Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Co sądzicie o minitorach oddechu?

Polecane posty

Gość cure
Ja nie miałam i się obyłam, ale to fajna sprawa :D Przy następnym dziecku chętnie zainwestuję.

Gość przyszła mama trojaczków-już!
Ja co prawda nie mam,ale moja kolezanka miała,bo jej maluch to wcześniak był i się bała . Na szczęście nie było potrzeby żeby go sprawdzić,ale koleżanka spała dużo spokojniej,więc chyba warto :)

Gość cure
Drogie, ale fakt, można spać spokojniej, o ile to w ogóle możliwe :) Jak urodziła się moja córka, to przez pierwsze 2 miesiące ciągle sprawdzałam, czy oddycha :)

ja nie miałam,ale napewno przydatne.Mój mały ma już 5 miesięcy-i do tej pory sprawdzam czy oddycha...

Drogie i nie przydatne bo większość musi być na płasko a jak dziecko musi leżeć z podniesionym materacem to się ich nie da użyć, a tak na prawdę to każde niemowlę powinno leżeć z podniesionym materacem, a nie na płasko, bo refluks fizjologiczny dotyka dużą ilość maluchów. Ponadto lubią się czasem włączać od tak i robią niepotrzebną panikę. Nie widziałam zastosowania ani w elektronicznej niani, ani w monitorze oddechu. Dzieci spały koło naszego łóżka, wstawałam kilkanaście razy w nocy, sprawdzałam czy nie rozkopane, czy cieple raczki mają, czy sie nie ulało... Miałam bardzo czujny sen.

moja koleżanka używa,dzieciaki kładzie na piętrze spać, a ona sama np. na dole przed tv,wtedy napewno takie coś jest dobre.Ja akurat śpię z małym w 1 pokoju,wcześniej spałam z nim,więc miałam go kilka cm od siebie,teraz o dziwo! powoli uczy się spać w łóżeczku, a łożko mam jakieś 2 metry od niego więc w każdej chwili mogę wstać,mam też nocną lampkę w pokoju dziecka więc w razie czego jak się przebudzę to obserwuję go przy słabym świetle.