Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszłakucharka_____

Jak podsmażyć pokrojone pieczarki, by były naprawdę dobre?

Polecane posty

Gość niedoszłakucharka_____

Ja robię tak: Wrzucam trochę masła na patelnię, daję pieczarki, zalewam trochę wodą z czajnika i tak się to smaży z 15 minut bez przykrycia. Ale czasem wychodzą gumowe :/ Mają to być pieczarki tak do zjedzenia lub do pizzy. Surowych na pizzę nigdy nie kładę, bo boję się, że sok puści i z pizzy nici, więc ryzykować na pewno nie będę. Czasem pieczarki wychodzą gumowe tak, że w pizzy je strasznie czuć i tą gumowość ;) Jak je podsmażyć, by były dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawa2569
dziwne??? do pizzy zawsze daje świeże pieczarki, w każdej pizzerii tak robią a jak robię jakąś potrawę to duszę pieczarki ok. 30minut i nigdy nie są gumowe (masło, cebulka, pieczarki, śmietana)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purpurowa32
no jak zalewasz woda to co sie dziwisz ze sa gumowe...daj na masło badz olej i smaz je po prostu, potem przykryj i tyle..po cholere ci woda?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeetameee
tez nigdy nie daje surowych na pizze, w pizzerii nigdy nie jem pizzy z pieczarkami, bo oni zawsze kładą surowe - fuj a ja grzyby kroje, smaże na oleju. osobno smaże cebulkę, potem wszytsko łączę i doprawiam vegetą - są ekstra, a pizza z takimi pieczarkami jest genialna, kupna niech się schowa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daj suroweeee
zadnego soku ci nie puszcza co ty gadasz... a jak naprawde chcesz je podsmazyc to pokroj je na cwiartki i smaz na masle az beda brazowe. Tylko nie dawaj za duzo na patelnie bo wtedy sie nie zbrazowaia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja.....
zgadzam się że nie potrzebnie podlewasz wodą ja wrzucam pieczarki na masło i smażę ....na początku pieczarka sama z siebie puści wodę ....jak już woda odparuje smażę jeszcze kilka minut i na koniec dodaję czasem cebulkę ...no i oczywiście sól i pieprz do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do biedronki
do maselka jeszcze czosnek można dorzucić zmiażdżony, dla zapachu i smaku - wychodzą bosssskie do pizzy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do poibv gcvjh
A po co ta woda? Ja daję tylko masło, najpierw grzyby i tak puszczą sok, potem trzeba odparować i dopiero wtedy się podsmażają i robią chrupiące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość euwiofoeiuvb
Smaze pieczarki na oleju ok 30-40min pod przykryciem. Woda nie podlewam bo pieczarki puszczaja tyle soku ze nie jest to potrzebne, no chyba ze mi sie gdzies tam przypieka no to troszeczke wody i nic wiecej. Ja zawsze najpierw smaze cebulke i dopiero na to daje pieczarki. A na pizze zawsze ładuje takie surowe bo przeciez w pizzerii tez tak robia. Poprostu trzeba ich dac z umiarem bo faktycznie puszczaja sok. Pozdrawiam i smacznego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×