Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kareninkaaaaa

Czy luteina podtrzymuje tez martwe ciaze albo niezdrowe???

Polecane posty

Gość kareninkaaaaa

chodzi o to ze np kobieta bierze luteine a i tak poroni przez to, ze zarodek nie byl prawidlowo uksztaltowany albo obumrze itp, bo ja biore luteine a usg mam miec za tydzien, to moja pierwsza i wczesna ciaza i nie wiem czy utrzymam, stad moje pytanie.Ciaza powstala z pelnych stosunkow ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie?

Gość hahahahahahahahahaha......
:D:D:D:D:D "Ciaza powstala z pelnych stosunkow" :D:D:D:D:D:D Na twoje pytanie nie znam odpowiedzi, sorki.

Gość jeśli ciąża ma się skonczyć
to sztuczny progestron nei jest w stanie jej podtrzymać

Gość kareninkaaaaa
z pelnych, czyli nie z przerywanego , chodzi mi o to ze przy pelnych stosunkach plemniki sa silniejsze i to chyba moze miec wplyw na zdrowie i rozwoj zarodka,prawda?

Gość oj tam
Jak wyglądają pełne stosunki? :D

Gość autorko! To nie ma
znaczenia w jakiej pozycji doszło do zapłodnienia, istotne jest to, że jesteś w ciąży, a sposób zajścia w ciążę jak na dzień dzisiejszy jest tylko jeden-poprzez seks!

Gość qlkajkwssf
dobrze sie wyrazilas rozrozniamy stosunek pelny-z wytryskiem w srodku i przerywany wiec nie wiem o co kaman temu co sie czepia nawet na lekcjach w szkole jest to tak wlasnie okreslane.

do zapłodnienia dochodzi z jednego plemnika który jest najsilniejszy ale to czy stosunek pełny czy przerywany akurat ma niewielkie znaczenie :D a co do luteiny hmmm kobieto skad wogle takie mysli ze cos moze byc nie tak? ze płud uszkodzony lub martwy? no i nie wiem jak to jest ale na logike to jak płud obumrze staje sie "ciałem obcym" i zadna siła nie powstrzyma organizmu przed wydaleniem go (tak mysle) w ciazy wolno myslec tylko i wyłacznie pozytywnie!!!

Gość oj tam
Na Twoim miejscu bym się nie stresowała bo to tylko szkodzi ciąży. Z tego co ja wiem to na początku ciąży każda kobieta dostaje luteinę albo duphaston. Nie wiem czemu z góry zakładasz że poronisz. Nie chcesz tego dziecka czy co ?

Gość nbcvbn
PLUD??? JA PIERDOLE CORAZ LEPIEJ WCZORAJ WYNALAZLEM SLOWO BÓŁKI:O

Gość nbcvbn
PŁUD***

Gość nast i azja
Nie każda dostaje progesteron, ale jak ci lekarz przepisal to brać.

Gość do oj tam
większość kobiet w ciąży nie dostaje luteiny lub duphastonu! Te leki są dla kobiet, które mają zagrożone ciąże! Przy prawidłowo rozwijającej się ciąży nie dostaje się żadnych leków!

Gość taka sobie jedna ja.....
w I trym.ciąży pomaga przy niewydolności ciałka żółtego(niedomoga progesteronowa) i tym samym pomocny jest przy zagrażającym poronieniu. Lekarze bardzo często zapisują ją zapobiegawczo więc nie masz co się martwić jeśli nie występowały u ciebie żadne podejrzane objawy. Natomiast jeśli zarodek jest w jakis sposób uszkodzony( np. źle się podzielił, wystapiły jakieś zaburzenia, plemnik był np wadliwy), to niestety nie utrzymasz i tak tej ciąży.

Gość kareninkaaaaa
nie ze nie chce, wpadlam i troche jestem w szoku,wiem ze jest cos takiego ze mozna poronic i zanim powiem o ciazy rodzinie chce wiedziec w ogole czy donosze. Nie mysle zle caly czas, po prostu nie jestem gotowa na dziecko, ale oczywiscie chcialabym zeby bylo jak najlepiej gdyby sie mialo urodzic. Wiem tez ze w tych czasach wiele kobiet roni i chociaz biore luteine to stad moje pytanie, bo tez czytalam gdzie indziej ze mimo luteiny kobiety ronia i mi sie to dziwne zdaje.

Gość jeśli ciąża ma się skonczyć
Natomiast jeśli zarodek jest w jakis sposób uszkodzony( np. źle się podzielił, wystapiły jakieś zaburzenia, plemnik był np wadliwy), to niestety nie utrzymasz i tak tej ciąży. do osoby nade mną: "Natomiast jeśli zarodek jest w jakis sposób uszkodzony( np. źle się podzielił, wystapiły jakieś zaburzenia, plemnik był np wadliwy), to niestety nie utrzymasz i tak tej ciąży." niestety, ale nie masz racji nigdy nie wiadomo czy nieprawidłowy zarodek utrzyma się i jak długo, niestety:( może się utrzymać nawet do terminu porodu i dłużej...:( wadliwe zarodki utrzymują się same i bez sztucznego progesteronu, NIESTETY:(

Gość kareninkaaaaa
tzn ja podejrzewam ze dostalam ta luteine z powodu bolesnych okresow jak dotad, lekarz mi ja przepisal gdy mu powiedzialam o pozytywnym tescie ciazowym, dopiero wynik bety ma dzis dzisiaj

Gość kareninkaaaaa
w ogole tez wlasnie mialam chyba podejrzenie niedomogi lutealnej bo plamilam przed okresem

pewnie młodziutka jestes i stad ta luteina bo czesto młodziutkie kobiety maja problem z donoszeniem bo organizm jeszcze nie gotowy tak wogle to jak mozna wziazc recepte od lekarza i sie nie dopytac dlaczego sie dany lek otrzymało?

a jeśli chodzi o stosunki to nie liczy się ilość, bo niestety czym więcej stosunków w ciągu 48 godzin to plemniki są niestety słabsze, prawdą jest że wygrywa najsilniejszy lecz niestetyu nie zawsze ma on prawidłową kontrukcję, czasem ma jakieś zaburzenia i wtedy zarodek nie rozwija się prawidłowo i dochodzi do jego obumarcia. Nieprawdą natomiast jest że zostaje zaraz wydalony, czasem nie ma żadnych objawów obumarcia i kobieta nieraz po 3-4tyg. dowiaduje się że chodzi z martwym płodem. Przykre ale prawdziwe:( Autorko myślę że nie masz co się martwić, pamiętaj teraz spokój jest najważniejszy dla twojego dziecka.

Gość nast i azja
Boshe progesteron to nie jest jakiś cud środek. jeżeli zagrożenie w ciąży wynika np z wydłużonego czasu aptt to i luteina nie pomoże. Dlaczego lekarze tak często ją przepisują? Bo szybbciej i łatwiej wypisać receptę niż zbadać poziom pregesteronu. Jak jest w normie a ciąża zagożona to niekoniecznie pomoże. Ps. Czy donosisz do końca to będziesz wiedziała dopiero po porodzie... Bo i 38 tyg możesz urodzięć martwe dziecko (czego zupełnie ci nie życzę)

do autorki "jeśli ciąża ma się skonczyć" tak masz racje źle się wyraziłam, chodziło mi że bobaska niestety nie będzie, a nie że odrazu się poroni. Może też urodzić się chore. Ja niestety chodziłam ok 4 tyg z martwą ciążą i nie było żądnych śladów zagrażającego poronienia, usg to wykazało i skończyło się zabiegiem:(

Gość kareninkaaaaa
ok to wniosek z tego wszystkiego zeby myslec pozytywnie, wole to niz dalej sie okropnie bac, to papa :*