Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łaj not

chore dziecko

Polecane posty

Gość łaj not

Moja córka 1,5 roku jest teraz bardzo chora, strasznie cierpi. Nie chce pić ani jesc a leki - antybiotyki, syropy, krople to męczarnia jak trzeba jej podać. Antybiotyki daję, ale z innymi jest problrm. Czy mogę wit c wlać do mleka? będzie miała swoje właściwości?

Gość mozesz ale witamina c
musi byc popita wodą , w tluszczach rozpuszcza się witamina d i to ją się powinno dawać do mleka wiec c lepiej daj do herbatki.

Gość mozesz ale witamina c
Byleby w chlodnej/ letniej herbatce bo witamina ginie w wyzszej temperaturze (już w 70 stopniach bodajże)

Gość łaj not
dostała wczoraj takich wybroczym na twarzy, dziś jestem przerażona, lekarka powiedziała ze to np od kaszlu lub płaczu dziś jest 3 dzień choroby i jest gorzej niż dwa dni wcześniej ciągle płacze, dostaje antybiotyl biodroxil, a przeciez po 3 dniu antybiotyku powinno byc lepiej,,,, ja nie wiem juz co mam robic bo ten płacz małej jest ponad moje siły psychiczne, nie ma anginy, tylko jakies zapalenie gardła najgorsze tylko to ze wczoraj byla radosna czasem a dzis nic ryczec mi sie chce

Gość byc moze ten antybiotyk
nie dziala :O Skonsultuj sie z lekarzem. A te wybroczyny na twarzy to powazna sprawa, dziwie sie, ze lekarka zignorowala. Mojego z takimi wybroczynami na obserwacji w szpitalu zostawili :O

Gość ksdkkdjd
wydaje mi sie ze albo antybiotyk nie pomaga,albo za mala dwaka??? powiedz mi ile masz dawac w ml i co ile? może na migdalach nic nie ma,ale w gardle bedzie miala głęboko jakies naloty?a antybbiotyk po prostu wstrzymał rozwój anginy.bo moim zdaniem to na bank agina,placze bo ją boli :( moze tez warto zmienic antybiotyk?

Gość ksdkkdjd
wiesz co czytam o tym antybiotyku, on jest bardzo dobry szczególnie na zapalenie gardła-anginy, na wiekszosc paciorkowców...ale różnie bywa,bo ten najlepszy moze nie zadzialac na ta bakterie jaką twoje dzieck oma w gardle.

Gość łaj not
w niedziele na pomocy doraznej dala ten antybiotyk, dzis lekarka inna podtrzymala ten antybiotyk, ta pierwsza kazała podawac 2 x dziennie po 3, 5 ml, a ta dzis kazała podawać po 4 ml, i tak dziś już raz podałam 4 ml. Wazy 12 kgbałam się ze te wybroczyny to reakcja naantybiotyk i dlatego do niej poszlam, ale powiedziala ze to nic takiego. Ma mega chrypke i piszczy jak placze. Nie moge patrzec jak sie meczy.

Gość ksdkkdjd
achh i powiem ci moja corka jak miala 14 miesiecy miala angine-ale dostala zastrzyk,bo ze wzgledu na ból gardła nie chciala łykać Klacidu :( i uwierz mi ze juz po pierwszym zastrzyku o niebo lepiej,a po 5 dniach-zdrowa jak rybka!!! wiem ze zastrzyki brzmia strasznie,ale niekiedy warto,tym bardziej ze ją boli :(

Gość łaj not
wczesniej miala goraczke ponad 39 st, teraz - dzis już spadła ale chyba to gardla ja meczy, i wychodzą zęby trzonowe...

Gość ksdkkdjd
duża dawka!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ale lekarz tak kazał.... Ja bym ci radziła iśc jak najprędzej i powiedziec ze chcesz inny antybiotyk bo ten nie pomaga,a wrecz przeciwnie uwazasz ze jest jeszcze gorzej,albo zastrzyki-to juz twoj wybór,ja oczywiscie jestem za zastrzykami,bo szybko pomoze...

Gość ksdkkdjd
aaa no to jednak jest jakas poprawa???? piszesz ze nie ma???? jak juz goraczka spadła i byla taka wysoka-tzn ze jednak ja leczy ten antybiotyk! a dziwie sie ze lekarz nie postawil diagnozy anginy-bo to na 100% angina,a na zapalenie gardla nie daje sie antybiotyku,musial widziec jakies ślady anginy-czyli pecherze.Dlatego pzrepisal antybiotyk.

Gość łaj not
teraz mała śpi, pewnie przez chwile z wymeczenia, jak sie obudzi znow z placzem, moja psycha nie wytrzyma i podje dzis znow na pomoc dorazna albo poszukam jakiegos na wizyte prywatna. A mozna tak po jednym antybiotyku rano podac inny wieczorem?

Gość łaj not
wiesz...na goraczke ciegle dawałam jej nurofen i paracetamol czopki i syrop, moze to zasluga tych leków..? ciężko powiedziec

Gość ksdkkdjd
jak masz taką możliwość to idz prywatnie, jak najbardziej. Ale po takich dawkach powinno sie polepszyć,a jak dajesz przeciwbolowe i przeciwzapalne do tego to aż tak nie powinna płakać,bo jednak Nurofen uśmierza ból... poszukaj jakiegos dobrego prywatnego lekarza.On ci napewno przepisze dobry antybiotyk.I zajrzy w gardło co tam jest :(

Gość mój tez nie mogl
klacidu bo wymiotowal i dostawal antybiotyk w zastrzykach i szybciutko zadzialał. Teraz dostawal doustnie ospamox i dopiero po 4 dniach zaczal dzialać. Moze warto jechac do spzitala w waszym wypadku. podadza leki kroplówkami, dziecko sie nie bedzie meczyc i uklad pokarmowy nie ucierpi?

Gość łaj not
a jak dziecko nie je i pije tylko lyczek to kiedy powinno sie jechac do szpitala? wiadomo ze dorosły wytrzyma, a dziecko? dziękuję za pomoc

Gość moj też nie mógł
z niemowlakiem to w zasadzie już po 3 godzinach trzeba bo takie maluszki się odwadniają jak błyskawica, ze starszym też po kilku godzinach możesz jechać. Dzieci się tak szybko odwadniają ze na prawdę nie ma żartów.

Gość byc moze ten antybiotyk
łaj not "a jak dziecko nie je i pije tylko lyczek" Plus wybroczyny na buzi to moze wskazywac na odwodnienie. Moj wlasnie tak mial i zostal w szpitalu na obserwacje i nawodnili go. A byl starszy wtedy niz twoja mala. Ja bym jechala do lekarza.