz w jajku i bułce tartej i smażysz na na złoty kolor.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×