Gość koliberek_86 Napisano Wrzesień 5, 2011 Witam. Od 6 dni nosze soczewki kontaktowe. Po pracy od razu je zdejmuje i przerzucam się na okulary. w Weekend również zrobiłam sobie od nich przerwę. Od 3 dni zauwazyłam popękane naczynka w lewym i prawym oku. Strasznie mnie to martwi, bo nosząc okulary niczego takiego nie zauważyłam wcześniej. Przez weekend niestety nie zniknęły. Korzystając z komputera i czytając czasami obraz zamazuje mi się. Muszę wtedy często mrugać. Na dworze razi mnie światło słoneczne w soczewkach. W okularach tego nie czuję. Dobrze widzę w soczewkach, praktycznie nie czuję ich na oku. Po południu odczuwam już niejako dyskomfort i dlatego wolę je zdjąć. Jeszcze mam problemy z zdejmowaniem. Czy te moje objawy są normalne? A może ma to coś wspólnego z moim nieudolnym jeszcze zdejmowaniem soczewek? co do rażenia słońca to czułam to już 1 dnia noszenia. A może jeszcze moje oko nie przyzwyczaiło się do soczewek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach