Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleblebleblenderek

Młynek do kawy

Polecane posty

Gość bleblebleblenderek

Jakiej kawy używacie na co dzień? Mielonej czy ziarnistej? Przymierzam się do kawy ziarnistej,bo podobno lepsza,aromatyczniejsza,no i chciałabym sprawić sobie młynek,tylko nie wiem,jaki, ręczny czy elektryczny. Też słyszałam,że ręczny lepszy,bo ziarno się nie grzeje. Może ktoś pomóc? Mieliłabym na dwie kawy dziennie,dla mnie i dla męża,więc nie zależy mi za bardzo,by było szybko i dużo :)

Gość bleblebleblenderek
up

Gość Młynkowa z mlynka
Jakie bzdury ,co sie ma grzac?A w Tesco kiedys były po20 b.dobre młynki.Kawa ziarnista jest duzo drozsza ,ja kupuje w Niemczech,w smaku nie poruwnywalna.

Gość bleblebleblenderek
Ale te w Tesco to były ręczne,czy elektryczne?

Gość z tym hasłem supermodne
Ardo ma fajne młynki do kawy , 40 zł ale mielą idealnie równiutko kawe i co się tam chce

Gość bleblebleblenderek
A gdzie można kupić te z Ardo?

Gość z tym hasłem supermodne
acha i ardo nie grzeje , jak chodzi o ręczne młynki to i tak najlepsze sa te stare porcelanowe z szufladką z przed wojny , teraz chińczyki wszystko prawie robią i kawę ciężko umielic w takim

Gość gość
świeżo zmielona kawa jest najlepsza

Gość gość
w duce ('duka') są fajne małe i poręczne młynki do kawy. za niecałą stówkę. dobrze mielą, mam pół roku i wszystko jest ok.

Gość gość
Różnica między ręcznym a elektrycznym mlynkiem polega na tym, że ręczny, to żarnowy a elektryczny, to wiatraczek. Żarna miażdżą ziarna zachowując smak i aromat, natomiast elektryczny wiatraczek rozcina ziarno uwalniając w eter zapach i gros smaku. Dlatego najlepszy jest ręczny, żarnowy młynek. Wolę herbatę. Zdecydowanie.

Gość paulinakot76
Przez 7 lat piłam kawę rozpuszczalną, aż pewnego razu koleżanka zrobiła mi parzoną i zakochałam się jej smaku, teraz nie wyobrażam sobie pić innej kawy. Co do młynka to ręczny jest zdecydowanie lepszy bo nie gubimy przez niego smaku kawy jak to jest w przypadku młynka elektrycznego. Ja np. mam ten młynek https://www.twoje-hygge.pl/m%C5%82ynki-do-kawy/68-hario-standard-coffee-grinder-4977642707344.html mam nowoczesną kuchnię i nadaje fajny efekt :D Dodatkowo nie hałasuje jak to jest w przypadku młynka elektrycznego.

Gość gość_kajkakawoszka87
Tylko mielona - inna nie smakuje jak prawdziwa kawa. Sama się też wahałam, czy warto dopóki młynek do kawy się nie pojawił u mnie w domu. Najlepiej się zainteresować już takim jakiego używają w kawiarniach, np. coś takiego https://www.goga-gastro.pl/category/ekspresy-do-kawy-mlynki-do-kawy - a przy okazji prezentują się super :)