Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cilestka23

CILEST - wasze opinie!!

Polecane posty

Gość Cilestka23

Hej! Ginekolog przepisal mi Cilest. Mam 23 lata, ostatnio mialam usuwna ciaze pozamaciczna. Teraz czekam na okres aby zazyc pierwasza tabletke. Troche sie obawiam... Wczesniej bralam Novynette, czulam sie po nim zle. Wiem, ze kazda z nas jest inna, ale chce poznac wasze opinie i odczucia po Cilest.

Gość Cilestka23
Nie wierze, ze zadna z Was nie bierze Cilest:-) podnosze!

ja mialam i bylam bardzo zadowolona, potem mi zmienili na novial i teraz lamune i od tego czasu cyrki z ceram, brak ochoty na sex...a po cilescie bylo super. mam 25 lat

Gość Cilestka23
Zdziwila mnie niska cena tych tabletek, zaplacilam tylko 10,50. W aptece mialam do wyboru te za 10.50 i za 14zl. Wzielam tansze, bo pani twierdzila ze sklad ten sam, wszystko to samo ale z importu. Dni tygodnia mam napisane po angielsku, ulotka po polsku i nie dostalam do nich tego etui do przechowywania w torebce. Spotkalyscie sie z takim czyms? Za novynette placilam 27zl.

juz nie pamietam dkladnie ile kosztowaly i jak wygladaly, bo cilest to byly moje drugie tabsy po diane pare lat temu, ale wiem ze one byly najlepsze dla mnie...jak mi sie skonczy ta cholerna lamuna to pojde do innej lekarki sie spytac czy wrocic do cilest czy moze cos innego. Musisz pamietac o tym ze kazdy inaczej reaguje na tabletki...to co u jednych jest super niekonieznie musi sluzyc innym

niektore tabletki są refundowane, cilest właśnie są :) także stad niska cena, częściowa refundacja ;)

Gość Cilestka23
moniak! Dziekuje za oswiecenie:-) A refundowane sa dlatego ze wplywaja na cere itd? No wiem ze kazda inaczej reaguje. Warto jednak podzielic sie opiniami i odczuciami.

a nie wiem w sumie od czego zależy refundacja bo np. rigevidon czy stediril 30 to są najzwyklejsze tabletki które nie mają żadnych dodatkowych funkcji typu poprawa cery czy coś, a też są refundowane

Gość Cilestka23
Poki co nie znalazlam informacji potwierdzajacej to ze cilest jest refundowany...

no a co to ma do rzeczy tak naprawde? wszystkie tabletki mają taką samą skuteczność antykoncepcyjną

Gość Cilestka23
To nic nie ma do rzeczy, jednak zaciekawilo mnie to:-P

nie ma co sie cenami sugerować, wszystkie tabsy tak samo chronią ;) a cilest bierze tak w ogole mnóstwo moich koleżanek i nie słyszałam by narzekały więc są to tabsy zazwyczaj dobrze tolerowane też :)

Gość Cilestka23
Tak tez powiedzial mi lekarz:-) OBY:-)