Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość student majacy wybor

pytam was lepiej wybrac jezyk rosyjski czy angielski?

Polecane posty

Gość student majacy wybor

na studiach? dodam ze studiuje 2 kier, na tym drugim nie bede miec wyboru, mozliwy tylko angol wiec albo jeden jezyk albo dwa. Uczy/ł sie ktos z was ruska? ciezki jest do opanowania ?

Gość klaqwerty
jak znasz angola to na studiach raczej wiecej sie nie nauczysz. Ruski to w zadadzie tylko nauczenie sie liter pisac i czytac, ale raczej do niczego w zyciu Ci sie nie przyda, a angielski napewno.

Gość Ruski jest prosty
to jezyk slowianski, ma prawie taka sama gramatyke jak polski. Troche inny alfabet , no i znak miekki i twardy, ale po co ci znajomosc tego jezyka. Strata energii, wybierz "angol" i wloski,albo chiszpanski, albo co tam chcesz.

jej ja tez robie bledy ale zeby napisac CHISZPANSKI i HEMIA ( na tym drugim topiku o tej samej nazwie) to juz trzeba miec cos naprawde nie teges odp na temat: ja bym wybrala angielski

Gość Ruski jest prosty
Tak , zle napisalam, ale w polsce nie bylam 27 lat i to ze sie tym jezykiem posluguje i jeszcze innymi (nawet Ruskim), to jestem dumna z tego powodu . A te cale ch i h to mi sie miesza. A moze popiszemy w innych jezykach to ja sie posmieje. Pewnie bedziesz stekac jak moja sprzataczka polska magister od biologicznej szmaty.

Gość Ruski jest prosty
Spanien- eSPANIA, a nie hiszpania- to tak po waszemu.