Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzecie cc

trzecia cesarka-kto ze mną??

Polecane posty

Dziewczyny z Wwy,jak załatwiałyscie cc?Czy wystarczyło Wasze oświadczenie o nie wyrazeniu zgody na poród sn? Sn już przerabiałam,cc znoszę duzo lepiej.I proszę-napiszcie w którym szpitalu rodziłyscie.Ja prowadze ciąze na Madalińskiego.

Gość trzecie cc
ja niestety nie pomogę w tym temacie bo rodziłam we wrocławiu. Pierwsze cc miałam pod narkozą, trafiłam do szpitala prosto z gabinetu od lekarza. Drugą chciałam sama więc poprostu zapłaciłam za nią. Powiem szczerze że o oświadczeniu o którym piszesz nigdy nie słyszałam, więc nie wiem czy jest wystarczające.

Gość trzecie cc
będziemy się trzymać :) dziękujemy

trzecie cc a w którym szpitalu we wrocku rodziłaś? Ja miałam pierwszą cesarkę, później poród sn a teraz chyba też wolałabym cesarkę, bo poród był długi a dziecko własciwie doktorka wydusiła na siłę. Trochę zastanawiam się jak oni tną czy w tym samym miejscu co było już cięcie? Pozdrawiam

Z Wrocławia masz blizej niz ja -do Bielska Białej,klinika Eskulap.koszt porodu z tego co czytałam to 500zł,nie ma problemu z cc

Tak,tną w tym samym miejscu. Na kafeterii jest forum o tym Eskulapie. Tez nad tym myślę,ale przeraza mnie powrót z noworodkiem do wwy

Gość JAK MOZNA W DZISIEJSZYCH
Boze ludzie opanujcie sie do kurwy nedzy!!!!!!!!!!!! na zachodzie cesarki sa na poczatku dziennym i to na wlasne zyczenie! W Niemczech co 3 kobieta rodzi przez CC, modelka Heidi Klum miala 4 cesarki i zyje. wezcie kurwa opamietajcie sie! nie zyjemy w sredniowieczu!

Gość JAK MOZNA W DZISIEJSZYCH
na porzadku dziennym*

Bernia-ale gdybys chciała w tym Eskulapie to szybko tam dzwon.Najpierw jest wizyta na której jest usg i umawiasz termin cc.Już masz mało czasu.Wejdz tez na forum gazety http://forum.gazeta.pl/forum/f,588,Szpitale.html Moze na forum Wrocławia na gazecie znajdziesz informacjo o cc ? Pozdrowienia Bernia i trzymam kciuki!

Gość trzecie cc
Witaj Bernia:) jeśli w tym eskulapie rzeczywiście cc kosztuje 500zł (a z tego co czytałam to i warunki są tam niezłe) to jest to naprawdę super cena, ja płaciła 4 razy tyle.

Gość trzecie cc
co do cięcia to oczywiście w tym samym miejscu robią cięcie, z tym że wycinają starą bliznę robiąc zupełnie nową. Jakby mi nie powiedzieli to nawet bym nie wiedziała jak to robią, poprostu mam bliznę, tak samo cieniutką jak poprzednia.

Gość mamamama27
hmm mnie dziwi że po cc pozwalają wam rodzić sn - moja gin (Kraków) jak ktos mial cc to obligatoryjnie ma cc kazde następne chyba że się uprze przy sn, podpisze papiery i ciąże ma książkową to próbuje sie sn a i tak połowa tych prób kończy sie cc - to są słowa mojej gin..

Niestety-własnie staram się załatwic cc w stolicy.Nie każdy szpital respektuje zalecenia PTG w sprawie porodu po cc.Na Madalińskiego pisemne oświadczenie ,ze nie zgadzasz się na poród sn po przebytym cc nie wystarczy.Nawet to,ze mam 2 miesniaki to jest za mało.Cóż-została mi jeszcze tokofobia albo inny szpital,ewentualnie Eskulap.Gdyby Esklulap był blizej to bym się nie wahała!

Gość no to ja jestem kolejna;)
:) Zbierałam się wczoraj do napisania i jakoś nie zdążyłam;) Też padam "na twarz" wieczorami;) Wiesz, ja teraz mam kompletnie inne myślenie niż w tej tragicznie zakończonej ciąży. Wtedy po prostu czułam, jak nigdy w życiu, że coś jest nie tak:( Teraz mam bardzo pozytywne myśli:) Czuję, że wszystko będzie dobrze choć oczywiście pojawiają się chwile zwątpienia, bo skoro nie to samo, to może coś innego? Teraz nasza (moja i Twoja) wiedza na temat wad, zespołów genetycznych i innych złych rzeczy jakie mogą spotkać maleńkie, bezbronne dziecko w łonie matki jest na pewno nieporównywalnie inna i większa niż kiedyś dlatego obawy będą w nas siedzieć na pewno, co zrobić?:( Ale razem raźniej:) Powiedz: kiedy będziesz mieć wyniki amniopunkcji? Boisz się? To chyba będzie Twoja pierwsza amnio? Który lekarz będzie Ci ją robił? Jeśli wolisz, to możemy rozmawiać mailowo albo przez GG?

Gość trzecie cc
no to ja jestem kolejna - rozumiem się doskonale, ja też chętnie napisałabym coś częściej ale jak nie jestem w pracy to znowu staram się wykonać w domu niezbędne minimum, wyszykować synka na następny dzień do szkoły, wyprzytulać go i dalej do łóżka :) Nie mogę niby już czwarty m-c a ja dalej mogłabym przespać cały dzień:) Amni mam w przyszłą środę, nie powiem trochę się boję ale to chyba norma. Tak to moje pierwsze tego typu badanie (i mam nadzieję ostatnie). 2 tygodnie oczekiwania na wynik pewnie będzie mi się dłużyło bardziej niż 9 miesięcy ciąży. Badanie na borowskiej we wrocku, nie znam lekarki, która będzie mi robić ale mój lekarz mówi że mam się nie bać bo to kobieta, która zna się na rzeczy. Masz może skypa? Jak nie to podaję ci maila: katarzyna.chmielowska@op.pl

ja jestem po 3 cc II. 2003 III.2005 XI. 2006 wszystko bylo super, blyskawicznie doszlam do siebie :) trzymam kciuki i powodzenia !! :)

Gość trzecie cc
witaj naiade :)) dziękujemy bardzo

Gość Esculapek
witajcie dziewczyny ja mialam cesarke w esculapie i to nie cc tyle kosztuje tylko wizyty przed porodem u gina i anestezjologa i znieczulenie placilam 430 zł warunki wrecz hotelowe wszystko bylo idealnie cesarke jak dochodzenie do siebie wspominam z usmiechem na ustach:) nastepny porod na pewno tam ale dzwoncie wczesniej bo wizyta przed powinna byc miesiac przed porodem a terminy tam napiete pozdrowienia:)

Gość Letni Koszmar1
Ja jestem 7 dni po 2-giej cesarce i powiem, że było o niebo, albo dwa lepiej. Co prawda rana pooperacyjna troche bardziej boli, ale za to poruszanie się i dochodzenie do sprawności to bajka w porównaniu z pierwsza cesarką. Mam też nieco mniej szwów (10, a nie 13) i chyba krótszą ranę. Ja na 3 dobę zostałam wypisana do domu. Jedynym powikłaniem po znieczuleniu był dość koszmarny ból głowy, który utrzymywał sie ok 4 dni. Rana po cc pobolewała bardziej, ale paracetamol w zupełności wystarczał. Zrostów żadnych po 1 cc nie miałam, po drugiej tez nie powinno być o ile się wcześnie wstanie i chodzi. 3-cia dzidzia może za 2 lata :)

Gość mysz po cc
Letni Koszmarze Prosze napisz czy stan po cc był u Ciebie wskazaniem do cc? Czy pisałas oswiadczenie o nie wyrazeniu zgody na sn ze wzgledu na stan po cc?

Hej Dziewczyny, gratulacje:) ja jestem po dwóch cc, nie wiem, czy się na trzecią ciążę zdecyduję, bo jednak to są operacje bardzo poważne, właściwie cc jest najbardziej krwawą operacją na jamie brzusznej (czy w średniowieczu w ogóle były wykonywane cesarki? czy w ogóle były szanse na przeżycie komplikacji porodowych i okołoporodowych? rozśmieszył mnie ten wpis o tym średniowieczu:) Powodzenia Wam życzę i zdrowych, pięknych dzieci!

Gość no to ja jestem kolejna;)
trzecie cc--------> wysłałam maila do Ciebie:) naiade--------> to bardzo pocieszające co piszesz, bo u mnie odstęp czasowy pomiędzy kolejnymi CC jest bardzo podobny jak u Ciebie:) Dzięki pozostałym mamom za pozytywne i podnoszące na duchu wpisy:)