Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_6587

Niemowlę budzi się z płaczem w nocy- dlaczego?!!

Polecane posty

Gość mama_6587

Mój półroczny synek budzi się od miesiąca w nocy co 1,5- 2 godziny z płaczem. Nieraz bardzo trudno go uspokoić dopiero jak podam mu pierś to się uspokaja i zasypia. Nie ssie długo tylko chwilkę. Dodam, że przesypiał już ładnie 5- 6 godzin jednak te budzenia w nocy są teraz coraz częstsze. Nie ma jeszcze ani jednego ząbka więc stawiałabym na to, ale nie jestem pewna. Czy którejś z waszych pociech przydarzyło się coś podobnego? Proszę poradźcie mi, bo już nie wiem jak mam pomóc synkowi, żeby wyspał się w nocy choć troszkę:(

Gość kjnkjk
glodny jest i dlatego:o moze na noc butle mu daj i to do dluzej potrzyma

Gość OJ KOBIETO
Myslisz,ze kazde pol roczne dziecko bedzie Ci spalo bo Ty tak chcesz ?!Ja mam 2 i kazde sie budzilo do 2 lat,60% sie budzi poczytaj !

Gość jsakdhaefh
Nieraz bardzo trudno go uspokoić dopiero jak podam mu pierś to się uspokaja i zasypia. Nie ssie długo tylko chwilkę ....................................................................................... może jest głodny? może Twój pokarm mu już nie wystarcza? Jak był młodszy to i owszem ale dzidzia rośnie i apetyt również rośnie. Moja Córcia ma 4,5 miesiąca a w nocy zjada 180 ml mleka z kaszką. Spróbuj może go dokarmiac, może to pomoże;)

Gość OJ KOBIETO
Sprobuj go przebadac pod katem alergii pokarmowej,jesli nie pomoze poprostu takim dzieckiem jest i musisz przeczekac..JA mowie moje sie do 2 lat budzily nawet na butli z kaszka !

Gość OJ KOBIETO
Albo ta zabki podaj na noc czopka z paracetamolem i zobacz !

Gość mama_6587
Ja nie oczekuję, że dziecko będzie przesypiało mi noce i doskonale wiem że większość dzieci budzi się bardzo długo w nocy.

Gość jsakdhaefh
Może to faktycznie dziąsełka dokuczają? Polecam żel Bobodent - w naszym przypadku sprawdza się w 100% i ma błyskawiczne działanie:)

Gość a moze pic mu sie chce
a moze mu sie pic chce . moje dziecko też sie przebudza w nocy bo sie mu pić chce - spóróbuj dać mu wody

Gość gość
Mój syn jak miał 2 miesiące to już przesypiał całą noc jednakże teraz też się budzi a wręcz płacze przez sen ale to prawdopodobnie wina ząbkowania więc nie martw się :)

Gość cure
Moja córka robi tak od 2 miesięcy ( ma 7) i często albo z głodu albo ząbki :) Mam już sposób na głód w nocy. Tata kąpie Małą ok. 20, potem do 21 karmi ją i kładzie spać. No i potem, jak kole 12 my kładziemy się spać, to daję jej jeszcze trochę mleka z kleikiem, albo kaszką. I wtedy już się nie budzi. Twój szkrab albo jest po prostu głodny, albo swędzą go dziąsła. Dobrym sposobem jest smoczek. Uspakaja i moja córka czasami nawet bez mleka śpi dalej.

Gość gość
Czasem przyczyną może być niedrożny nosek, dziecko do 1go roku oddycha tylko przez nos, więc może się denerwować tym stanem i to skutecznie przeszkadza w spokojnym spaniu. rozwiązaniem może być wysmarowanie pieluszki olejkiem eterycznym i ułożenie jej w pobliżu łóżeczka. zapach udrożnia nosek dzięki czemu dziecko może spokojnie spać. Kiedy jednak dziecko budzi się z płaczem w nocy u nas najlepiej sprawdziła się szybka reakcja i kołysanie w ramionach, bez zagadywania bo dziecko nie wybudzało się, fakt czasem zasypiałam z nią w ramionach ale przynajmniej i ona spała bez płaczu.

Gość kulfonek100
Nasza córeczka tez tak ma i jet w wieku 13 miesiecy, budzi sie od kilku do kilkunastu razy w nocy z placzem nieraz wrecz histerią, teorii jest wiele, najbardziej prawdopodobna według mnie jest ta ze niektórych dzieci sny sa bardziej emocjonalne i wyraziste przez co powoduja budzenie sie z lekiem, głod i zabkowanie na pewno nie jest powodem, zreszta synek kolezanki tez mial identycznie z budzeniem i przeszlo po ok 2 roku wiec niw martwi to nas i wiele osob na necie mowi ze tak mialo z dziecim i z wiekiem przeszlo samo

Gość gość
Zęby na 100%

Gość gość
Witam U nas córka przesypiała całe noce od 6 tygodnia życia, po szóstym miesiącu zaczęła się budzić z płaczem po kilka razy w nocy bywało nawet tak że co 20 -30 min. Próbowaliśmy wszystkiego, jeździliśmy po lekarzach sześciu z nich było u nas w domu prywatnie wszyscy twierdzili zęby owszem mogły też się do tego przyczynić aż w końcu trafiliśmy na lekarzach z powołania . Pani doktor wyjaśniła nam że dziecko ma duże pokłady energii i jeżeli ja ją noszę lub bawię się z nią na wersalce to jej nie sporzytkuje. Kazała nam kłaść mała na brzuchu niech marudzi niech się turlaa niech wstaje niech się wymeczy i się udało po dwóch dniach od wizyty doktorowej nasza 10 msc córka zaczęła spać. Nie włączamy przy niej tv nie dajemy herbaty z cukrem i dajemy jej się wyszalec na podłodze cale dnie

Gość gość
Witam U nas córka przesypiała całe noce od 6 tygodnia życia, po szóstym miesiącu zaczęła się budzić z płaczem po kilka razy w nocy bywało nawet tak że co 20 -30 min. Próbowaliśmy wszystkiego, jeździliśmy po lekarzach sześciu z nich było u nas w domu prywatnie wszyscy twierdzili zęby owszem mogły też się do tego przyczynić aż w końcu trafiliśmy na lekarzach z powołania . Pani doktor wyjaśniła nam że dziecko ma duże pokłady energii i jeżeli ja ją noszę lub bawię się z nią na wersalce to jej nie sporzytkuje. Kazała nam kłaść mała na brzuchu niech marudzi niech się turlaa niech wstaje niech się wymeczy i się udało po dwóch dniach od wizyty doktorowej nasza 10 msc córka zaczęła spać. Nie włączamy przy niej tv nie dajemy herbaty z cukrem i dajemy jej się wyszalec na podłodze cale dnie

Gość gość
Moja corka aniolek do 6 miesiaca ladnie przesypiala noce z jedna pobudka na karmienie. Od 6 miesiaca budzi sie 4-8 razy w nocy, teraz ma 14 miesiecy. Znowu synek od urodzenia budzil sie w nocy kilka razy i tak jest do teraz a ma prawie 3 lata. przez synka 2 lata bylam niewyspana a dzieki corce nie spie wgl bo teraz latam od jednego do drugiego cale noce.. ciagiem nie spalam chocby godziny od 3 lat i sama sie dziwie ze jeszcze funkcjonuje.. z lekarzem nie ma co dyskutowac. jedna lekarka mi powiedziala 'ja mam 4 latke w domu i tez mi nie spi, takie to dzieci trzeba cierpliwie przeczekac'

Gość gość
Ja nie wierzę że dzieci budzą się w nocy bez przyczyny, ok na początku tak bo nie są w stanie odróżnić dnia od nocy i mogą nie przesypiać. Ok roku powinny już spać coś je męczy. Mogą mieć lęki nocne, skaza bialkowa tak się objawia i wcale nie musi być cała wysypana w chrostkach może mieć na łokciu mały ślad. Moze w brzuszku sa gazy ktore dołączają mi zabronili dawac mleko zageszczone kaszka bo wtedy malec się gazuje. Poszukaj przyczyny A jak pediatra Ci mówi że Twoje dzieci tak mają to zmień pediatre. Naprawdę

Gość gość
7:51 To nie jest tak ze nic nie robie w tym kierunku ze dzieci nie spia. U synka podejzewalam pasozyty. Porobilam badania i niby w kale nic nie bylo ale test na krew utajana pozytywny. w morfologii krwi wszystko ok ale cos tam co wyczytalam w internecie co odpowiada za obecnosc pasozytow duzo podwyzszone ale i ta krew w kale i to w krwi lekarzowi nic nie dalo do myslenia a bylam u dwoch. Nie chca na pasozyty nic przepisywac, cos burkna ze taka teraz moda i pani wymysla z tymi pasozytami. Ja nie twierdze ze to na 100% pasozyty ale cos na pewno. Z takimi wynikami mnie zostawili i nawet nic nie przepisali bo dziecku nic nie jest no a ta krew w kale?? W przyszlym tygodniu idziemy do kolejnego lekarza ale mysle ze bedzie to samo..

Gość gość
Przepraszam jeśli moja wypowiedź zabrzmiała że nic Pani nie robi nie to miałam na mysli. Ja byłam u siedmiu lekarzy z córka i każdy twierdził że wszystko dobrze że zdrowa niestety to są nasi Polscy lekarze. Na szczęście my tarilismy na pediatre z powołania i nam pomógł. Niech lekarz wypisze wam kartkę że dziecko jest całkowicie zdrowe i nie wymaga leczenia na pasożyty i się pod tym podpisze zobaczymy czy wtedy będzie taki mądry

Gość gość
Ale wy madki jesteście kopnięte! A czytałyście o skokach rozwojowych u dzieciaczków. Czy tylko czytacie ulotki z biedronki, co by na słodziaki było? Polecam poczytać o skoku piątym!

Gość kateanna

Dokładnie! Dzieci w przeciągu roku bardzo szybko sie rozwijają. Taki skok może trwać nawet miesiąc. Do tego dochodzą, zęby, emocje z dnia i nie rozwinięty układ nerwowy. Dziecko sobie z tym nie radzi