Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASOWATORMATORKA

10 JEST W SOBOTE ?? TO WYPŁATA KIEDY JAK JEST NA 10 ??

Polecane posty

Gość KASOWATORMATORKA

10 JEST W SOBOTE ?? TO WYPŁATA KIEDY JAK JEST NA 10 ??

Gość trhth
zależy gdzie pracujesz i czy wypłatę dostajesz przelewem czy nie :)

Gość gab
Nie dostaniesz:( musisz czekac do nastepnego miesiaca, o ile 10 znowu nie wypadnie w wekend, przyjdzie cii wyrownanie

Gość KASOWATORMATORKA
przelew na konto bankowe . to bede musial czekac do 10 października ??

Gość głupich nie sieją
Hahaha tak :D Do października, bo akurat 10. wypada w poniedziałek. Ja też mam w umowie słówko "do", więc jak dany dzień wypada w sobotę to przelewają w piątek. A jak w niedzielę, to różnie, czasami mam kasę w piątek, a czasami w poniedziałek.

Gość gab
W jaki piatek? bedzie czekac do pazdziernika, nie ma tak. Jak 10 jest w sobote to juz koniec, dostanie dopiero w przyszlym miesiacu.

Gość sfdfsdf
9 prawdopodobnie. Chyba ze w soboty twoja firma tez robi to moga zrobić w sobotę.

Gość Zgodnie z KP
jeżeli wynagrodzenie jest płatne z przesunięciem - to może być wypłacane maksymalnie do 10-go dnia następnego miesiąca. Jeśli natomiast ów 10-ty dzień następnego miesiąca przypada w dzień wolny od pracy (sobotę, niedzielę lub święto) - wtedy pracodawca zobowiązany jest do wypłaty w formie gotówkowej w ostatni dzień roboczy poprzedzający ów 10-ty dzień miesiąca, lub jeśli wynagrodzenie płatne jest przelewem na konto - pieniążki powinny "wyjść" z konta pracodawcy najpóźniej w ów ostatni dzień roboczy poprzedzający 10-go. Jeśli się spóźni pracodawca- nie będzie mógł zaliczyć preferencyjnie w koszty uzyskania przychodu tych wynagrodzeń w rozliczeniu miesiąca sierpnia - a więc de facto każdemu zależy na tym, by pieniążki "wyszły" wcześniej.

Gość ja też mam wypłate 10 i mam
pytanie. Pracuje w urzędzie skarbowym to kiedy miała wypłate? w piątek, sobote czy w poniedziałek?

Gość Zgodnie z KP
jest jedno prawo obowiązujące wszelkie - zarówno budżetowe, jak i pozabudżetowe instytucje i firmy. Pracodawca ma obowiązek wypłacić pieniążki w tym m-cu do dnia 9-go września, a kiedy pojawią się na koncie - uzależnione jest od banku, sposobu księgowania wpłat w bankach; godziny "wyjścia" pieniędzy - etc.

Jeśli puści Ci wypłate w piątek do godziny 11.00 to pieniądze będziesz miała wraz z księgowaniem kont o godzinie 13.00. Jesli księgowa zrobi ten przelew po godzinie 13, wtedy będziesz go mieć dopiero w poniedziałek pewnie coś koło 9.00 Generalnie to tak jak napisali wyżej. Oni to do dnia 10 przeleją. Od nich "wyjdzie" i juz są czysci.