Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaamilaa20

sucha skóra okolic intymnych

Polecane posty

Witam Was dziewczyny! Mam pewien probem, a do lekarza ginekologa będę szła dopiero za 2 tygodnie, więc postanowiłam napisać, moze któraś z Was miala podobny problem, bądz bedzie wiedzialo co może mi dolegać. A mianowicie, chodzi o to, iz od pewnego czasu mam bardzo suchą skórę w okolicach intymnych, ktora swędzi i tworzą sie ranki. Nie jest to przyjemne i czuję się niekomfortowo. Martwi mnie to, co to moze byc? Myslicie, ze ginekolog mi pomoze, czy bede musiala zwrocic sie z tym do dermatologa? Z gory dzieki za pomoc i odpowiedzi!

Gość aaaaanaa
myślę że ginekolog powinien coś poradzić, napewno łatwiej będzie sie u niego rozebrać niż u dermatologa.Poza tym kwestia suchości może być związana z hormonami, a wtedy ginekolog będzie więcej wiedział.A na chwile obecną stosujesz cos nawilżającego? ja mam dosyć wrażliwą skórę i smaruje się po kąpieli provag żelem.Oprócz tego że działa ochronnie to też fajnie nawilża. Poza tym uważaj na to czym się myjesz,mydło może wysuszać a płyny do h.intymnej mogą też uczulić-zwłaszcza te mocno pachnące-mnie lekarz odradził ich stosowanie.

Gość karola_1234
jesli robia Ci sie ranki, to musisz bardzo uwazac zeby nie dostac infekcji, zachowaj szczegolna higiene miejsc intymnych, zrezygnuj z basenow jak na razie i kup sobie dobre probiotyki, ja mam provag i jestem zadowolona, nie zapomnij o wizycie u ginekologa!

ech, dzieki dziewczyny. mimo wszytsko mam nadzieje, ze ginekolog mi pomoze, bo rozebranie sie u niego jest rzecza normalna, u dermatologa troche gorzej ... :(