Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20 latka

Szukam jakiejś pracy

Polecane posty

Gość 20 latka

Mam wykształcenie średnie i zero doświadczenia zawodowego. Nie zależy mi na dużym zarobku, bo póki co będę mieszkała i tak z rodzicami, ale ważne jest dla mnie by wreszcie zacząć zarabiać i zdobywać doświadczenie by to CV nie było takie puste. Myślałam, że bez problemu dostanę jakąś pracę chociaż za najniższą krajową, ale się przeliczyłam. Kupuje gazety, przeglądam internet. Czytam, że ludzie wysyłają po setki CV, a ja tak naprawdę nie mogę wysłać ani jednego. Nie dlatego, że wybrzydzam, ale po prostu nie widzę żadnych ofert dla siebie. Na początek pomyślałam o jakimś sklepie. Jakikolwiek chociażby spożywczak. Nie jestem wybredna, ale niestety kryteria na takie stanowisko to po pierwsze głównie chcą studentki, a ja nią w tym roku jeszcze nie będę, chcą z doświadczeniem, a ja go nie mam lub z obsługą kasy, a ja nigdy w życiu nie miałam z tym do czynienia. Wierzę, że szybko bym się nauczyła, bo kumata jestem. Czy uważacie, że mimo, że nie spełniam kryteriów mogę wysłać CV i liczyć, że może mnie przyjmą? Bo gdyby kierować się tym co piszą w ogłoszeniach to po prostu nigdzie się nie nadaję. Ja rozumiem, że chcą doświadczenie na jakiejś dobre stanowisko, porządne, ale do sklepu nawet? :( gdzie ja mam znaleźć pracę :( mieszkam w Radomiu..

Gość fdgfdgdf
może zarejestruj się w PUP? www.pupradom.pl

Gość ooooooo,
Zapytaj sie o prace w agencji towarzyskiej. W Radomu chyba sa agencje.

Gość 20 latka
Tylko niestety wpisałam Radom i ofert brak.. Jeszcze za chwilę dokładniej przejrzę może coś źle w wyszukiwarkę wpisałam. Ja wiem, że ofert jest pełno, ale nie w moim mieście. A jak są to jw wymienione kryteria nawet do sklepu.

Gość 20 latka
Jestem już zarejestrowana i żadnych staży nie mają dla mnie. W ogóle u nas o staż to ciężko. A jakby pójść na jakąś umowę zlecenie np. do reala to wiecie ile płacą 4,7/h. A i tak cięzko się dostać.

Gość 20 latka
Wiem, że mi Wy tu pracy z nieba nie zrzucicie. Ale wrócę do mojego pytania z peirwszego postu. Czy mimo, że w opisie stanowiska piszą doświadczenie, obsługa kasy, studentka to mam szansę na taką pracę się załapać czy się nie wygłupiać i nie iść tam z CV?

Gość 20 latka
W ogóle mam prawo jazdy, ale to i tak żadnej atut dla kobiety. Facet z prawkiem może zostać kurierem, roznosicielem pizzy, a kobiet nie chcą:(

Gość kałamarnica bez cyca
jak najbardziej mozesz wysysłać cv nawet jak nie spełniasz kryteriów, ale czy cie przyjmą?...nie wiadomo. ale im wiecej cv tym wieksza szansa. poza tym zawsze mozesz podkreslac, ze nawet jak czegos nie umiesz to szybko sie uczysz . wypisz sobie na kartce swoje atuty i pomysl jak je wplesc w cv albo list motywacyjny( jestem punktualna, dobrze zorganizowana, cierpliwa - lubię pracę z ludźmi czy co tam innego ). a jak naprawde nic nnie znajdziesz to faktycznie - PUP + staż jakiś .

Gość kałamarnica bez cyca
a jak nie mają żadnych staży w pupie;) to mając czas wolny może sama połaź po zakładach pracy, sklepach, firmach?

Gość 20 latka
W sumie w czym dobra jestem cieżko mi okresilic, bo jednak nigdy nie pracowalam tylko sie dzieckiem zajmowalam, ale to na dluzsza mete nie praca, bo bez rejestracji. A mi wlasnie w tej chwili na zdobywaniu doswiadczenia zalezy poki moge mieszkac z rodzicami to i na kasie tak bardzo nie zalezy. Bede chodzic do urzedu pracy moze w koncu cos sie trafi.. oby. Cv mam ubogie, ale mam nadzieje, ze ktos sie zlituje ehh

Gość 20 latka
Wiem, ze mieszkam z durnym miescie. Jak przeszlam sie kiedys po Wawie to w co drugim sklepie wywieszka, ze przyjma do pracy. A po Radomiu to chodzisz, chodzisz i zero informacji. Na kelenerke sie nie nadaje, bo chyba wizualnie nie odpowiadam, bo jednak kelnerka musi byc ladna.

Gość 20 latka
wiec wysle cv w te miejsca gdzie znalazlam ogloszenie moze mnie zaprosza na rozmowe. Aha wklejac zdjecie w CV? czy nie? napisalam, ze ladna nie jestem, ale tez nie strasze wiec moze pracodawcy nie przestrasze:P a podobno mam sympatyczna buzie tylko np. jak na kelerke to za duza jestem.

Gość 20 latka
Za rok ide na studia wiec nie chce wyjezdzac. Ten rok chcialabym tylko jakos przetrzymac, ale nie siedzac na tylku tylko cos robiac.