Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam 2jki dzieci

Mamy dzieci z niedużą różnica wieku powiedzcie mi

Polecane posty

Gość do mam 2jki dzieci

czy duzo ciezej jest z drugim dzieckiem..tak ciezko mi sie zdecydowac?

Gość D.BillI
z drugim lżej, ale z dwójką razem czasem kosmos

Gość tikuriku na patyku
Serio? Mi było łatwiej, mniej trzęsłam się nad drugim, przez co miałam więcej czasu dla siebie. A dziecka jakby w domu nie było:) Byłam lepiej zorganizowana, niż jak miałam tylko jedno:) Może fizycznie jest ciężej, bo jednak obsłużyć trzeba dwoje, ale to stan przejściowy przecież, z wiekiem starsze samodzielnieje, młodsze goni te starsze.

Gość do mam 2jki dzieci
moze cos wiecej, moj syn ma 13nascie miesiecy i wiem ze jesli teraz nie zdecyduje sie na drugie to Maly zostanie jedynakiem

tikuriku a jaka różnica między dziećmi??

Gość do mam 2jki dzieci
Ja pamietam ze nad 1rwszym to trzeslam sie strasznie;)

Gość zoskaipawel
Ja się własnie spodziewam drugiego syna - 38tc, a starszy ma 2 lata. W pełni zaplanowane drugie dziecko... liczę na to, że uda się nam przetrwać początkowy armagedon :) myslę ze wszystko się da, zwłaszcza gdy nie ma sie specjalnie wyboru i ogarnąc trzeba ;) A jak z zazdrością u straszych dzieci? To standard? Jak sobie radziliscie?

Gość D.BillI
nie ma zazdrości jak dotąd (róznica 2 lata 3m) - dzieciaki się uwielbiają

Gość D.BillI
najfajniejsze są kumulacje - mała sobie ssie, a starszy koniecznie musi do toalety, odkładam ją ryk, nie odkładam mokre majtki, jedno chore, to trzęsiesz się o drugie, na szczęscie to są takie momenty tylko i mija z czasem ale gwarancji na to, że urodzisz zdrowe i fajne dziecko nie ma, więc coż - jak chcesz to sobie zrób, będziesz problemy rozwiązywac na bieżąco

Nie wiem jak to jest mieć dwójkę w podobnym wieku, ale powiem ci, że im dłużej zwlekasz z drugą ciążą, tym trudniej się na nią zdecydować. My odkładaliśmy temat (czekaliśmy na swoje M, trochę finansowo było trudno).Teraz córka ma 8lat - sama chodzi na plac zabaw, sama wraca ze szkoły, śmiga popołudniami do kolegów (albo oni do nas), jak nie mam dla niej czasu to sobie czyta książki..... Choć mamy warunki, to ja nie mam ochoty znowu babrać się w pieluchy, kaszki i płacze w środku nocy.

Gość gledziara !!!!!
ja mam 4 dzieci i naprawde teraz widze ze z kazdym dzieckiem bardziej bylam oleacka a nie jak przy pierwszym chuchanie, dmuchanie itd.. aktualnie wyszlo mi to na dobre bo mam wielki luuz do dzieci i duzo rzeczy olewam a nie jak kiedsy wlosy sobie wyrywalam W moim przypadku im wiecej dzieci tym u mnie wiecej swobody i olewki potocznie mowiąc :D Nie ubieram na chama grubo, nie przekarmiam , nie klade na sile spac, nie wyciągam z kaluzy, nie szoruyje od razu z blota..calkowicie swobodniej do dzieci podchodze, i sie boje co by bylo jhakbym tylko miala jedno, strasznie przewrazliwiona bylam, a teraz.??? nic mnie nie rusza i nie am takich stresow :D

Gość moze ktos jeszcze
jnoi

Chyba zależy od podejścia. Ja byłam optymistką :D Nawet nie wiem kiedy mi dzieci podrosły heh, a teraz to czuje się stara, zmęczona. Dzieci się powinno rodzić zaraz po 18 a potem to już tylko na wnuki czekać :P ;) Ale 2 z małą różnicą jest ok. Jedno przy drugim się wychowuje i dzieciaki są na mniej więcej tym samym etapie, szybko kontakt łapią, dobrze sie rozwijają i wydaje mi sie ze sa dzięki temu bardziej otwarte na inne dzieci, nie mają problemów z nawiązywaniem kontaktów (przynajmniej moje tak mają)