Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvsdvs

opiekunka do 9 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość vvsdvs

ile bierze taka opiekunka?? placicie za godzine czy stawke za caly miesiac? lepsza opiekunka czy zlobek??

Gość majka 7878
malutkie to Twoje dziecko może jednak lepiej zalezć jakąś fajną opiekunkę, która byłaby tylko dla niego

Gość vvsdvs
no wlasnie wole opiekunke i tak z bolem serca wracam do tej cholernej pracy ;/ tylko nie mam pojecia ile jej zaproponowac?

Gość ja biore
6zl za godzine, bardzo zzylam sie z maluszkiem. Uwazam, że lepiej niania przy tak malym dziecku

Gość majka 7878
znajomi rok temu płacili 5 zł za godzinę mieszkamy w małym mieście

Gość niniaaa
Wszystko zależy od tego skąd tą opiekunkę weźmiesz. Ja opiekuje się dzieckiem już prwie rok, zaczęłam jak miało pół roczku. Jestem znajomą znajomych. Strach brać kogoś całkiem obcego,bo ludzie są naprawde różni. Do takiego malutkiego dziecka trzeba mieć kogoś zaufanego. Jesteś mamą więc wiesz najlepiej ile potrzebuje ono uwagi, cierpliwości... Jeżeli chodzi o stawkę to zależy to od regionu. Żłobek wyjdzie Ci taniej,ale tam na jedną opiekunke przypada kilkoro dzieci. Myślę,że lepszą opieke zapewni niania, pod warunkiem,że będzie to sprawdzona, polecona dziewczyna.

Gość ja biore
dokładnie, popytaj wsród znajomych, może znajdzie się ktos polecony. Ja zaczynałam jak mały miał 7 miesięcy, teraz ma półtora roku.

Gość niniaaa
ja też biore 6,ale to ze względu na to,że to znajomi i młode małżeństwo. Wcześniej brałam 7