Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baska099

KANAR ZARBIA 4/5 TYSIĘCY ....

Polecane posty

Gość baska099

nie miałam pojęcia, że aż tyle.. jedziemy sobie z chłopakiem dzisiaj no i kanary, z reguły nas puszczają, bo chłopak ma gadkę.. a czasem nam się zdarza jechac bez biletu ..ale złapali nas, widac że nie odpuszczą.. ja nie mam dokumentu, on mówi że nie ma..i mówi abym powiedziała fałszywe dane, no to ok.. zaczęłam gadac... no i pyta mnie o imiona rodziców a ja z rozpędu ANDRZEJ I BOŻENA.. ledwo powstrzymywałam śmiech, z jego danych też ubaw...no ale mówią, że musismy zadzwonic do domu o potweirdzenie danie, chłopak to podejrzewał - ja nie... no ale zaczęliśmy się wykręcac więc do końca linii i zadzwonili po patrol ... dojechaliśmy, mówi ze jeszcze możemy okazac dokument i go odwołają.. no i zapłaciliśmy 215 zł ... za nas dwoje.. i gadaliśmy z nimi chwilę, powiedził że to grube przestępstwo posługiwac się czyimiś danymi no i mieli już tak, że niektórzy i zawiasy nawet za to mieli... straciliśmy tylko czas no i pieniądze, od tej pory jeżdze na biletach ... :P

Gość baska099
o potwierdzenie danych* miało byc... a zeby się dostac tam do pracy trzeba tylko miec zaswiadczenie o niekaralności i brak długów w mpk ... ale niewdzięczna robota... jeszcze chlopak wziął dziś wypłatę i pierwsze pieniądze poszły na to :O

Gość xmen852147
Dziecko drogie, nie pleć bzdur. Ta astronomiczna kwota, którą podałaś, chyba sobie wyśniłaś. Kontroler biletów ma 800 zł podstawy plus premia od ilości mandatów. Zapewniam Cię, że pensja tego niewdzięcznego zawodu wcale nie jest na wysokim poziomie. Powinni jeszcze płacić jakiś dodatek za te wszystkie epitety, których muszą się nasłuchać od zwykłych złodziei, którym szkoda kilka groszy wydać na bilet, bo a nóż się uda.

Gość baska099
pytałam ich, chłop powiedział, ze ludzie mają błędne przekonanie o tym właśnie, ze kanar to nieuk i mało zarabia i abym zapytała pierwszego lepszego to mi powie ile zarabia,kumpela mi dziś mówiła , ze jej szwagier wyciąga 3800 , wiec chyba nie kłamię, zresztą po co ..

Gość xmen852147
hahaha jasne, pytałaś ich, oni Ci powiedzieli. No proszę Cię, nie kompromituj się. Na studiach sam pracowałem w tej "profesji". Kokosów nie ma. Gdyby płacili 3 lub 4 tys, to ludzie zabijaliby się o wolne miejsca. A jest całkiem odwrotnie. Także nie pleć bzdur, idź spać, bo jutro trzeba wstać do szkoły.

Gość baska099
ale jaki ja mam powód??? nie zapytałam ich wprost, ale wyszło to z rozmowy, pracują tam 8 lat, więc może to też stąd wynika.. po co mam kłamac, wymyslac skoro jestem tu anonimowa ?:D mówię, co słyszałam od 2 osób i tyle...

Moja ciocia pracuje jakos kontroler biletow . Zarabia 1000 zl plus awans od ilosci wydanych mandatow . Ne zarabiaja wiecej niz 1500 a ty jestes prowo ... pierdolisz glupoty , kanar nie ma co robic a mowic ci sie o swoich zarobkach a ty lykasz jak pelikan .. ah dziecko idz spac kurwa bo oczy bola ze smiechu

Gość xmen852147
Tak, tak. 2 osoby Ci powiedziały, a Ty łykasz jak młody pelikan :o Powtarzam kolejny raz - gdyby zawód kontrolera biletów był taki opłacalny, to ludzie waliliby do nich drzwiami i oknami. Dlaczego tak nie ma? Wakaty są wolne, ale chętnych jak na lekarstwo? Czy może za mało płacą? Bo cóż to jest te 4 tysiączki, które podajesz? To ledwie na waciki wystarcza :o Ale kretynka dalej swoje. Dobranoc, bo nie ma o czym dyskutować. Bez odbioru 🖐️

No to nie wiem, oni tak powiedzieli, no i ta kumpela, widocznie wproawdzili mnie w błąd, ale to byli starsi faceci, mówili to poważnie, nie wyglądali na takich przygłupów, którzy tak moga wkręcic.. sama się dziwiłam, ze tyle kasy za to, a właściwie mało osób znam co pracowały tam czy byli tym zainteresoowani.. moze macie racje, nie upieram się, zwracam honor

Gość kiepskie prowo
chyba że te 200 zł to była łapówka a nie mandat bo normalnie to kanarzy nie biorą pieniędzy. chyba że mieliby czytnik kart płatniczych. Bo przecież mogli by ukraść :classic_cool: wiec dają tylko mandat który podpisujecie, więc jest oryginał i kopia dowodu :P pisz lepsze prowa :P więc 5 tys to by mogli zarabiać jak by brali dużo łapówek ale ktoś w końcu by złożył skargę, nagrał ich dyktafonem z kom i pa pa pa

jak powiedzieliśmy, że nie mamy przy sobie gotówki to oni , ze można płacic kartą, dali chłopakowi pokwitowanie i wypisali nam bilety bezimienne, w sensie, ze lepsze to niż czyjeś dane. więc zanim uznasz, że to prowo dowiedz się, że kanary też mają czytniki kart i jeszcze powiedzieli, ze targowac sie z nimi nie będziemy, bo łapówek nie biora. Zegnammmmmm