Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Pierwsza wizyta u gina we wczesnej ciazy

Polecane posty

Hej Dziewczyny, dzis mam wizyte u gina. Jestem we wczesnej ciazy, 4 tyg i 4 dni. Chcialam sie od Was dowiedziec jak wyglada taka wizyta we wczesnej ciazy? Czy zaglada do srodka i jest w stanie cos okreslic? kiedy pierwsze usg mozna zrobic i cos zobaczyc? Akurat byl termin tak szybko wiec pojde ale nie jestem przekonana czy jest sens.. To jak jest? Z gory dzieki!

Gość iva_bn
Ja bylam na pierwszej wizycie w 6 tyg ciazy, najpierw przeprowadzil ze mna wywiad srodowiskowy a pozniej zrobil mi USG dopochwowe, strasznie brzmi ale nie boli i dostalam pierwsze zdjecie z USG

najpierw jest krotki wywiad pozniej noralne badanie ginekologiczne, a usg dopochwowe jest ale nie wiem czy cos widac w 4 tyg wiem ze w 6 widac

Gość iva_bn
No wlasnie 4 tc to troszke za wczesnie, u mnie stwierdzil 6 mimo ze z moich wyliczen juz byl 8 tydzien

To przynajmniej ustale date usg. Tutaj i tak gin nie ma aparatury wiec musze miec skierowanie do technikow.

Gość dvd-
ja poszłam chyba w 5 tygodniu - stwierdził pęcherzyk płodowy na USG ale dopiero w 7 pozwolił się cieszyć jak zobaczylismy bijące serduszko. Z perspektywy czasu to wolałabym iść później, bo nie niepokoiłabym się przez te 2 tyg czy będzie serduszko... no, ale wiadomo - człowiek w emocjach i nie da się czasem "nie iść" życzę powodzenia

Gość dvd-
to i lepiej, że USG poczeka. lekarz podczas badania gin i tak może potwierdzić ciążę po rozpulchnieniu tkanek. CZy coś takiego :)

Gość cyki cyki
Mnie najpierw zbadał na fotelu i na podstawie macicy stwierdził ciążę. Później było usg dopochwowe: zarodek żywy, z bijącym sercem. Dał skierowanie na badania. Poszłam na pierwszą wizytę 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki.

Gość 4 tc jestes pewna
? Tz, ze dopiero co zrobilas test? Czy liczysz od (domniemanej) daty poczecia czyli 6tc? Nie ma sensu chyba robic usg przed 7-8 tc poki nie widac serduszka. A lekarz moze stwierdzic ciaze, jesli macica jest powiekszona (przy badaniu ginekologicznym).

ostatnia @ byla 08.08.11 wiec licze od ostatniej @. Tak jak juz mowilam, wiem ze za wczesnie ale taki byl wolny termin a gin i tak musi mnie umowic na usg wiec pewnie to zrobi na za 2 tyg.