Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moooniaa

przedszkole

Polecane posty

Gość moooniaa

Witam Was serdecznie, mam pytanko, jak Wasze dzieci przeżyły pójście pierwszy raz do przedszkola ? i jak sobie radzą ? a może macie jakieś pomysły na to a żeby zachęcić je do tego ? Bo ja mam ogromny problem i sama już nie wiem co robić :(

Gość odpowiem też .........
u nas było tak że w sierpniu zorganizowano tzw dni przystosowania do przedszkola dla nowo przyjętych ....ja np w pierwszy dzień poszłam z dzieckiem i byłam tam z synkiem ok 1 godz ....na drugi dzień zostawiłam go na godz i wróciłam i tak codziennie dłużej ...od września jak musiałam już iść do pracy nie było problemu mały chętnie szedł i zostawał ...oczywiście każde dziecko jest inne ale myślę że takie przygotowanie dziecka małymi kroczkami jest bardzo dobre nie powoduje takiego szoku a i dziecko czuje się bezpieczne

A mojej koleżanki synek w ogóle nie chce być bez mamy. Jak zostawiła go na godzinę i zaczął płakać, to po tej godzinie stał w tym samym miejscu i dalej płakał. Nie wiem jak jej pomóc? chce wypisać małego a ja wierzę, że to fajny chłopak i lepiej się rozwinie wśród dzieciaków. Co zrobić, żeby jednak udało się przekonać małego do chodzenia do przedszkola?

Gość 123456rr
moja też nie chciała chodzić Był płacz i trzymała się rękoma i nogami żebym tylko jej tam nie zostawiała.jak wychodziłam z przedszkola stała w oknie i z płaczem kiwała mi. nie raz serce mi pękało i szłam z bekem do pracy.ale szybko się przyzwyczaiła i pózniej już chętnie chodziła.