Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeterminowana

przeterminowana ciąża - potrzebne skierowanie?

Polecane posty

Gość przeterminowana

Witam. Drogie Mamy, chciałam się Was podpytać, czy aby zostać przyjętą na oddział muszę koniecznie mieć skierowanie? Jestem sześć dni po planowanym terminie porodu, z dzieckiem jest ok, ale jutro mam się zgłosić do szpitala, jeśli dziś nie urodzę. Któraś z Was orientuje się jak to w końcu jest z tymi skierowaniami? pozdrawiam

Gość po termienie
musisz mieć skierowanie...

Gość Miraculum5
Przeterminowana ciąża- pierwszy raz widzę takie określenie, ale uśmiałam się do łez :D

Gość przeterminowana
dziękuję za pomoc, cieszę się, że mogłam komuś poprawić humor pozdrawiam :)

Gość moralność pani dulskiej
Miraculum5 widocznie jeszcze mało w życiu widziałaś, bo istnieje termin "ciąża przeterminowana", nawet w wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Ci%C4%85%C5%BCa_po_terminie pozdrawiam

Gość mimi mala
nie nie trzeba miec skierowania, przynajmniej u nas, jedziesz do spzitala w ktorym chcesz rodzic i tyle, moja siostra byla 9 dni po terminie, normalnie pojechala do szpitala z cala swoja dokumentacja ciazy, podpieli ja do ktg i zostawili, po dwoch dniach urodzila zdrowego chlopca 3970kg

Gość przeterminowana
mimi gratuluję siostrze brzdąca :) trzymajcie się kobietki i trzymajcie za mnie kciuki - jak ja strasznie nie chcę dostać oksy... wolałabym sama urodzić, ale cóż, paniczowi się nie spieszy ;)

Gość mimi mala
trzymaj sie tam , bedzie dobrze:)) zdrowka dla Was duzo

spokojnie z przeterminowaną ciążą nie jest źle :) też miałam i poród wywoływany fakty po zastrzykach odczulających i po oksy skurcze są straszne i dużo mocniejsze niż jak się samo wszystko zacznie ale dasz radę :)

Gość przeterminowana
Nie mam wyjścia. Raz dałam to i za drugim sobie poradzę, z tym że pierwszy raz córka sama zadecydowała o wyprowadzce, a synusiowi dobrze w brzuszku... Mały egoista :/ :D

Gość ryeyrry
do szpitala powinnas sie zgłosic w dniu wyznaczonego terminu ( bez skierowania) jak by coś się stalo dzidzi bo sie nie stawiłas to odpowiadasz za to ty i lekarz prowadzacy. Ja dostalam OPR w CZMP w Łodzi a kolezanka w Brzezinach. Bo bylam 4 dni po terminie.

Gość ccsc
to zalezy jaki szpital.. u mnie dzis mija termin i tez czekam lekarz mi powiedzial, ze jak za tydzien nie urodze to mam sie zglosic do przychodni po skierowanie a pozniej do szpitala na wywolanie