Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fioletowa_Stokrotka

Duża różnica wieku???

Polecane posty

Męczy mnie to już od kilku tygodni... Poznałam naprawdę zarąbistego faceta, który zamącił mi w głowie. Wyjechałam do Francji na 2,5 miesiąca (do pracy) i tak się zaczęło. Ja - 19 latka, po życiowych przejściach, która chce się jeszcze wybawić. On - 36 lat, również z przejściami, 2 dzieci (jego była żona je wychowuje), wspaniały facet. Na początku podchodziliśmy do siebie z dystansem, ale już wtedy mnie zauroczył. Przeszkadzało mi tylko to, że codziennie pije, a czasem brak mu umiaru. I tak się kręciło przez 3 tygodnie, aby cześć, co tam, wypijesz ze mną piwo itp... Jeden wypad ze znajomymi i wyszło tak, że spaliśmy w 5 w jednym pokoju, a mi przypadło spać z nim. Każdy inny by wyrż**ął i wykopał za drzwi, ale ten tylko mnie przytulił i... czuwał całą noc. O dziwo. I tak się zaczęły wypady ze znajomymi, co raz częstsze wspólne spanie ze sobą. Po jakimś czasie wszystko nabrało tempa.. Był dla mnie dobry jak nikt. Kto całuje kobietę po stopach w markecie??? Zawsze mówi na mnie moja mała dziewczynko... ;). Spełnia każde życzenie (staram się nie przesadzać z życzeniami..) Dba o mnie, przestał tyle pić, spędza czas ze mną, a zawsze koledzy byli pierwsi... Powtarza, że niepotrzebnie wyjechałam do Francji bo spierdo**łam mu połowę życia, zawróciłam mu w głowie i zanim jeszcze wyjechałam to codziennie pytał, czy będę tęsknić bo on już bardzo tęskni. Z nim miałam wszystko... Od tygodnia jestem z powrotem w Polsce, ale ciągle myślę o tym co zdarzyło się za granicą. Dodam, że nigdy mnie nie dotknął, powiedział, że jeśli będę miała na niego ochotę to wiem, gdzie go szukać, że on nie jest frajerem i pierwszy mnie nie dotknie. Spałam z nim 2 razy, co jeszcze bardziej nas do siebie zbliżyło... Tęsknie za nim bardzo, dzięki niemu odżyłam, byłam zawsze szczęśliwa. Nie bałam się niczego. Problem w tym, że w Polsce istnieje zawieszony związek, który z biegiem czasu jeszcze przed moim wyjazdem zaczął się psuć. Teraz już wiem, że ważniejszy jest dla mnie facet, którego poznałam we Francji.. Ale boję się, że wszystko to co mi obiecał pryśnie jak mydlana bajka, a ja po raz kolejny zostanę skrzywdzona, będę sama... Jak mam to wszystko teraz rozwiązać??? Proszę o kilka opinii.. Pytania mile widziane. Chciałabym poznać opinie kilku obiektywnych osób.

Gość jiojoij
wybacz, ale 36letni facet, ktory interesuje sie 19latka nie jest dojrzaly i na pewno nie jest powazny. On ma 2 dzieci, jego rowiesnicy prowadza od lat powazne zycie, a ty ledwo mature zdalas, nie powoduje to u ciebie niesmaku?:O

Gość Uuu.
Fajnie trafiłaś. Obyś nie miała czego żałować, jeśli wybierzesz tego o 17 lat starszego.

Właśnie nie powoduje. To nie jest tak, że on jest niedojrzały, czy nieodpowiedzialny. Jego eks odebrała mu dzieci i się puściła, gdy on pracował za granicą i przywoził jej kupe kasy... Sama nie wiem co mam z tym zrobić, dlatego chcę pozbierać trochę opinii.

Gość taka draka nijaka
Ja tez ostatnio poznalam duzo starszego ode mnie faceta. Tylko ze moj jest rozwiedziony i jest facetem z klasa. W pazdzierniku lece z nim na tydzien na Malediwy. Jest cholernie przystojny i zadbany. I chyba sie zakochalam, tylko ze ja bym chciala jeszcze jedno dziecko. Boje sie o tym z nim pogadac, bo jak on nie bedzie chcial to go bede musiala zostawic.

Fioletowa , pwoeim ci tak--- na udany zwiazek nie ma regul i przepisu. Miedzy mna a moim mezem jest 13 lat roznicy i uklada nam sie wsoaniale. Fakt gdy sie poznalismy sie gdy ja mialam 25 lat.. Znam wspaniala pare sa juz 9 lat, maja coreczke 5 letnia. Poznali sie jak ona mialam 17 lat i choc nikt w to nie wierzyl-a im sie udalo.

Gość taka draka nijaka
Jeszcze Ci powiem zebys nie brala sie za zonatych. Masz19 lat i zaslugujesz lepiej. Jak juz chcesz starszego faceta to dobrze by bylo gdyby on cos soba reprezentowal. A tym czasem ten twoj adorator to samo dno, z tego co piszesz. Jaka chcesz miec z nim przyszlosc dziewczyno? Uciekaj od niego gdzie pieprz rosnie. Dobrze Ci radze.

On też jest właśnie rozwiedziony (już od 6 lat), bardzo zadbany "chłopczyk'', codziennie nienagannie ubrany, zawsze czysty, dobrze wychowany... Ponoć ja mam nie myśleć o niczym, mam być tylko szczęśliwa... Tylko, że ja nie potrafię nie myśleć, ciągle się zastanawiam co to będzie dalej, jeśli wybiorę jego.

Gość Marta RedHead.
nie ma fioletowych stokrotek :O

Gość Uuu.
Różnica ciut spora, ale jeśli się dogadujecie to może warto spróbować? Podobno nie ważny wiek, ważne uczucie :).

Gość sexi blondiD***
"To nie jest tak, że on jest niedojrzały, czy nieodpowiedzialny. Jego eks odebrała mu dzieci i się puściła, gdy on pracował za granicą i przywoził jej kupe kasy..." -Ładne on Ci bajki musi opowiadać :D "Każdy inny by wyrżnął i wykopał za drzwi" A to świadczy o Twoim dziwnym podejściu do facetów. Nie każdy jest gwałcicielem. I fakt, że ten 36latek nim nie jest, nie jest niczym szczególnym 🖐️ Jesteś dla niego miłą odskocznią od prozy życia. Jak bym miała 36 lat, pewnie zainteresowanie mną jurnego 19latka byłoby bardzo miłe:) Poza tym wyobraź sobie, że za kilka lat on będzie ponad czterdziestoletnim facetem :O Nie radzę, to chwilowe zauroczenie. A on korzysta za darmo z młodego ciała.

Spaliśmy ze sobą w jednym łóżku przez 2 miesiące, ani razu mnie nie dotknął. Ja musiałam zacząć... Wiem, że ciężko mu było ze mną spać i tylko się przytulać... Sam mówił. U niektórych facetów to ponoć jest szacunek do kobiet... Ponoć.

Gość sexi blondiD***
Dobra, dobra :) On ma większe doświadczenie niż taki 20-latek, więc nie będzie się od razu dobierał, tylko zaczeka, żeyb wywrzeć pozytywne wrażenie, w końcu w tym wieku ma już wprawę w obcowaniu z kobietami. A mogę zapytać o Wasze połączenie zodiakalne - z jakich znaków jesteście?

Gość powiem i napisze
Fioletowa, nie widze szans.Facet pije i to go skresla a ty jestes zbyt niedoswiadczona zyciowo.Poki jest tak jak teraz mozesz jedynie sie powyglupiac a nie związkować i nie wciskaj sobie i komus kitu ze jest inaczej,bo nie jest.Amen

Gość powiem i napisze
taaaa to czemu nie zrobil tego dla wlasnego zdrowia i zeby pokazac ze jest silny?a ile razy spotyka sie z dziecmi?a ile alimentow placi? a jaki ma z nimi kontakt ? wez laska sie obudz a nie bujaj w oblokach a jesli juz to nie z takim kolesiem.Nie badz tepa strzala

Gość sexi blondiD***
"To ciekawa i uzupełniająca się para. Pan Wodnik zachwyci partnerkę inteligencją i oryginalnym sposobem bycia. Jego szalone pomysły ożywią nieco monotonne życie Pani Panny. Ona natomiast imponować będzie partnerowi szerokimi zainteresowaniami, głęboką wiedzą z wielu dziedzin i umiejętnościami organizacyjnymi. Pan Wodnik tylko skorzysta na byciu z partnerką spod Panny. Przypilnuje ona nie tylko swoich, ale i jego interesów, pomoże w życiu zawodowym. W domu natomiast zmobilizuje go do utrzymania porządku i czystości. Pan Wodnik natomiast wprowadzi w życie Panny element niespodzianki i spontaniczności. Aby para ta żyła długo i szczęśliwie, Pani Panna powinna stać się bardziej towarzyska i bezpośrednia, Pan Wodnik natomiast musi nauczyć się porządku i odrobiny samodyscypliny. On gardzi konwenansami, tradycją oraz hardo sprzeciwia się każdej władzy. Lubi zmiany, eksperymenty i życie "na wysokich obrotach". Ty jesteś znacznie ostrożniejsza, wolisz kroczyć drogą wypróbowaną i bezpieczną. Lubisz porządek, który on ciągle burzy, aby wcielać w życie swoje pomysły." Ja miałam okazję poznać kilku Wodników i przekonałam się, że nieźli z nich podrywacze. Potrafią zachwycić rozmową, swoim głosem, czułością, ale niestety w większości dążą do jednego... Myślę, że prędzej czy później się przekonasz... A pomyśl, jakiego starego ojca miałyby Twoje dzieci... Wyobraź sobie, że Twój tato teraz ma 60 lub 65 lat.

Nie może widywać się z dziećmi (eks go tak załatwiła), poza tym mieszka we Francji, a w Polsce tylko spędza urlop... Do dzieci dzwoni 2 razy w tygodniu tak średnio. Wiem, że bardzo je kocha.

Gość iaiaijjjjs
Ciężki temat.

Gość upupupu
uuuuuuuuuuuuuuuuuu......