Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalinka

Jak zrobić rosół dla rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość tralalinka

Jak robicie rosól dla rocznego dziecka tak żeby był smaczny, zdrowy i bez żadnych konserwantów czyli jakie przyprawy aby nie był płony i bez smaku?

Gość normalnie jadl rosol z nami
i ja nie gotowala osobno. Zreszta moj syn jak mial rok jadl normalnie nie tylko rosol, ale rowniez krupnik, jarzynowa i pomidorowa. Reszty zup wtedy jeszcze nie podawalm.

Gość normalnie jadl rosol z nami
gootowalam*

Gość tralalinka
ale to dodawałaś też kostkę i przyprawy tj np kucharek, warzywko? ja tego chcę uniknąć ale nie wiem co dać w zamian żeby nie był bez smaku

Gość ja też nie gotuje osobno
gotuje normalny rosół na kurczaku, warzywach i przyprawach (sól, pieprz,natka pietruszki, lubczyk), nie daje kostek rosołowych itp do żadnej zupy

a z kostka ma smak??? naprawde do wszystkiego wkladasz kostke??? nawet do jarzynowej ktora powinna smakowac warzywami a nie kostka:( nie dodaje do niczego kompletnie do niczego.Rosol czyli dobre swieze miesko swieza wloszczyzna lubczyk liscie od selera ziele angielskie sol pieprz.

a no i ziele angielskie i listek laurowy dodaje też :) żadnej chemii! Czyli co? Wy jecie świństwa kostki, "pomysły na" itp a dziecku chcesz gotować osobno? Opłaca się? Już lepiej zrezygnować z tej chemii, jeść zdrowo i przy okazji mniej roboty w gotowaniu dwoch obiadow

Gość przecież nie zabijesz rocznego
ja jeszcze podpiekam mocno cebulke i wtedy jest taki fajny zapach :)

Gość tralalinka
aha dzięki za odpowiedzi przyznaję wam słuszność ;)

no cebula obowiązkowo ;) oprócz tego z warzyw daję marchew, pietruszkę, por i seler Niektórzy lubią rosól wołowo drobiowy (ponoć najlepszy) ale ja osobiście nie przepadam, w ogóle nie lubię mięsa wołowego

Gość kahja,kzmjxn
ja lubie wolowina ale tylko troszke jej wkladam.czesto gesto gotuje na indyku tez jest smaczny:)