Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vofx

Siatkówka- kciuk

Polecane posty

Gość Vofx

Często gram w siatkówkę i mam od jakiegoś czasu problem z kciukiem, często ,,obrywa w grze" tak jak inne palce, ale w prawym kciuku szczególnie, często boli mnie jakby był wybity, po czym za 2 dni bólu już nie ma, więc to pewnie nic groźnego. najgorsze jest to, że to powraca po każdym graniu. Jak mam go zabezpieczać na czas gry? Inne palce mnie tak nie bolą, w tym wystarczy puknięcie w trakcie grania. jakieś plastry?

Gość prawdopodobnie możesz
mieć wybity staw, co bedzie skutkowało coraz gorszymi dolegliwościami z biegiem czasu. Powinnaś prześwietlic, smarować na wieczór altacetem, owijać palec. Przed grą też lekko usztywnić staw

Gość Vofx
Ale kiedy nie grałam ok. 3 tygodnie nic mnie nie bolało. Tylko w grze, nie wiem czy to może coś ze stawem jest...

Gość prawdopodobnie możesz
ja mam własnie wybity staw w dzieciństwie piłką, wiele lat nie było dolegliwości, czasami zabolało przy mocniejszym ucisnięciu tego miejsca. A tereaz zostało zgrubienie w tym miejscu, normalnie ruszam palcem, ale przy najmniejszym stuknięciu w to miejsce wyć mi się chce z bólu. Jakaś tam krótka rehabilitacja troszkę pomaga, na trochę. Idź do specjalisty, ratuj stawy bo i tak od samych treningów będziesz je miała przeciążone, co kiedyś się odezwie

Gość jogi27

Na blogu DoSiatkowki.pl jest bardzo ciekawy artykuł o ochraniaczach na ręce. Może takie rękawki pomogą Ci w związku z Twoimi problemami? Jestem fanem siatkówki i sporo wiedzy czerpię właśnie z tamtego portalu. A Tobie życzę dużo zdrowia i sukcesów :)