Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minopa

Pękająca skóra pod pachą.

Polecane posty

Gość minopa

Mam taki problem , pod pachą wyskoczyły mi małe plamki ( pęknięta skóra) w dodatku ropiejąca to strasznie szczypie, boli. Może trochę nie jasno to opisuje ale nie bardzo wiem jak ponieważ zdarza mi się to pierwszy raz dodam, że z drugą pachą jest wszystko w porządku. Może któraś z osób miała podobny przypadek bądź wie jak się tego pozbyć . Pozdrawiam i dziekuję za pomoc

Gość aaataw
Czy wy się boicie lekarzy? Jeśli nie możesz wytrzymać z bólu itd. to idziesz do apteki po coś co pomoże ci znieść czas oczekiwania na lekarza, potem idziesz do przychodni (najlepiej umawiasz się rano, bo czasami można sobie poczekać).

Gość minopa
Nie umieram z bólu. Nikt tu się nie boi lekarzy poprostu jest tyle osób którzy potrzebują się do nich dostać bardziej potrzebujących niż jakieś zmiany skórne właśnie dlatego pytam na forum czy ktoś miał podobny problem i skutecznie się z nim uporał maściami , spirytusem lub przeczekał poprostu. Gdyż jak zapewne każdy wiesz, że w aptece teraz nie doradzają skutecznie tylko najdrożej lub gdy leku chcą się pozbyć tak to bywa w naszych czasach. Dlatego jeśli ktoś ma dla mnie jakąkolwiek poradę, bardzo dziękuję za pomoc ;-) !!!

Gość byc moze to
zapalenie mieszków włosowych lub zakażenie grzybicą .

Gość byc moze to
tak czy siak powinnas iść z tym do lekarza bo jeśli zaczniesz niewłaściwie leczyć możesz tylko pogłębić dolegliwości .

Gość siri
Może to być alergia na dezodorant....radzę iść do dermatologa...

Gość aaataw
W aptece zawsze warto powiedzieć, żeby to było tanie. I nieprawda, że zawsze podpowiadają najdrożej. Jeśli chodzisz, do takiej, gdzie wciskają drożyznę, to idź do innej. Takie porady przez internet, to jak wróżenie z fusów. Lekarz powinien cię obejrzeć, bo tak naprawdę nie wiadomo co to jest, a my możemy tylko zgadywać. Będziesz miała szczęście jak ktoś ustrzeli prawidłową odpowiedź. Poza tym każdy ma prawo (a nawet obowiązek, bo profilaktyka jest korzystniejsza i tańsza niż leczenie) korzystać z państwowej (czyli powszechnej!) służby zdrowia. Jak będziesz miała pecha, to ci to pięknie "rozkwitnie" (może nawet dzięki samodzielnemu "leczeniu") i będziesz stałym gościem w przychodni, a chodzi ci chyba o coś innego?