Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błysszczącana maksiora

BŁAGAM POMÓŻCIE!! _CERA!!!

Polecane posty

Gość Błysszczącana maksiora

kobietkikochane mam 30 lat a moja cera jest mieszana.Po umalowaniu czyli podkład i puder juz za PÓŁ godziny swiece sie jak psu jaja!! Miałam miesiąc temu oczyszszczaną cere u kosmetyczki.Myślałam ze to pomoze ale nic z tego.Niedługo ide na wesele.Widomo cała noc przede mną ale nie chce spedzać co godzine w kiblu na porawie makijażu.!! Pomogła wam coś??Macie jakieś rady>> Zakupię na pewno bibułki matujące i puder transparentny ale co dalej?? W tym wieku i takie problemy!!!

Gość sratata bum cyk
studiuje kosmetologie i wiem coś na ten temat bo też mam taka cere. Typu skóry nie da sie zmienić;/ jak masz tłustą to bedziesz ją miała do końca życia... Ja chodziłam do wileu dermatologów, sama sie też leczyłam jakimiś maseczkami i NIC. Kremu matujące gówno dają tak samo jak matujace fluidy... Mi pomogło jak brałąm tabletki antykoncepcyjne bo sie tak nie świeciłam + maseczke sobie zrób w dzien welela z zielonej glinki. Polecam tez mikrodermabracje niby to jest na zaskórniki i wągry i przebarwienia ale tez sie nie świecilam pare dni po tym. Pociesze cię , ze ludzie z tłustą cerą sie wolniej starzeją:)

Gość sratata bum cyk
aaa i staraj sie nie myć zbyt często twarzy i nie używaj tonikow zawierających alkohol. Im częściej bedziesz podrazniała skóre twarzy tym gruczoły łojowe bedą bardziej aktywne

Gość lopol
tak wiem :-) robiłam mikrodemabrazje i efekt był tyle ze moze ze 3 dni tyle ze wtedy po zabiegu sie nie malowałam.Zazdrosze dziewczyna co nie musze latac co troche do kibla a ja zle sie czuje tu kamera tu zdjęcia!! Parę godzin po wyglądam niechlujnie i nieświeżo..a naprawde dbam o siebie starannie

Gość lopol
nie używam toników z alko bo o tym wiem ale serdecznie dziekuje za radę

Gość Tonałóg.
a uzywalas revelon colrostay oily skin? ja jestem bardzo zadwolona makijaz na 12 h ale kaza cera inna- w kazym razie na mnie dziala a mam cere tlusta albo jakas dobra baza lub fixer np z maca zeby utrawalicmake up?

Gość lopol
oj nie wiem czy u mnie w mieście znajde Nie,nie stosowałam terz używam z loreala podkładu ale właśnie jutro będe w drogerii wiec zapytam o te kosmetyki

Gość Tonałóg.
z allegro lepiej wziac bo idzie kilka dni a sa za 40zł na wesele polecam on tak smiesznie zasycha ze jest nie do ruszenia zobacz w drogierii sobie kolor bo pewnie bedzie kostzowal70zł i zawmo ten sam odcien na allegro

Gość lopol
juz sprawdzam na allegro

Gość sratata bum cyk
aaaa ja wpisałam go w google w grafice zeby sprawdzic jak wyglada:P go można tez kupic chyba w sephorze bo ja go miałam, ale nie polecam... wogole mi nie krył niedoskonałości, ale jak poprzedniczka pisała kazda skóra jest inna

Gość Tonałóg.
tez tak myslalam ale tzreba umiec go klasc bo w 60 sek zastyga wiec biore taka delikatna wasrtswe na cala twarz mgielke doslownie i jak zashnie wklpuje gdzie potrzebuje wiecej i powiem ci ze mozna zakryc wszytsko- naprawde tylko trzeba nabrac wprawy no w sieciowkach sa daglas, sefora w duzych rosmnanach;]

Cóż... ten sam problem, tylko jestem jeszcze przed 30 (ale bliżej niż dalej). Stosuję codziennie tonik z kwasu migdałowego (sama go przyrządzam, z tej receptury: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=2), po 2 tygodniach codziennego stosowania przestałam się błyszczeć :) Do tego serum olejowe z kwasem salicylowym (po toniku): http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=2 A podkład to jak wyżej ktoś podpowiedział - Revlon Colorstay Softlex, dla cery tłustej i mieszanej. Na bb creamie (stosuję jako bazę pod makijaż) trzyma się kilkanaście godzin całkiem bez świecenia! :)