Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martola

Zakwaszenie organizmu, grzybica w organizmie - PoMoCy

Polecane posty

Gość martola

Bardzo Proszę Was o porade do jakiego lekarza mam sie udac aby podjac leczenie. Byłam na mikroskopijnym badaniu krwi i wyszły mi te rzeczy. Pani która przeprowadzała to badanie przepisała mi kupe ziółek dostepnych w ich ala aptece koszt tego wszystkiego to ponad 400zł. Nie wierze w takie uzdrowienia wolałabym sie przebadac u "prawdziwego" lekarza. Gdzie mam sie udac??

Gość eeeeeeee????????
Jakich ziółek? Jak masz "zakwaszony" organizm to zwyczajnie oznacza, że jesz dużo za mało warzyw. Wrzuć kilogram dziennie zieleniny (najlepiej brokułów, szpinaku, kalafiora, ogórka, ale wszystkie inne dla odmiany jadłospisu też, plus na śniadanie 1-2 owoce) i się odkwasisz w parę dni, a nie będziesz dawać na sobie zarabiać jakimś szarlatanom!

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
taak.... eioba to bardzo "wiarygodne" źródło informacji.. Won z tym spamem!

Gość zawszenie organizmu
to poważna sprawa

Gość Certyfikowane_piękno
Wybierz się do lekarza medycyny estetycznej - przeprowadzi odpowiednie badania, powie gdzie leży problem i przygotuje dla Ciebie indywidualnie dobraną dietę.

Gość taaaaakkkkka
bardzo "zdrowa" rada... zamiast zadbać o dietę chemia... :o

Pamiętajcie, że te "badania" są po to, żeby wyciągnąć potem kasę (w tym przypadku 400zł) od osoby badanej, oczywiście za specyfiki, które ją uleczą. Dla mnie bujda, lepiej iść do normalnego lekarza.

" taaaaakkkkka bardzo "zdrowa" rada... zamiast zadbać o dietę chemia... " ŻARCIE TEŻ JEST CHEMICZNE:P.NO I TO CO POLECAM DZIAŁA ZNACZNIE BARDZIEJ INTENSYWNIEJ NIŻ WARZYWKA:classic_cool:.Jakby co najbardziej polecam węglan potasowy-zdrowszy od sodowego a nie tak drogi jak reszta:classic_cool:.Ja go posiadam i stosuję:classic_cool:. 16:39 " [zgłoś do usunięcia] karola793 Pamiętajcie, że te "badania" są po to, żeby wyciągnąć potem kasę (w tym przypadku 400zł) od osoby badanej, oczywiście za specyfiki, które ją uleczą. Dla mnie bujda, lepiej iść do normalnego lekarza. Zadaj pytanie lekarzowi http://www.medrun.pl/wroclaw/page/porady/pora dy to oszczędzi wszystkim zachodu." Jeżlei chodzi o to zakwaszenie to odradzam takie badania-za 400 złotych mozna kupić ponad 15 kilogramów węglanu potasowego co wystarcza na odkwaszenie organizmu na 15 lat nawet jak się ma dietę mocno zakwaszającą:D.

Gość Mam czas
Kółko w nosie to mądra inwestycja jeszcze kup sobie kulke na kiju /trzonku/ do prowwadzania,mój sąsiad tak łapie za te kółko kulką byki i prowadza na pastwisko,jeszcze dołóż pare zociszy i przekuj pępek i wargi na małej nie zapomnij o dzyndzluhttp://www.insomnia.pl/Fartuszek_hotentocki-t 197535.html ,http://www.erotycznyblog.pl/dziewczyny-z-tatu azami/ ,to cie rozweselihttp://www.joemonster.org/article.php?sid=625 5

codziennie pij herbatę (w ciągu całego dnia ok.2 l łykami ) z nagietka,skrzypu ,pokrzywa ,mniszek . Świeże zaparzyć ok. 0,5 min suszone 2min.polecam

Gość agata54212
Przyczyn zakwaszenia organizmu jest wiele, poczynając od spożywania zakwaszających pokarmów (mięso czerwone, drób, wędzonki, wędliny, sery, masło, jajka, alkohol, kawa, herbata, chipsy, orzeszki ziemne, rośliny strączkowe, niedojrzałe owoce); poprzez niewystarczające picie wody; brak ruchu; stres (zarówno fizyczny jak i mentalny prowadzi do wydzielania substancji wpływających na zakwaszenie tkanek); efekty uboczne działania wielu leków. Konsekwencje zakwaszenia to uszkodzenie większości systemów biologicznych organizmu. Człowiek zakwaszony z pewnością jest osłabiony, źle wygląda i odczuwa bóle. Zacznijmy od jelit. Nadmiar kwasów to często powstająca zgaga, wynikająca z podrażnienia kwasem solnym dolnej części wpustu żołądka. W zakwaszonym jelicie szybciej rozwijają się chorobotwórcze grzyby. Trzustka jest narządem, który z czasem może produkować mniejszą ilość składników zobojętniających kwasy co powoduje problemy trawienne w postaci wzdęć, gazów, zaparć. Rzadziej przypomina się o roli wątroby w przypadkach kwasicy, a jest to bardzo ważne zagadnienie i usuwanie toksyn metabolicznych najskuteczniej zachodzi w środowisku alkalicznym. Osoby pragnące schudnąć powinny pamiętać, że przez odkwaszenie można znacznie złagodzić uczucie głodu. Metabolizm tłuszczów zmienia się w rezultacie walki z zakwaszeniem. Poziom cholesterolu i trójglicerydów również wyraźnie spada. Kwasy powodują uszkodzenie wewnętrznych ścian naczyń (podobnie jak wolne rodniki) i przyśpieszają zwapnienie naczyń. Uważa się, że zawroty głowy wynikające z zaburzeń krążenia mózgowego można zredukować przez zastosowanie produktów odkwaszających. Chorobom stawów, kręgosłupa i mięśni zawsze towarzyszy zakwaszenie. Złogi kwasów i ich soli często znajdują się w mięśniach barków i karku powodując dotkliwy ból. Można je także wyczuć w formie zgrubień wzdłuż kręgosłupa. więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Gość ingaxxx
Jest możliwość zrobienia sobie uzdrowiska w domu z wodą jak z Lourdes. Mam na myśli aparat do produkcji wody antyoksydacyjnej Avatari od Noma Medica. Korzystam już od paru miesięcy i widzę różnicę. Organizm się szybciej regeneruje, a biegam regularnie i mogę zrobić większy trening bez obaw o przetrenowania.