Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana 11223344

ciąża

Polecane posty

witam. ostatnio zrobiłam test i wyszedł pozytywny:/ jestem w pierwszym miesiącu. Dla mnie jest za wcześnie chodzę jeszcze do szkoły:( i nie wiem co robić

teraz nie wiesz co robic? a jak zdjemowałaś bielizne to liczylas sie z konsekwencjami ?

najlepiej powiedziec rodzicom. A czy to na 100% pewne? testy zadko bo rzadko ale moga sie mylic, najlepiej powtorz, a w wypadku pozytywu, musisz podzielic sie ta informacja z rodzicami i do ginekologa biegusiem, aby rozpoczac prowadzenie ciazy pod okiem lekarza.. Dziecko to pewnie makabra dla Ciebie teraz, ale to na prawde duzy skarb :) wszystko sie jakos ulozy. pozdrawiam :)

owszem testy sie mogą mylic. Ale nie w ta strone. tzn. jesli jestes w ciazy to albo bedzie jedna kreska albo dwie, natomiast jesli nie jestes to nie ma opcji zeby byl wynik pozytywny

nie chciałam zeby mnie ktoś krytykował tylko pmógł co dalej. byłam u gin i to pewne:/ rodzicom nie moge powiedziec są zbyt rygorystyczni

Dajcie spokój, kolejne prowo :P Dziewcze chce, żeby ktoś wspomniał o tabletkach , zabiegu i żeby rozpętała się dyskusja na temat aborcji. Norma na kaffe :P

lilitka, to nie jest prowokacja. po prostu chce wiedzieć co dalej robić.

Dalej informujesz tatusia, razem rodziców, zbieracie zrypki z obu stron, po czym czekacie na dzidziusia :P

nie zawsze testy moga sie mylic tylko w tamta strone. Znam kobiete, ktorej wyszedl pozytywny, a ciazy nie bylo. Po prostu byl wadliwy. Do autorki: jezeli ciaza jest potwiedzona, to musisz powiedziec rodzicom. Rygorystyczni czy nie (mysle ze kazdy rodzic nie byl by ciekawy z ciazy swojego dziecka w wieku szkolnym) chyba nie zamierzasz 9 miesiecy ukrywac ciazy?? beda zawiedzeni itp, ale wiedziec musza. A ile masz lat?

wiesz, brzucha raczej nie ukryjesz. musisz im to powiedziec, skoro sie jeszcze uczysz, to wnioskuję ze jestes niepełnoletnia. jesli jesteś to byc moze nie pracujesz -wiec jestes na ich utrzymaniu. szok to dla nich napewno będzie, ale dla mamy największy skarb to córka w ciąży, więc nie powinno być aż tak źle. na początku może być ostro wiadomo, ale się oswoją.

jestem w ostatniej klasie technikum:/

Gość Klaudunia099
A ja mam 20 i pol roku za soba i tez sie dowiedzialam o ciazy niedawno ale ja sie ciesze nie rozglaszam tego jeszcze zanim nie pojde do lekarza

no to i tak dobrze. zdasz mature, po maturze urodzisz jak będzie dobrze to od października studia np zaoczne i nie bedziesz miala przerwy w nauce

chlopak jest starszy i obecnie nie ma go w polsce bo spowrotem wyjechał za granice. i przyjedzie za 2 miesiące...

u mnie w domu liczy się tylko szkoła nic więcej. więc nie dam rady im powiedzieć:(

niestety zawiodło,

chyba lepiej zrobisz jak teraz powiesz rodzicom, bo za jakiś czas będzie widać brzuch, albo zaczniesz wymiotować rano czy coś, i tak czy siak sie zorientują

prezerwatywa? wiesz, ciaza dla tak mlodych dziewczyn to na prawde zyciowy dramat, ale znam bardzo wiele dziewczyn (moich kolezanek) ktore zaszly w ciaze w tym wieku i teraz maja fajne zycie, studia pokonczone, maluchy odchowane. Moja mama urodzila moja siostre w wieku 18 lat i teraz jest mloda (jak dla niej) mama 27 letniej corki :) z czasem wszystko sie ulozy, a ciaza w twoim przypadku nie przekresla studiow itp.

na początku nie chciał i to bardzo zaś teraz mówi że chce:/

tylko co z tą maturą w sumie... bo jak to jest pierwszy miesiąc to masz termin na kwiecień akurat, no ale nie ma tragedii, trzeba sobie dac rade i tyle, studia są też zaoczne

strasznie się boję tego wszystkiego:(

no teraz to już po herbacie, nie ma sie co bać, trzeba wziąć się w garść, myśle że jak porozmawiasz z rodzicami to sie troche Ci sytuacja rozjaśni, przecież Cie nie zabiją, powiedzą zapewne że możesz na nich liczyć, że pomogą itp itd no i strach tą sytuacją na pewno minie :)

to normalne ze sie boisz, kazdy by sie bal. Ale najwazniejsze to teraz dbaj o siebie, zeby malenstwo bylo zdrowe :) pomysl, ze tam w tobie siedzi sobie ktos kto cale zycie bedzie kochal cie bezwarunkowo, a reszta jakos sie ulozy.

nie moi rodzice, potępiają każdą dziewczyne w ciąży która nie skończyła studów szkoły średniej:(

trudno ! takie życie, i tak Ci za jakiś czas brzuch urośnie więc zobaczą także przed tym nie uciekniesz.