Ania5545 0 Napisano Listopad 17, 2012 nie przejmuj sie szkola - od razu beda Twojemu dziecku przyslugiwaly dodatekowe zajecia z ESL. W kanadzie dbaja o mlodych emigrantow poradzi sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość daleko od Polski Napisano Listopad 17, 2012 ja tez pozdrawiam tyle ze z przeciwnego konca :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość celbarbare Napisano Październik 21, 2013 czesc ! -- Ja jestem kanadyjka juz 20 lat. Kanada jest piekna . Ale zycie jest bardzo ciezkie . Co to znaczy ? --- Pracuje sie caly czas, albo w ogole. Zycie poleg tylko na praca , szukanie pracy , praca , praca , szukanie pracy , praca , praca , praca , szukanie pracy Itd. Jedynie jest praca na budowie I to nie zawsze. No I moze trakami jezdzi sie tez niezle , ale nie mieszka sie w domu przez cale zycie. Dyskryminacja w zakladach pracy jest oczywiscie . Dyskryminowany jest Polak zdecydowanie. Pisze moje odczucia . Jestem osoba bardzo grzeczna , pracowita I spokojna. Dlatego cierpie tutaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 21, 2013 To samo jest w USA!!!same s**t different country:: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość celbarbare Napisano Październik 28, 2013 A jeszcze chcialam dodac , co to znaczy praca , praca I praca. To znaczy nie duzo pieniedzy tylko duzo pracy . Tyle pracy , ze po przyjsciu do domu nie masz sily sie nawet umyc. Zycie towazyskie I rodzinne nie istnieje z braku sily I czasu. A duskryminuja Polakow czarne I bure lenie. Czarne to murzyny , a bure to te podpalane lenie. !!!!! I falszywcy. !!!! A praca umyslowa wyglada wcale nie inaczej . Tylko nie kregoslup Ci peka , a glowa. Pozdrawiam serdecznie ; buziaczki dla Polakow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 28, 2013 Dokladnie! Dobrze piszesz mozesz napisac jeszcze cos wiecej na ten temat?;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejjj Napisano Październik 28, 2013 hej liliowa! czy egzamin TOEFL cz\y jakis inny tez moze byc z angielskiego? Rozne ss rodzaje, wiec nie wiem czy mam sie pod ten przygotowywac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corvette 0 Napisano Październik 28, 2013 Nie wiem gdzie poniektóre z Was mieszkają w Kanadzie ale kuźwa piszecie bzdury! Ja mieszkam w Prowincji Ontario od ponad 30-stu lat i nigdy się niespotkałam się z czymś takim jak traktowanie PL jak trędowatych. Chyba że pracujecie u jakiegoś Polaka?! Dlaczego szerzycie tak idiotyczną propagandę?! Co więcej, PL i nie tylko,jest znana z wysokiego poziomu nauczania. Nie wiem skąd te bzdury wypisujecie? Jeąeli ktoś ma wyższe wykrztałcenie z innego kraju ( w tym i z PL) , może zdać pisemny egzamin (hindschool) lub (grade 12 jeżeli zda egzamin wyższej edukacji) i dostaje to na papierze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corvette 0 Napisano Październik 28, 2013 Kuóźwa, przepraszam za błędy ortograficzne..moja klawiaturka czasmi lubi psocić :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ktos z Kanady Napisano Październik 29, 2013 Bardzo nieprzyjemnie czytac wulgaryzm. Bez brzydkich slow mozna naprawde wyrazic swoja opinie bardziej dosadnie I przekonywujaco . Jezeli ktos mieszka w Kanadzie tyle lat jak ten co tam klnie I jest taki szczesliwy , to dlaczego ma takie slabe nerwy ? Z tego szczescia ?????? Pozdrowienia dla milych polakow I polonji w Kanadzie. Kanadyjka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 10, 2016 Zyje w kanadzie 23 lata, przez 20 lat pracowaam. Pierwsze lata sa ciezkie ale przynajmniej godziwie zarabiam .Poniewaz moj maz skonczyl studia poszedl tutaj do szkoly. Zadnych dyplomow nie uznaja . wiec skonczyl pokrewny kierunek jak w polsce, engineering electric . Ponadto zrobil licencje elektyka constraction I industria. ( dwie osobne licencje). Ja znalazlam prace na otnisku w hotelu . Popoludniami chodzilam do szkoly na nauke angielskiego. Nasza piecioletnia corka posza do szkoly.Po 5 miesiacach mowila po angielsku, Dzisiaj mamy sie dobrze. Corka skonczyla studia , Maz w da lszym ciagu pracuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 10, 2016 I jeszcze jedno jesli przyjezdzasz z rodzina I dziecmi miej na uwadze ze ktos z was, maz lub zona musi pojsc na studia lub chociaz na collage. A ktos zarabiac mniej ,uczyc sia angiekiego I sprawowac opieke nad dziecmi. Ewentuanie pozniej mozna pojsc do szkoly jak ta pierwsza osoba skonczy. Nigdy nie uzalalam sie nad nasza sytuacja. Owszem poczatki sa trudne ale dzisiaj jestesmy jak najbardziej oki, (do porzedniego wpisu) Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 10, 2016 Spoko, urzekla nas twoja historia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach