Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amgelo

paszport dla dziecka

Polecane posty

Gość amgelo

....czy ktos dostal paszport dla dziecka (angielski) po maju 2009 potrzebuje szczegolow zlozylem wszystkie dokumenty i cisza prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość amgelo
.... prosze o rade maly urodzil sie we wrzesniu 2009 a ja rezydenta dostalem teraz w lipcu i zlozylismy papiery a oni milcza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co robic !!!!!

Gość amgelo
tak ale ja mam rezydenta stalego !!!!!!!

Gość amgelo
wyslali list i moze jutro przyjdzie a w mailu pisza (The office has sent a letter to you on the 07/09/2011 requesting to see the documents to show your child has a claim to British nationality. Please forward on the documents using the attached return label affixed to the top of the letter we sent you, as we can do no more on this application until we have it. i co ty na to ???????????

Gość amgelo
nie nic tylko mam akt urodzenia !!!!!!! a kto mi to mial wyslac ?????????????????????

Dokumentem ze twoje dziecko ma prawo do Brytyjskiego obywatelstwa jest twoja rezydentura.

Gość amgelo
to wyslalem razem ze swoim paszportem do nich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No to nie wiem czego jeszcze chcą, odpisz na maila i napisz ze wyslales .

Gość amgelo
oki dzieki !!!!!!!!!

Gość masscan
Ja mam stalego rezydenta. W listopadzie 2010 wyslalam papiery o paszport dla corki (urodzila sie w uk w 2007). Pod koniec kwietnia 2011 (6 miesiecy!)przyslali mi karte rezydenta malej, moze na niej podrozowac. W wieku 9 lat i tak dostanie angielski paszport a wiec nie martwie sie tym zbytnio. Napisz im ze wszystkie papiery wyslales i zostaje czekanie.

Gość nie powinni dawac paszportow
brytyjskiech dla dzieci obojga polakow,obojetnie czy jest stala rezydentura czy nie,mam nadzieje ze to sie zmieni.

Ja składałam o paszport angielski dla dziecka :) poszło wszystko sprawnie i szybko. Ja i ojciec dziecka jesteśmy stałymi rezydentami :)

MNie kiedys moj mowil, ze to o to chodzi, ze dziecko moze dostac paszport brytyjski tylko wtedy, gdy jego jeden z rodziców przed jego narodzinami przebywał w UK nie krocej jak 5 lat. W ten czas po 5 latach jego pobytu jak sie dziecko urodzi, moze otrzymac paszport brytyjski. Nie jestem pewna teraz bo było to 2 lata temu, ale chyba jakos tak. I to obywatelstwo, to tez cos ma z tym zwiazane. Chyba jeden z rodzicow musi byc minimum stałym rezydentem.

kiedys myslalam ze jezeli obydowje rodzice sa polakami to dziecko tez ma obywatelstwo polskie ale potem ktos mnie uswiadomil, ze jezeli jeden z rodzicow na 4 czy 5 lat przed urodzeniem dziecka pracowal w uk to mozna wyrobic brytyjski paszport polskiemu dziecku. nie wiem jak ma sie ta stala rezydentura do przepracowania owych 5 lat, czy to jest juz potwierdzenie, bo moze o to im tez chodzi???? ja bym po prostu zadzwonila i zapytala. poza tym to nie te czasy kiedy mozna faceta zlapac na dziecko, nikt juz nie jest taki glupi zeby byc z kobieta tylko dlatego ze ona ma z nim dziecko, tym bardziej brytyjczyk.. :) to garstka polakow posiada jeszcze owy zasciankowy tok myslenia - no bo tak wypada, bo co rodzina powie, dziewczyna zaciazyla to terzeba sie z nia ozenic. jaaaaasne :)

Gość Do zony
Ale fakt faktem , obnosisz sie z tym swoim Anglikiem jakby to niewiadomo co było !

Gość mimoza............
moje dziecko ur sie w 2010. paszport dostalo w 5 dni. Obydwoje rodzice sa Polakami. Wystarczylo, ze udowodnilam, ze jedno z nas pracowalo legalnie 5 lat (plynnie) przed ur dziecka na podstawie P60. Umowilam wizyte w biurze na Victorii w Londynie w czwartek, we wtorek dostarczono mi paszport dziecka do domu. Bardzo proste. Aha, zadnego statusu/ karty rezydenta nie mam, on jest automatyczny jak sie iles tam przepracuje. Wazne, zeby te 5 lat przed urodzeniem dziecka przepracowac plynnie i wtedy sie nalezy.

Gość po pierwsze i drugie
tak jak powyzej. Zgodnie z traktatem EU, osoby osiedlone w UK od pieciu lat przed urodzeniem sie dziecka (w UK) moga starac sie o paszport/obywatelstwo brytyjskie dla tejze pociechy. Nie potrzeba rezydenta. Wazne jest zeby moc udokumentowac te 5 lat poprzez P60. I szybciutko przysylaja :)

Jak okażesz, ze przed narodzinami dziecka pracowałas 5 lat, to automatycznie mozesz śmialo mówić o sobie STALY REZYDENT. A jesli jestes stalym rezydentem to dziecku paszport brytyjski sie nalezy. Wiec tak jak wczesniej pisalam, widze ze jednak sie nie pomylilam i pamięć nie zawiodła :)