Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co co co kupic

Co kupić dla kogoś kto się wprowadza do nowego domu?

Polecane posty

Gość co co co kupic

Brat męża z żoną i dziećmi wprowadzają się do nowego domu (budowali się) i w niedziele jest impreza z tej okazji. Zastanawiam się co im kupić? Tak do 100-150zł. Myślałam nad: Brytfanką taką do piekarnika, czajnik elektryczny, zestaw noży (z taką podstawką drewnianą),... no kurde sama nie wiem. Chcę żeby to coś było praktycznego a nie jakaś rzecz, która się nie przydaje. Poradźcie coś...

Gość co co co kupic
....

Gość Agentka csi
brytfanka????? zwariowalas? cos ladnego, eleganckiego - moze jakis fajny zestaw szkla np kolorowe, kieliszki do koktajli plus alkohol

Gość gjhkcgkgkc
ale te kieliszki tandetą zajezdzają;/

Gość MamaWiktorka:)
Mozna kupic jakies ladne filizanki takie nowoczesne albo zestaw kubkow, mozna zestaw nozy, ja do tej pory sie nie dorobilam takiego jakbym chciala :D , zestaw sztuccy tez zawsze sie przyda, mozna tez jakis ladny wazon, my ostatnio dostalismy sliczna krysztalowa karawke na wode ktora moze sluzyc tez jako karawka na wino - wyglada bardzo elegancko a zarazem nowoczesnie. To sa takie rzeczy ktore ja bym chetnie dostala :) Najlepiej zapytaj samych zainteresowanych co by sie im przydalo, nam np kolezanka powiedziala ze nie ma zelazka i wlasnie taki prezent dostala - byla bardzo zadowolona. Zycze powodzenia na zakupach i milego dnia :)

Gość juhyvcc
ja tez bym chciala zestaw nozy :D

Gość co co co kupic
A więc tak zestawy ręczników mają, zestawy kubków, kieliszków, talerzy mają nowe bo sobie kupili- to wiem.

Noże to super pomysł. To była jedna z pierwszych rzeczy jakie kupowałam do domu.

albo ja bym zrobiła taką torbę z różnymi tam pierdołami coś do kuchni, albo jakąś ładną tacę też im się przyda, do tego kwiatka doniczkowego w ładnej dużej doniczce itp ja bym takie rzeczy chciała

Gość co co co kupic
Poszewki na kołdrę i pościele odpadają- bo nie wiem jakie mają wymiary łóżka. Póki co śpią na wersalce a takie łóże później.

Gość sgsgsgsggsgs
A ja nie kupialbym nic z tych rzeczy, bo ciezko utrafic w gust innych osob. Kupilabym tylko jakiegos kwiatka i jesli mieszkasz w jakims wiekszym miescie, to kupilabym bon podarunkowy np. do IKEA ,zeby sobie sami cos wybrali:)

To ja proponuje cos z krysztalu. Szczerze mowiac nie bylam przekonana do tego typu rzeczy bo kojarzyly mi sie z babcinymi szafkami ale teraz krysztaly sa nowoczesne i wygladaja bardzo ladnie. Sama juz kupilam kieliszki na wodke, a w prezencie dostalismy zestaw karawka+szklaneczki do whiskey i ostatnio ta karakwe na wode bo bardzo chcialam. Szukalam szukalam i nie moge znalezc takiego jak ja mam bo znajduje ale takie wlasnie jak kiedys byly. Jak znajde to podesle linka

Gość co co co kupic
Albo same takie ładne wfiliżanki- ja bym coś takiego chciała. Ja tam wiem, zę oni coś tam takiego mają ale nie taki cały zestaw i same filiżanki...

Gość co co co kupic
O właśnie talerzyków deserowych nie mają... hm m

Gość co co co kupic
Ja się skupiam na czymś do kuchni z tego względu , że ona lubi gotować i piec dużo. Zaś męża bratu można wódeczkę dołożyć albo winko. To teraz skupiam się na zestawie do herbaty/kawy, albo same filiżanki, może pojemniczki z napisami cukier, kawa itd, talerzyki deserowe..

http://sklep.crystaljulia.com/pl/kieliszki/63-kieliszki-do-wodki.html ja mam takie kieliszki do wodki i z tej samej serii karafke na wode i na whiskey ze szklaneczkami. Oprocz tego podobaja mi sie wlasnie jakies zestawy sniadaniowe lub deserowe. Bon upominkowy to tez fajny pomysl. z tego co widze to ozdoby Cie nie interesuja, z reszta ciezko trafic w gust i nie wiadomo jak oni maja w nowym domu, co by pasowalo co nie. Sama dostalam duzo glupot z ktorymi nie wiem do tej pory co zrobic i gdzie postawic bo nie pasuje do niczego.

Gość co co co kupic
mamo wiktorka- piekne sa!!!!! jak beda w sklepie to wole takie cos kupic niz cos innego. ale teraz to ciezko w zsklepach znalesc takie ladne szklo

Powiem szczerze ze akurat dlatego o tym napisalam bo moj tata pracuje wlasnie w hucie szkla i dlatego wiem ze takie piekne rzeczy z krysztalu sa bo tak to bym byla przekonana ze sa tylko takie jak kiedys babcie mialy. Moj tata czasem jak dostaje w pracy to sprzedaje albo na internecie mozna kupic, nie wiem czy na stronie internetowej jest sklep. Nie reklamuje dlatego ze mam z tego jakies korzysci bo nie mam :D sama sie w to zaopatruje bo wygladaja slicznie. Jesli chcesz to mozemy sie skontaktowac i przesle Ci zdjecia tych karafek ktore ja mam i tych kieliszkow.

My jak szliśmy na parepatówe do nowego domu męża brata to kupiliśmy im wypasioną skrzynkę na listy na bramę i tabliczkę z numerem i nazwiskiem na drzwi zresztą przepiękną.

Dodam jeszcze że jedno i drugie używają więc im się spodobało.

Gość co co co kupic
Maga01- tylko że 'nasi' nie mają jeszcze ogrodzenia :)

a to szkoda ale domyślam się że pewnie w najbliższej przyszłości pewnie będą mieli. Napiszę że dostali jeszcze lampę stojącą i wiszącą bo nie mieli jeszcze wszystkiego kupionego ale wcześniej się ich pytali co im się podoba.

Gość a mnie podoba się pomysł
autorki na ceramiczną brytfankę, to bardzo praktyczne, przydatne i tego akurat w domu nigdy nie ma za wiele. Są przeróżne, w różnych cenach, w różnych rozmiarach, fakturach, wzorach - na pewno znajdziesz coś ładnego. Ja w każdym razie chciałabym coś takiego dostać. Jak sama urządzałam niedawno parapetówkę, dostałam: (może coś Ci podsunę jeszcze) - taki stojak na przyprawy, obracany, okrągły - kamienny moździerz - komplet: szklanki i dzbanek do soków (szklanki są 4 co mnie w ogóle nie urządza, bo nie zapraszam tak małych ilości gości - stoją więc w szafce, a ja mam swój własny komplet 12 szklaneczek) - duuuużo alkoholu, świec, słodyczy, kwiatów doniczkowych (choć i tak mam och ogrom) - 3x poszewki na pościel - malakser - bardzo fany zestaw ściereczek do kuchni, rękawic kuchennych i takich gumowych podkładek pod gorące gary - bardzo praktyczne Tak czy siak brytfanka to pomysł w dziesiątkę, pewnie wszyscy przyniosą kwiatka, poszewki i kieliszki :o 🖐️