Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna102

Jakich dokumentów żądać od chirurga przed operacją ? Co w razie reklamacji ??

Polecane posty

Gość niepewna102

Witam, nie widzę podobnego tematu na forum dlatego pytam. To dla mnie bardzo ważne , słyszałam ,że wielu lekarzy zabezpiecza się jak tylko to możliwe by nie odpowiadać za swój błąd. Niektórzy w ogóle nie dają żadnego pokwitowania ,faktury czegokolwiek. Szara strefa, kasa do koperty :O Zwykły świstek ,który byłby potwierdzeniem ,że zapłaciliśmy za operacje - o tym tez zapominają. Czytałam ,że często pacjentki i pacjenci nie dostają żadnego wypisu po operacji. To wszystko ?? Jestem w szoku ! :O Nie dam się pokroić nawet najlepszemu chirurgowi jeśli nie będę miała podkładki prawnej ,która by słuzyła jako dowód przy reklamacji ,a w najgorszym przypadku w sądzie. Wiem ,że panikuję ,ale myśle ze dla każdej osoby powinno być to ważne. Szczególnie interesuję mnie dr Broma i Skupin . Jak to wyglada u tych panów ? Chcę zrobić nos i piersi. Co w przypadku reklamacji i ew.poprawek ?

Gość oppa
Przedewszystkim sprawdz czy nazwiska tych lekarzy znajdują się na liście Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej. To niezbędna minimum. Jeżeli nie to uciekaj. Po 2 jeżeli jeden lekarz nie wzbudzi twojego zaufania skonsultuj się z innym. Wybierz raczej wiekszą klinikę, która działa już pewien czas na rynku. Taki na przykład Sankowski tak boi się o swoją renomę, że jeżeli coś wyjdzie nie do końca tak jak miało wyjść na swój koszt poprawia. I to jest loiczne nie po to tyle lat budował markę żeby teraz odwalać fuszerkę i narazać się na ciąganie po sądach i złą opinię. Nie polegaj jedynie na opiniach internautek bo jak wiadomo reklama na forach kwitnie, a z drugiej strony efekty operacji nie zawsze są takie o jakich marzymy bo poprostu nie ma na to fizycznych warunków. Dobry chirurg wiele potrafi ale nie zdziała cudów. Więc dziewczyny nie zawsze mogą być obiektywne. Opłata jest wykonywana przed operacją jeżeli będą Ci robili jakie kolwiek problemy z potwierdzeniem zapłaty. Uciekaj. Zrób własne zdjęcia przed operacją, jako potencjalne dowody:p

Gość mądra wypowiedź!
Dodam tylko,żądaj potwierdzenia,że w dniu takim i takim będziesz miała przeprowadzony zabieg na.... przez lekarza... w klinice ....itp. Mądra kobieta. Powodzenia! PS. Panie takie zabezpieczenie,powinna żądać każda z nas.

Gość yppp99999
Jesli bedziesz placila lekarzowi w dniu zabiegu żadaj pokwitowania lub paragonu, ma obowiązek ci dac. Biorą pieniązki do kieszonki by nie placic podatków :O Przed zabiegiem dostaniesz umowe, u wiekszosci wyglada podobnie. Co bedzie wykonywane ,twoja zgoda, lista ewentualnych powikłan . Wypis rowniez powinien byc, mi w Polanicy nie chcieli dac, uparlam sie i w koncu dostalam :) U dentysty tez mamy przeciez karte pacjenta . W przypadku reklamacji jesli jest uzasadniona lekarz robi ją za darmo (tak jest u sankowskiego) , z kolei u Skupina czytalam ze jednak sie placi. Najlepiej zapytac na konsultacji. Paragony/pokwitowania etc kazda z nas powinna domagac sie od lekarza. Obojetnie czy jest to powiększanie piersi ,laser czy nowe usta. W marketach wciskają paragony za zakupy o wartosci 50groszy , wiec od lekarza tym bardziej TRZEBA brac :)

Gość Mądrze....!!!
Z placówki medycznej gdzie będziesz miała wykonywany zabieg,żądaj na piśmie jaki zabieg będziesz miała wykonywany, w jakim dniu i przez jakiego lekarza/imię i nazwisko/ pismo opieczętowane i podpisane. Na koniec żądaj rachunku.Życzę powodzenia! Drogie Panie,płacicie duuuże pieniądze za byle jaki zabieg,często i takim lekarzom ktorzy was trwale oszpecili,więc zabezpieczajcie się!

Gość dociekaj
Jeżeli decydujesz się na powiększeni piersi wybierz implanty dużego, znanego producnta. Po piewsze będziesz miała pewność, że dostajesz produkt najnowszej generacji z firmy która ma pieniądze na opracowywanie nowych technologii. Po 2 jezeli coś się z nimi stanie to dbającc o dobre imie prawdopodobnie ufundują Ci nowy implant/y. I tu kolejna sprawa jeżeli chodzi o wybór kliniki. Dobrze wybrać coś pewnego wiele lat funkcjonującego na rynku, z rozbudowanymi kontaktami z takimi firmami. Wiadomo, że chętniej przyjmą reklamację z kliniki takiego Sankowskiego u którego coś się dzieje raz na długi czas niż od kogoś kto dopiero wystartował i jeszcze do tego nie za bardzo wiado jakie ma kwalifikacje.