Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagooodaa

jak wystawic na allegro??

Polecane posty

Gość jagooodaa

witam chcialabym zeby zdjecia na mojejaukcji byly duze i wyrazne tak jak np tutaj: http://allegro.pl/50-nowe-markowe-perelki-zara-bershka-buty-i1796498410.html niestety nie wiem jak to zrobic, bo jak wystawiam przedmiot to mam zawsze takie zdjecia w tych "ramkach" http://allegro.pl/mega-paka-zara-morgan-replay-xs-34-36-i1800165025.html Jesli ktos zna sie na tym i wie jak wystawic taka aukcje, prosze o rady.

Gość jagooodaa
a gdzie to jest??

Gość allegrowiczka aa
mozesz tez zrobic cala aukcje w photoshopie, opis zdkecia itp w formacie takim jak allegro albo np 1000 pix na dlugosc jak jest ci potrzebna i wtedy wstawic calosc jako zdjecie w opisie i gotowe..

Gość jagooodaa
kurcze, ale ja nic z tego nie wiem:( nie wiem jak zrobic aukcje w fotoshopie, ani jak to potem wkleic na allegro mozna prosic o jakies dokladniejsze instrukcje??

Gość allegrowiczka aa
hmm trudno to wyjasnic na szybko.. znasz jakis program graficzny ? i jaki masz format-wielkosc zdjec ?

Troche za dlugie zeby tlumaczyc krok po kroku Musisz foto wrzucic na zewnetrzny serwer i dodac w trybie tekstowym

Gość allegrowiczka aa
te zdjecia w pierwszej aukcji wystawiane sa prawdopodobnie przez szablon albo program. W tej chwili ja tez tak robie ale zaczynalam wlasnie od photoshopa. Ta druga aukcja to zdjecia wklejane z szablonu standartowego i pierwsze jest gratis kolejne sa platne :-/ zapoznaj sie z opcja szablonow aukcji na allegro, masz rozne wzory i ciekawe pomysly. tam wkleja sie zdjecia w odpowiednie miejsca. Zdjecia musisz najpierw wrzucic na zewnetrzny serwer np na chomik.pl albo gdzie indziej i wtedy w odpowiednie miejsce w szblonie allegro wklejasz adres zdjecia www. Rozumiesz ? nie wiem jak to latwiej opisac..

Gość jagooodaa
nie mam zadnego programu graficznego, ale moge sciagnac, tylko jaki?

Po co jej program graficzny? Wrzucasz zdjecia do www.fotosik.pl - on je zmniejsza do 500 pikseli, generuje link na aukcje allegro ktory wstawiasz w trybie tekstowym dokladniej nie mam czasu

Gość allegrowiczka aa
pisalam o programie bo dla mnie to najlatwiejsze ale jak ktos nie zna programu zadnego to nie ma szans, zbyt dlugo to opisywac.

Gość Jak to nie ma szans? ja tez
wrzucam bez programu, co Ty za megabzdury piszesz. Program do WYSTAWIANIA nie jest W OGOLE potrzebny, tylko do upiekszania, poprawiania kontrastow

Gość allegrowiczka aa
czytaj ze zrozumieniem, napisalam ze nie ma szans wytlumaczyc komus przez internet programu graficznego, kiedy druga osoba go nie zna, a nie ze nie mozna wystawic aukcji...

Gość allegrowiczka aa
a pozatym program graficzny a program do wystawiania to dwie rozne sprawy... warto nauczyc sie czytac. pozatym program do wystawiania nie jest do upiekszania tylko kontroli aukcji jak ma sie duzo wystawione, to pomaga...

Gość jagooodaa
"generuje link na aukcje allegro" - co to znaczy generowac?? Bo juz wrzuciłam zdjecia na tego fotosika, tylko nie wiem co dalej..??

Gość poszukac linka do aukcji na
allegro, jest tak oznaczony

Gość parper
Normalnie. A jeśli masz allegro i u nich wystawiasz, to radzę od razu mieć konto zintegrowane również z Ogisem. Z jakiego powodu? Bo wtedy twoje aukcje będą na Ogisie wystawiały się automatycznie i za darmo. Po prostu to co masz na allegro, przejdzie na Ogis. Chyba znaczne ułatwienie, prawda?