Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tamaraa

Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

Polecane posty

Kupiłam przez allegro grzejnik za 830 zł i nie otrzymałam paragonu. Sprzedawca twierdzi, że go wysłał, ale ja przekopałam wszystko i nie ma go. Jestem w 100% pewna, że nie został dołączony do paczki. Co jeżeli on się będzie upierał przy swoim? Ja nie mam żadnego dowodu zakupu więc nie mam też żadnej gwarancji. Co można zrobić w takiej sytuacji?

Gość to była osoba
prywatna czy przedsiębiorca?

Gość zglos sie do sprzedawcy ze mac
i wystawic fakture na zakupiony grzejnik. Nie moze odmowic.

ale do wystawienia faktury on będzie potrzebował paragon a jeżeli twierdzi, że go wysłał to mi jej pewnie nie wystawi

Gość zglos sie do sprzedawcy ze mac
no ale przeciez on powinien miec duplikat paragonu.

że niby on mi może wystawić fakture na podstawie duplikatu paragonu? mało prawdopodobne

Gość gggfgfgf
nie szkodzi!! wystawiając paragon jak on ci to wciska, to MUSI miec takze kopie potwierdzenia .Ja zawsze mam prze miesiac kopie paragonu jakiejs rzeczy gdy ktos robi zakup u mnie On powinien miec to w syestem komputerowuyy wprowadzony bo jakbys zarządala faktury wiec MUSI miec gdzies jeszce jako wlasciciel potwierdzenie zakupu

paragon poza tym wystawial ci przez kase fiskalna a tam musza byc zapisane transakcje.

no dobra, jeżeli po raz kolejny dostane odpowiedź, że paragon był wysłany, zażądam faktury, ostatecznie zgłoszę się z tym jeszcze do allegro

nie wspominając już o tym, że nie mam podbitej gwarancji, a sprzedawca twierdzi, że to nie jest konieczne