Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grzegorz24

pierścionek

Polecane posty

Witajcie, jesteśmy z moją ukochaną już dość długo i wypadałoby już wreszcie się zaręczyć... Tu właśnie problem:) nie znam jej rozmiaru (żaden z tych które ma nie pasuje na ten właśnie zaręczynowy paluszek) i wpadłem na pomysł aby kupić jej najpierw pierścionek "przed zaręczynowy" jeśli tak to można nazwać. Pytanie do was: czy kupić jej ze złota czy srebra? będziemy oczywiście razem po niego szli (ja płacę Ona wybiera) -ten zaręczynowy oczywiście jak będę(sam) wybierał to bd ze złota z brylancikiem. Chcę żeby zaręczyny to była swego rodzaju niespodzianka dla Niej, stąd mój pomysł na wcześniejszy pierścionek . Czy to dobry pomysł?

Gość jezeli tak wlasnie jest
"wypadałoby już wreszcie się zaręczyć... " jesli masz takie podejscie to sie nie zreczaj,

niby jakie podejście? chodzi o rozmiar właściwie a 2 sprawa to jej rodzice są zdania że najpierw studia a później zaręczyny:/ wiem, że jak oboje oznajmimy zaręczyny to oni nie podejdą do tego poważnie a ja chcę żeby poważnie nas potraktowali. Dodam, że moja Ukochana chce się dopiero usamodzielnić po zakończeniu studiów, póki co mieszka z rodzicami.

Gość usdfgsdfsdsd
wielkie zareczyny ale pewnie sie juz pieprzą od dawna, smeich na sali

Gość Agentka csi
mysle ze jak zabierzesz dziewczyne bo "przed zareczynowy" pierscionek to i tak zacznie cos podejrzewac - to po pierwsze, a po drugie chyba lepiej od razu ja zaskoczyc wlasciwym. Jesli juz chcesz dwa to kup zareczynowy a potem idz razem z nia i niech wybierze sobie kolejny taki - powiedzmy prezenrt slubny.

Gość Aneokamf
to zobaczo ile zaduży jet jej pierścionekwstounku do serdecznego palca.

Gość zgadzam sie.....
"Pytanie do was: czy kupić jej ze złota czy srebra? będziemy oczywiście razem po niego szli (ja płacę Ona wybiera)" kup jej plastikowy albo miedziany ... bo chyba kompletnie nie masz zielonego pojecia jaki rodzaj bizuterii nosi twoja dziewczyna... skad my mozemy wiedziec jaki ma rozmiar i czy lubi srebro czy złoto? hm?

Gość zgadzam sie.....
chodzi o rozmiar ma 14 ... zadowolony? i co kupisz jej taki bo na foum ktos ci tak radzi???

Gość k-siaaa
Ja myślę, że się domyśli, więc nie rób tego. Mój narzeczony spytał moją mamę i rozmiar mojego pierścionka. Ona pewnego wieczoru przyniosła szkatułkę ze swoją biżuterią, pokazywała mi różne rzeczy, dawała pierścionki do przymiarki, a ja przymierzałam - nie przeczuwając niczego. Potem powiedziała mu, który pierścionek był dla mnie dobry i jaki ma numer no i on kupił. :) Pasował idealnie, a ja miałam naprawdę Mega Niespodziankę

heh, poważne forum a nie poważni ludzie.... Czytajcie ze zrozumieniem cały post a nie fragmenty. "chodzi o rozmiar" wyjęliście z kontekstu co niektórzy - nie zadałem pytania czy wiecie jaki rozmiar. zaręczyny mają być przeżyciem dla nas a rodzice powinni to zaakceptować, Ona ma "dziwnych" rodziców więc oboje zdecydowaliśmy , że zaręczyny bd dopiero po studiach. Póki co chcę jej dać coś od serca żeby wiedziała, że ją kocham na poważnie. Biżuterię nosi srebrną bo taką jej zawsze kupowałem ale co do rodzaju nie ma ulubionego, chodziło mi raczej o to czy bardziej srebro pasuje czy złoto. Wg mnie złoto jest bardziej poważniejsze a jak ma już nosić na "tym" właśnie palcu to chcę żeby wyglądało poważnie a nie jak prezent na urodziny. co do tego czy nie zauważy jak nagle jej pierścionek zniknie na dzień... Ustaliliśmy oboje, że tak pewnego dnia bd ale to kiedy jej się oświadczę bd dla niej niespodzianką. Chce żeby się spodziewała ale oczekiwała tego dnia. Tak na marginesie to czy wszyscy uczestnicy tego forum to 17-latki lub mocherki po przekwicie???? Póki co mam właśnie takie wrażenie, że większość z was to niedojrzałe zazdroszczące staruchy ....

Gość dfhdfgdfsgbsd
Pamiętam, że kiedyś zginął mi pierścionek. Okazało się później, ze to mój narzeczony mi go ukradł ;) żeby dopasowac odpowiedni rozmiar ;)

I co była niespodzianka? :) o takie coś mi właśnie chodzi a że Ona ma drobne dłonie w przeciwieństwie do jej siostry i mamy to stad mój pomysł.

Gość dfhdfgdfsgbsd
Nie bo domyślałam się trochę ;P Ale sądzę, że dobrze dziewczynę wcześniej wypytac jakie pierścionki jej się podobają. Tak, żeby mogła się nim cieszyć :)

no tak ale się cieszyłaś z zaręczyn. Nie wiem nadal czy to dobry pomysł i czy złoty kupić.

kolejna sprawa, że ja wezmę na dzień ale nie oświdcze się od razu lecz trochę potrzymam Ją w niepewności

Gość fsjkdg b
Tak, to dobry pomysl, kup jej srebrny piersionek. nie kupuj bialego zlota, bo jest drozsze od prawdziwego srebra, a wyglada tak samo. pozdrawiam. ps - ile macie lat ?:)

Gość moonbootica-ona
ja dostałam pierścionek przedzaręczynowy. złoty z cyrkoniami-sama wybierałam. Teraz wiem, że mój partner mnie kocha i myśli o nas poważnie, a na prawdziwe zaręczyny przyjdzie pora może jutro a może za 5lat? pozdrawiam

Gość nommmm*
teraz kup srebrny, a na zareczyny z bialego zlota, widac roznice:)

Ona myśli, że kupię jej srebrny a nie miło byłoby Ją zaskoczyć i np. o złote jubilera poprosić? nie chcę białego złota bo te pierścionki są chyba z tego co mi wiadomo cieniutkie-delikatne... 22/25

moonbootica-ona >>> nosisz ten przed zaręczynowy na palcu zaręczynowym tak? ps. co odpowiadasz na pytania znajomych gdy o niego(pierścionek) pytają:)?