Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolluunia79

Czy duże ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość Dolluunia79

Uprawiałam z mężem stosunek w dni płodne z nocy z 12-13dc(cykle mam 27 dniowe).Mąż bardzo chce mieć dziecko,ale ja się jeszcze waham.Postanowiliśmy stosować stosunek przerywany i jak los będzie chciał zajdę w ciążę-tak postanowiłam i mąż to uszanował.Ale w tę noc uprawialiśmy sex 2 razy w odstępie może 5 godzin.Mąż po pierwszym stosunku nie kąpał się.Ten drugi raz( z jego chęci) był nieplanowany wcześniej.Czy duże jest prawdopodobieństwo,ze plemniki przetrwały i grozi mi to zajściem w ciążę:(

wygląda na to, że trafiliście w owulacje, co prawda nie było wytrysku, ale sytuacja o jakiej piszesz to zawsze jakies ryzyko, czy duże to trudno powiedzieć bo to zalezy od siły plemników które mogłyby być w preejakulacie no i od waszej płodności

Gość Dolluunia79
Mam nadzieję ,że mąż nie zrobił mi przypadkowej niespodzianki:( Ale ja głupia:(

sama pisałas, zdecydowaliście że jak los da, więc już trudno, poczekaj do terminu miesiączki i jak sie spóźni to zrób test

Gość Dolluunia79
Diękuję za odpowiedzi.Mam tylko nadzieję,ze ten mit ,zew cewce i płynie z poprzedniego wytrysku nie ma(nie było) plemników. Tak tak postanowiliśmy ,ale miałam nadzieję godząc sie na to ,ze nie potoczy sie to tak szybko.Tyle ludzi stosuje stosunek przerywany i nie wpada.Fakt my uprawialiśmy 2 stosunki jednej nocy,ale może mam trochę szczęścia.

ja juz sie gubie, czytam ze okres moze sie spoznić przez stres itp.a inni z etylko temu ze owulacja była pozniej. owulacja Moze byc w 20 dniu? jesli zawsze cykle mam regularne, 28. 29 dni?????

Gość atnam
Tak duże jest ryzyko ciąży!!

Gość Dolluunia79
Dziewczyny do terminu @ jeszcze 3 dni a ja wczoraj na bieliźnie zauważyłam śladowe ilości nitek(kropek) krwi w śluzie.Śluz jest koloru mlecznego i nie jest go dużo.Zauważyłam jeszcze,że zawsze przed @ pobolewał mnie jajnik i okolice jajnika z prawej strony a w tym cyklu pierwszy raz mam bóle z lewej strony.Do tego mam takie wrażenie jak by pobolewał mnie lekko dół brzucha z takim odczuciem jak by lekkie skurcze tak jak by miała mi kurczyć sie macica ...taki zlokalizowany skurcz niemal bezbolesny.Miałam tak ze razy.Od mniemanej wpadki czyli stosunku podejrzanego a tym samym od dni płodnych minęło dziś 14 dni.Czy powinnam się zacząć martwić,ze jednak zaliczyłam wpadkę:(

Gość Panikara7
Wiem, że trudno czekać , ale to jedynie wyjście. Masz 3 dni do okresu, nie stresuj się tak, bo jeszcze przez stres Ci się opóźni. Ja do dziś przeżywałam taki stres( chociaż nie jestem jeszcze pewna niczego) , więc wiem co czujesz.

Gość cyki cyki
"Od mniemanej wpadki" Heh, jaka wpadka, skoro był seks bez zabezpieczenia? :)

Gość Dolluunia79
Jeszcze staram się nie panikować.

Gość Panikara7
cyki cyki Jakby nie patrzeć, ale to stosunek przerywany jest to również metoda antykoncepcyjna ;) Skuteczność może ma mniejsza, ale teoretycznie jest to metoda anty. Dollunia79 nie przejmuj się takimi komentarzami, niektórzy tutaj są tylko po to by "dobić leżącego". Każdy jest człowiekiem i popełnia błędy, czasem lubimy sparzyć się na własnej skórze, teraz Dollunia79 jeśli będziesz miała miesiączkę to radze porozmawiać z mężem i zastosować np tabsy, skoro Ty nie jesteś gotowa na dziecko. Dziecko to nie zabawka, cytując " to tatuaż na twarzy", więc jeśli zajdziesz w ciążę nie będzie już odwrotu.

Gość cyki cyki
Stosunek przerywany działał u nas równe 2 lata. W ciążę zaszłam przy pierwszy razie "do końca" - RAZ się zdarzyło. Ja tu nie dobijam leżącego, tylko skoro autorka pisze, że liczyła się z możliwością ciąży, to jaka wpadka? ;)

Gość Dolluunia79
Panikara dziękuję.Wiem ,że nie będzie odwrotu i liczę się z tym:) Nie to,ze zapieram sie rękoma i nogami,ale tak w głębi duszy wolała bym poczekać chociaż czas już goni....Moze tak za 3-4 m-ce było by dobrze:)

moim zdaniem to są raczej objawy nadchodzącego okresu połączone z dużym stresem minęło 14 dni więc możesz sobie jeszcze test zrobić dla pewności przed okresem

Gość Dolluunia79
moniak oby twoje słowa sie sprawdziły:) Mam od wczoraj lekkie mdłości,które pojawiają sie w godz. rannych i towarzyszy temu lekka zgaga.. Myślałam o teście,ale jeszcze poczekam do @

Gość Dolluunia79
Czytałam ,że u niektórych dziewczyn pojawiają sie równie dobrze przed@

no ok, ale u Ciebie akurat jest duże ryzyko ciąży więc nie wiem czy to przypadkowe objawy które nagle pojawiły sie u Ciebie przed okresem, których wczesniej nie miałaś no nic, czekanie do terminu okresu i teścik ewentualnie, trzeba wytrzymać jeszcze te 3 dni

Gość Dolluunia79
Odezwę sie za 3 dni,ewentualnie jak skusze sie na zrobienie testu wcześniej. Dziękuje ci za wpisy:)

Gość no to chyba
nie żebym straszyła ale takie sluz z krwią może być oznaką implantacji. Od stosunku minęło 14dni możesz robić test.

Gość cyki cyki
Zagnieżdżenie zarodka - implantacja - a czas stosunku to nie to samo. Więc jeśli to była implantacja (zachodzi około 7 dni po owulacji), to test trzeba by zrobić nie na dniach, tylko trochę później, bo w dniu miesiączki może ciąży nie pokazać. No chyba, że pójdziesz na betę.